Tuesday, 29 November 2011

Katakan padaku~

Assalamulaikum..

Sayangku,
dulu aku bangun tika ku dengar telefon bimbitku berbunyi
kamu mengejutku
kini jam loceng yang mengejutku
ku cari-cari di mana namamu yang biasa terpamer di skrin telefonku.
Tika ku mencari, mataku kabur,
Air mata sudah mengalir membasahi pipiku
Kaki yang lemahku gagahkan untuk turun dari katil lalu pergi membersihkan diri.
Jauh di sudut hati ku harapkan namamu terpamer ketika aku selesai mandi
untuk mengajak aku solat bersama-sama denganmu seperti selalu.
Namun, sekali lagi aku hampa.

Sayangku yang aku rindui,
Setelah selesai rutinku sebagai hamba Allah
Ku persiapkan diriku  untuk ke kelas.
Ku jeling-jeling telefonku yang berada di atas meja
lalu ku berkata di dalam hati
KENAPA TELEFON TIDAK BERNYALA DARI TADI?
DI MANA KEKASIH HATIKU?
Aku tidak mampu berikan jawapan untuk soalan aku itu.

Duhai sayangku yang aku cintai,
Dulu kamu sentiasa menemani aku tika aku perlukan kamu
Tika aku mengantuk dan bosan mendengar bebelan di hadapan,
dengan pantas jari jemari runcing mencari namamu untuk ku kirimkan kata-kata cintaku buat mu
SAYANG, BOSAN LA..
hanya mengambil masa beberapa saat kamu membalas kata-kata cintaku itu.
Lalu seperti terkena current aku kembali bersemangat untuk mendengar bebelan itu.
Tapi kini, di mana sayangku tika aku perlukan kamu?
Jika aku kirimkan kata-kata cintaku itu adakah kamu akan membalasnya?
Jawablah sayangku...

Kekasih yang aku kasihi,
Setiap saat, setiap minit, setiap jam, setiap detik aku mengingati kamu,
aku merindui kamu dan aku mencintai kamu
Tidak pernah kurang walau sebesar zarah sekalipun ingatan, rindu dan cinta 
aku untuk kamu meskipun aku tidak dapat melihatmu lagi.
Kamu telah pergi jauh meninggalkan aku.
Pastikah aku kamu meninggalkan aku??

Tidak sayangku....
Aku salah. Kamu tidak pernah tinggalkan aku.
Hatimu ada padaku. Kamu sentiasa di hatiku.
Akanku menjaganya sebaik yang mungkin hanya untuk kamu.
Kamu hanya pergi seketika untuk menyiapkan mahligai kita berdua.
Benarkan sayangku??
Kali ini aku benar, aku tidak salah lagi.
Kamu pergi untuk lihat aku lebih bersemangat
Kamu ingin lihat aku lebih kuat dan lebih tabah untuk berjumpa denganmu suatu hari nanti.

Sayangku, katakan padaku bahawa aku aku benar. Aku tidak salah..
Katakanlah wahai sayangku Ahmad Zakwan~

Wednesday, 23 November 2011

Saya tak dapat lihat awak tapi saya ada hati awak

Assalamualaikum..

Hari demi hari detik demi detik, namamu sentiasa di ingatanku. Walaupun sesaat saya takkan lupakan awak pakcik! (kekasih hati saya)

Makcik!! saya rindu awak.. Terngiang-ngiang lagi suara syunk memanggil kte dengan panggilan makcik. Sekarang pakcik da takde nak panggil cmtu.

Syunk.. kte da tau da cerita sebenar dari ibu syunk. Semalam kte call ibu borak punye borak tiba-tiba terkeluar soalan-soalan cepucemas dari mulut monggel ni. Dari mana datangnya kekuatan kte tanya macam tu? Dari mana datangnya keberanian kte tanya sebegitu? Syunk... Syunk bagi kte semangat ye? Kte tau syunk tak kan buat kte sedih, syunk taknak tengok kte sedih. Paling penting syunk taknak tengok kte kecewa. Betul kan syunk? Terima kasih syunk.. Jauh yunk pos semangat tu untuk kte. Kte takkan sia-sia kan demi syunk!

Syunk.. ibu syunk da cerita da semuanya. Syunk memang tak salah. Syunk tak tidur masa tu. Ibu, ayah, adik semua tak tidur. Masa kejadian jalan kosong. Takde kereta yang ada cuma kereta yang syunk bawa, kereta ayah dan kereta orang cina tu. Ibu sendiri tak perasan macam mana boleh excident tau-tau je benda tu da jadi. Ibu tak dengar sebarang bunyi dentuman yang sepatutnye ada kalau excident ngeri cmni yang mengorbankan tiga orang sekali gus. Syunk.. sayu hati mendengar ibu cerita.

Ayah sempat keluarkan Zarif di tempat duduk belakang yang elok terbaring sementara tunggu mendapatkan bantuan. Tanpa luka tanpa cela. "mak cik pelik Zarif tak terpelanting pown, biasa penumpang belakang mesti terpelanting keluar tak pown terpelanting ke depan. Tapi ni tak". Itu la yang ibu beritahu pada kte.

Dengar dengan penuh khusyuk sambil menahan air mata dari mengalir.

Ayah sedaya upaya cuba untuk keluar kan syunk (Ahmad Zakwan) dan Zahin. Ye, ayah buat sendiri. Ayah takut kereta tu akan meletup dan terbakar. Tapi ayah di halang oleh mereka yang datang untuk memberikan bantuan. Mereka kata "Encik tak payah buat semua ni sebab kereta ni tak ada sebarang tanda-tanda untuk meletup". Sekali lagi ibu pelik. "Kereta tak ada tanda-tanda untuk meletup, kemalangan ni tak teruk tapi kenapa tiga-tiga anak ibu pergi sekali?" Syunk.. Bagi kami yang hidup ni, terlalu banyak persoalan yang bermain di minda. Kalau di fikirkan dengan akal yang logik, syunk dan adik-adik syunk takkan terkorban. Tapi siapa kita untuk melawan takdir seperti yang ibu katakan "kalau da ajal kita, takkan terlewat satu saat mahupun tercepat satu saat kerana Allah dah tentukan".

Terima kasih ibu mertuaku kerana memberi kata-kata semangat.

Bagaimana keadaan syunk? Bagaimana keadaan Zahin?

Zahin hanya tersepit ibu jari kaki. Ok, boleh imagine?? Hanya tersepit ibu jari kaki, Allah telah mengambil dia buat selama-lamaya. Manakala syunk pula cedera di peha dan luka di pipi. Syunk, luka sikit je tu syunk.. Tapi Allah ambil syunk dari kte buat selama-lamanya. Kalau kte terkejut, tak percaya. Macam mana dengan ibu, ayah, alyn, dan zaid? Mereka hilang ketiga-tiganya sekali depan mata mereka. SUBHANALLAH! Kte takkan sekuat keluarga yunk. Tapi kte nak jadi kuat macam mereka. Boleh syunk?

Kepada readers dan stalker kawan-kawan, apa yang korang lihat dekat surat khabar dan berita, keadaan kereta tak seteruk tu sebenarnya. Kereta hanya kemek sedikit je. Yang teruk tu sebab bomba da ketuk-ketuk kemungkinan untuk keluarkan kekasih hati saya.


Saya ketawa tapi hakikatnya saya ingin menangis.
Saya senyum gembira tapi hakikatnya hati sedih derita.
Saya sibukkan diri tapi hakikatnya saya sunyi dan sepi.
Saya gagahkan hati tapi hakikatnya saya lemah.

Demi AWAK, saya akan cuba untuk KUAT.
Demi AWAK, saya akan cuba untuk GEMBIRA.
Demi AWAK, saya takkan MENANGIS lagi.
Demi AWAK, saya tetap akan sayangkan awak SAMPAI TUTUP MATA..
Macam yang awak buat untuk saya.


SYUNK.. AWAK TUNGGU SAYA YE..




AL-FATIHAH :

Ahmad Zakwan bin Patah Raji (syunk saya)
Ahmad Zahinuddin bin Patah Raji (angah)
Ahmad Zarif bin Patah Raji (acik)




Monday, 21 November 2011

Kau mengalir bagaikan hujan

Assalamualaikum..

Semalam merupakan hari terakhir Mira bermaharajalela di rumah. Bangun ikut suka hati, makan ikut sedap tekak, bermanja dengan ibu dan bertekak dengan adik. Pagi-pagi lagi da bangun bukan sebab excited nak balik uitm tapi sebab BARANG TAK SIAP PACKING LAGI! Nampak tak Mira malas nak balik uitm ni? Memang berat sangat hati ni nak keluar dari rumah. Berat sangat hati ni nak pergi belajar. Mood, semangat, mana awak? Kenapa awak tak muncul-muncul lagi? Dulu awak la yang berkobar-kobar bila sem nak start tapi sekarang???

Ohhh.. Bosannya! Korang nak tau? Masa hantar ibu dan ayah dekat kereta (lepas da angkut barang masuk bilik) Mira salam ibu, salam ayah dan tiba-tiba....






Mira menangis! Ibu dan ayah pown sama. Terdengar lagi nasihat-nasihat dari mereka sama masa mereka hantar Mira 4 September 2011 aritu. Ibu, ayah... ibu, ayah tau kan anak ibu ayah ni tak kuat? Ibu ayah tau kan anak ibu ayah ni lemah? Mira perlukan semangat! Tapi mana Mira nak dapat semangat tu??


Syunk.. syunk da mengubah semuanya. Syunk buat ibu ayah menangis depan kte. Syunk buat kte menangis depan mereka. Syunk buat kte menangis depan orang ramai. Syunk, kte malu.... Tak nak menangis lagi. Wahai air mata, berhentilah dari terus mengalir.

Syunk.. Hidup kte sekarang dah berubah. Pagi tadi takde sape kejut suruh kte bangun. Takde sape text sebelum pergi kelas. Takde sape bagi kata-kata semangat sebelum masuk kelas. Takde sape text lepas habis kelas. Takde sape text suruh pergi makan. Takde sape nak marah-marah suruh breakfast. Syunk.. Kte rindu.. Kte rindu nak dengar suara yunk. Kte rindu nak dengar yunk marah-marah. Kte rindu nak buat yunk merajuk. Kte rindu nak pujuk yunk. Kte rindu nak merajuk dengan yunk. Kte rindu nak yunk pujuk. Kte rindu nak dengar syunk cakap "yunk... i miss u". Kte rindu nak dengar syunk cakap "yunk.. i love u" Kte rindu nak dengar syunk cakap "jangan lupa kte ye". Kte rindu nak dengar yunk cakap "yunk.. kte sayang yunk sangat-sangat. Tak sabar nak jumpa" . Kte rindu yunk..... Yunk.. kte rindu yunk.... Jom kita jumpa. Bila kte nak jumpa? Kte tak nak tengok gambar yunk. Kte tak nak peluk bantal tu lagi! Kte nak jumpa yunk. Kte nak tengok muka yunk depan-depan. Kte nak dengar suara yunk. Nak dengar suara yunk yang romantik tu!!

Syunk.. Kenapa diorang jahat sangat? Kenapa diorang suruh cari pengganti? Syunk, kte tak nak! Kalau diorang mungkin boleh dengan mudah untuk dapatkan pengganti tapi bukan kte. Kte tak mudah nak cakap sayang dekat lelaki lain. Kte tak mudah nak sayang lelaki lain. Apatah lagi untuk mencintai lelaki lain? Tak syunk.. Syunk kenal kte kan? Kalau syunk boleh sayang dan cinta kte sampai mati, kte pown nak buat benda yang sama boleh? Boleh la syunk.. Boleh ea..

Syunk.. semalam kte tak boleh tidur. Nak berjaga sampai pagi tak berani. Tengok roomate semua dah tidur. Kalau syunk ada, mesti syunk teman kte kan? Macam dulu tu... Penat ke letih ke syunk sentiasa ada untuk kte. Sekarang takde sape nak teman kte 24hours! Yang sudi teman hanya air mata.. (T_T)








(AL-fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
p/s: Mira taknak pengganti! Tolong jangan tanya pasal pengganti..

Saturday, 19 November 2011

Special for you

Assalamualaikum..



Hatiku, Hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
CINTA KAU DAN AKU
TAKKAN MUNGKIN BERSATU
UNTUK SAAT INI DI DUNIA INI
MUNGKIN KITA BERSAMA
NANTI DI ATAS SANA
BIAR KU SETIA
MENJAGA CINTAMU
SELAMANYA..





Syunk, kte rindukan yunk sangat-sangat!!








(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
saya ada awak = bahagia
saya tanpa awak = :'(

Friday, 18 November 2011

Sem baru hidup baru. MAMPUKAH??

Assalamualaikum..

Harini hari jumaat, esok sabtu. Sabtu?? Ada apa dengan hari sabtu? Berakhirnya cuti sem untuk semester 3. Syunk.. Mampukah kte teruskan hidup sebagai pelajar semester 4 diploma science computer tanpa semangat, kekuatan, ketabahan dari segi mental dan fizikal? Mampukah kte belajar sendirian tanpa yunk di sisi menemani? Mampukah kte bangkit tanpa semangat berkobar-kobar dari kekasih hati? Mampukah kte mengukir senyuman yang ikhlas tanpa kebahagiaan yang yunk berikan? Syunk... MAMPUKAH KTE??

Syunk kena faham kenapa kte cemburu tengok yunk rapat dengan perempuan lain, sebab cemburu tandanya sayang kan?
Syunk kena faham kenapa kadang-kadang kte merajuk, sebab kte nak kan perhatian daripada syunk.
Syunk kena faham kenapa kte selalu call dan sms syunk, sebab kte rindukan syunk.
Syunk kena faham kenapa kadang-kadang kte marahkan syunk, sebab kte nakkan yang terbaik untuk syunk.
Syunk kena faham kenapa kte suka mengadu dengan syunk, sebab syunk lah segalanya bagi kte. Kte nak syunk je yang tahu.

Sekarang, pada siapa kte nak cemburu? sayang da takde..
Sekarang, pada siapa kte nak merajuk? sayang da takde..
Sekarang kte nak call dan sms siapa kalau kte rindu? sayang da takde..
Sekarang kte nak marahkan siapa? sayang da takde..
Sekarang pada siapa kte nak mengadu? sayang da takde..

SAYANG! KTE RINDUKAN SEMUA TU!



KAU PERGI... :'(


Syunk.. dulu bila jadual keluar syunk la orang pertama yang nak tau jadual kte. Syunk salin jadual tu dan setiap perubahan syunk mesti tau. Bila kte ada kelas, bila kte free, bila kte ada kelas ganti, bila kte ada quiz, bila kte ada test, semua syunk tau. Saya sentiasa bagi kte semangat bila kte ada quiz dan test. Syunk sanggup temankan kte study sampai lewat malam. Syunk bangun awal pagi untuk kejutkan kte.

Syunk.. dulu syunk sentiasa kejut kte bangun pagi untuk solat subuh. Bukan kte tak boleh bangun sendiri tapi saja nak bermanja dengan yunk. Pagi-pagi mesti da dapat text dari syunk "morning laling da solat lom?" . Kte yang nakal ni selalu tak reply text tu sebab kte nak yunk call kejut kte. NAKAL kan kte? Siapa suruh suara romantik sangat? Suara tu buat kte senyum pagi-pagi. Syunk pown da faham sangat dengan kte lepas text yunk mesti akan call kte. baiknye sayang saya.. 

Berapa lama kte ambil masa untuk bersiap ke kelas pown syunk tau. Setiap hari bila kte siap je fon mesti berbunyi. "syunk da siap? Pakai baju warna apa arini?" Memang da macam jam loceng la. Syunk ni tau-tau je kte da siap. Tu yang buat kte bertambah-tambah syg dekat yunk! Kita stop message time kte kat kelas. Sebelum masuk kelas syunk mesti cakap "belajar betul-betul, fokus, jangan berangan! ILMY" . Habis kelas je fon terus bunyi. Sampai kawan-kawan jeles diorang selalu cakap "untung la abang sayang da message"(sambil buat muka comel). Macam tula rutin kte hari-hari bersama yunk.

Sekarang kte nak macam tu lagi boleh tak syunk? 



terlalu banyak kenangan bersama syunk
walaupun kte baru berapa bulan bersama



Dari celik mata sampai tutup mata kita bersama. Macam mana kte tak rasa sangat kehilangan syunk? Syunk segala-galanya bagi kte. Sekarang, macam mana kte nak teruskan hidup tanpa syunk di sisi?  Kalau dulu tak dengar berita yunk untuk satu jam kte da rindu, kte da risau. Macam mana dengan sekarang? Kte tak dengar suara yunk , tak tau khabar yunk UNTUK SELAMANYA. Mampukah kte?? Mampukah kte?? Mampukah kte menanggung rindu yang dah menggunung ni?






(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
~sentiasa mengharapkan keajaiban berlaku~
~sentiasa ingin bersama kamu syunkku ahmad zakwan~


Thursday, 17 November 2011

MAKAN-MAKAN

Assalamualaikum..

Tajuk entry macam menarik je kan. Makan-makan?? Makan tu apa? Mira kuat makan ke? Mira suka makan apa? Mira nak cerita pasal makanan apa ni? fuuuhhh banyak betul soalan. Macam mana nak jawab ni?  (=_=)
Eh, comelnya muka awak semua. Menunggu dengan penuh sabar. :)

Sebenarnya Mira tengah tension ni. Tension dengan makhluk tuhan yang paling seksi tu. Eh tak.. dia tak seksi pown. Dia baik baik je. Sopan, lemah lembut, ayu, cun melecun la! Dia memang superb! Tapi tak faham la dengan orang superb ni. Tak puas hati dengan Mira ke? Hello amoy (bukan nama sebenar), kalau tak puas hati bagitau jela kat Mira. Perlu ke nak hide hide kan wall awak tu? (maaf saya tak stalker fb awak pown, cuma tadi saya tergerak hati nak jengah profil awak) . Mira fikir dia hide untuk semua orang lepas tu entah kenapa tangan ni gatal sangat pergi buka fb si kekasih hati and buka profile si amoy.. Kami berdua "friends" dengan si amoy tu. Fullamaaakk!! Ekau tak hide pulak. Kenapa?? Ekau marah dekat Mira apa Mira hide kan profile kekasih hati Mira tu? Suka hati Mira la nak buat apa pown dengan fb dia. Dia tak marah pown ok! Dulu kami memang berkongsi fb. Ekau nak sibuk kenapa? Ekau ada hati dekat kekasih hati Mira ke ha?? Hello amoy, hati dia untuk Mira je ok! Cinta dia sampai mati untuk Mira. Ekau tau kan? Da tu tak payah la nak heboh heboh dulu ekau rapat dengan dia la, balik tempat belajar sama-sama la, cerita masalah dengan dia.. Eh, WHATEVER la! Tolong la amoy, meluat Mira dengar. Paling kelakar, masa kekasih hati Mira baru pergi, si amoy ni yang terover ! Antara ayat ayat over dia "nak rest jap" "mencuba untuk tabahkan hati" "penat dah menangis" "sedih tak boleh belajar" macam-macam lagi la! Eh, dia tu pakwe ekau ke pakwe Mira?? Kenapa ekau yang over ni? Dia yang 24hours dengan Mira. Dia yang banyak habiskan masa dengan Mira. Tolong la faham! Ekau tak perlu nak over sangat ok! Da tu sibuk mengadu dekat makwe orang lain. Tapi cerita pasal pakwe Mira. "akak rapat dengan abg wan bla bla bla bla bla" . Ekau ingat dia suka ekau cerita dekat dia? Ekau tak tau ke dia tengah bersedih macam Mira? Dia mengalami benda yang sama macam Mira. Ekau buat dia tambah migrain tau tak layan ekau amoy yang superb! Kenapa ekau tak cerita dekat Mira sendiri je? Eh, TAK FAHAM LA MIRA DENGAN AMOY NI!! Ekau takut? Ekau cuak?? Orang buat salah memang macam tu.. :)

Malas la nak fikir pasal orang ni lagi. Buat Mira bertambah stress je la! baru semalam air mata Mira berkurangan tapi di sebabkan si amoy yg superb ni, Mira menangis lagi. Ekau memang tak boleh nampak orang gembira sikit kan?? Ekau memang hebat la buat Mira menangis lagi! Ni ke namanya kawan?? Kawan makan kawan namanya ni. Kalau Mira terRemove cik amoy maaf la ye.. Bukan dekat account Mira je tapi account kekasih hati Mira sekali. Kami sehati sejiwa so, dua dua account mesti bersih dari nama cik amoy. Jangan risau, kekasih hati Mira sentiasa sokong apa yang Mira buat. Mira kenal dia lebih dalam lagi dari cik amoy kenal dia!

Wahai readers semua, please take note dekat sini. MIRA TAK SUKA BENCI ORANG TAPI SEKALI MIRA DA BENCI, MIRA AKAN BENCI SELAMANYA. ok bye..

Syunk.. Kte perlukan syunk.. Syunk.. macam mana kte nak teruskan hidup ni tanpa syunk? Kehidupan dulu dan sekarang sangat berbeza yunk. Macam-macam cara kte da buat untuk kembalikan senyuman ni tapi semua gagal! Dulu, senyuman menguasai diri berbanding dengan air mata tapi kini Air mata lebih menguasai diri daripada senyuman .

Ni la antara cara yang Mira buat untuk kembalikan senyuman ini. Habiskan masa bersama keluarga. Kami tak keluar bersiar-siar , kami habiskan masa di rumah sahaja. Ibu da pesan jangan tunjuk gambar ni dekat my sis. Taknak buat dia rasa teringin. (maaf kakakku.. harap harap kakakku tak baca blog ni huhu aaamiiinn...)
Jom kawan-kawan, jemput makan.. :)


Kami bakar-bakar je makanan ni.
Semua ni untuk empat orang makan.
(ibu, ayah, mira dan adik muk)

 Sotong di cucuk cucuk.




 Udang pown di cucuk.




 bayangkan ni si amoy
alangkah seronoknya dapat cucuk si amoy
macam ni.. (^_^)



ikan 4 ekor sahaja.(seekor da kena bakar)
cukup la sorang seekor (terlebih cukup)




 ada ayam percik sekali



 Ni hasilnyaa.. :)




Ni my mum.. eh, seksi pulak.
ibu, nanti mesti rindu nak makan masakan ibu lagi.. :(




Ok, tu sahaja. Tak sia-sia kosongkan tong perut ni sejak cuti sem start. Da nak naik sem baru la penuhkan tong ni. (",)






(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
yunk tak marahkan kte remove kawan yunk tu. Dia sgt annoying! 

Wednesday, 16 November 2011

.: Kek biskut marie :.

Assalamualaikum...

Hye semua stalker readers, apa khabar semua? Sihat? Hopefully semua sihat-sihat belaka la ye. Mood Mira baik arini (esok tak tau ) hujan air mata da semakin kurang. Alhamdulillah berkat doa dari family dan kawan-kawan semua. Terima kasih!! (buat suara adik zaid yg comel). Tapi Mira nak berterima kasih sangat dekat Allah sebab masih mahu terima Mira dekat muka bumi ni untuk berubah dan buat apa yang kekasih hati pernah impikan. Insyaallah selagi Mira mampu, Mira akan buat apa yang kekasih hati mahukan tapi nak teruskan cita-cita dia rasanya Mira tak mampu. Maaf syunk... 

Kalau korang perasan kat bawah entry Mira ada letak (Al-fatihah untuk arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji) . Perasan tak?? Kalau tak perasan lepas ni boleh la bukak satu-satu entry yang ada ye.. Mira nak minta jasa baik korang semua untuk sama-sama kita sedekahkan Al-fatihah untuk arwah. Mesti ada yang cakap "main minta-minta pula" betul tak??Siapa cakap macam tu? Baik ngaku cepat.. Tapi takpe la kan? Benda baik apa salah nya kita buat ramai-ramai. Semoga pahala tu boleh sampai dekat arwah dan dia tenang dekat sana. Insyaallah.. :)

Atas permintaan ramai arini Mira nak share resepi KEK BISKUT MARIE. Bagi sesiapa yang suka coklat tu memang sesuai sangat la buat kek ni. Kek ni senang je nak buat. Ambil masa lebih kurang dalam 10 minit je. Lepas tu korang semua da boleh makan dengan lahapnya. . Jom tengok bahan-bahan dan cara buatnya..


bahan-bahan:

1 bungkus biskut marie (patah 4)
1/2 paket butter
1 botol ovaltine
6 sudu teh susu pekat

cara:

Mula-mula kena cairkan butter. Lepas tu masukkan ovaltine dengan susu. Korang boleh guna Milo atau koko untuk gantikan ovaltine tu. Kacau sampai mendidih. Bila da mendidih, letak biskut dan ratakan tapi jangan lama-lama nanti biskut akan jadi lembik. Bila da rata letak dalam bekas / loyang tekan sampai mampat. Biarkan sejuk lepas tu letak dalam peti sejuk. DA SIAP.... (^^,)

ok da boleh makan.. Silakan.. :) Nak tengok gamba kek yang Mira buat TEKAN SINI

kat bawah ni Mira letak gambar bahan-bahan dia ye.. Boleh la cari dekat kedai berhampiran..



 

 Biskut marie. Guna la apa-apa jenama 
yang korang suka..



Boleh guna milo atau koko yee..



SELAMAT MENCUBA (^__^)








(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
p/s : tadi kte buat spagethi la syunk.. miss u..





Monday, 14 November 2011

.: Berdating :.

Assalamualaikum..

Dating dengan syunk
Syunk.. Da lama kita tak jumpa kan? Agak-agak bila kita dapat jumpa? Saya rindu sangat-sangat dekat syunk..

Syunk.. Hari sabtu kita berdating.. Tapi dating kali ni lain sangat-sangat. Biasanya kita dating berdua. Nampak muka, gelak-gelak, tengok movie, main bowling, jalan-jalan. Tapi kali ni kita dating, ibu dan ayah yunk temankan kte. Wani pown ada. Kte cari yunk tapi mana yunk? Kte cuma dapat lihat MAKAM TIGA BERSAUDARA sahaja. Dari jauh kte da nampak, tersergam indah makam tu. Kaki ni rasa laju nak berlari mendapatkan makam tu dengan harapan nama syunk takde kat situ. Tapi syunk, harapan pergi macam tu saja bila kte nampak nama yunk terukir di salah satu makam tersebut.

Syunk... Kenapa nama syunk ada?? Kenapa hati ni susah sangat nak terima? Syunk.. Maafkan kte.. Jejak je kaki di sebelah yunk, kolam mata tak dapat nak di bendung lagi. Air mata terus mengalir seperti hujan. Kte mengambil tempat di sebelah ayah sambil meneliti setiap sudut yang ada di makam tersebut. Hati semakin sayu pabila mendengar ayah membacakan tahlil ringkas, melihat ibu menangis kesedihan, dan adik kecil yang tak tahu apa-apa menjawab soalan si ibu , IBU : adk, ni kubur siapa? ADIK : ni along, ni angah, ni acik sambil jari si kecil menunjuk satu per satu makam abang-abangnya. Hati ni lemah tersangat lemah syunk.. Maafkan kte menangis ketika ber'dating' dengan syunk. Maafkan kte menangis di depan keluarga syunk. Maafkan kte syunk....

Setelah selesai semuanya, terdengar suara ayah mengajak untuk pulang ke rumah. Tapi hati ini berat untuk pulang. Syunk.. Kte nak duduk situ dengan syunk. Kte nak temankan syunk boleh?? Kte berdiri kaku melihat pusara syunk tanpa mengendahkan ajakan ayah. Ayah.. maafkan saya.. Hati kecil menjerit-jerit meminta untuk di tinggalkan di situ dengan harapan dapat temankan syunk. Tapi Wani terlebih dahulu menarik tangan ni menuju ke kereta. Syunk!! Ada orang tengah menggali.. Untuk siapa? Mulut terasa ingin berkata kepada si penggali. "pakcik, tu tempat saya.Jangan ambil" Mampukah kte berkata sedemikian? Di depan ibu dan ayah yunk? Tak sanggup syunk.. Tak sanggup melihat ibu menitiskan air mata, tak sanggup mendengar ayah menahan kesedihan.

Keluar je dari tanah perkuburan tersebut, kte cuba untuk senyum. Senyuman yang terpaksa bagi memaniskan muka ini supaya si ibu tidak bersedih lagi, si ayah tenang dan si adik gembira.

Wahai syunk ku Ahmad Zakwan, ku berharap agar dikau senang dengan kehadiranku di pusaramu. Dan pahala yang dikirimkan sampai kepadamu bersama adik-adikmu.



Dating dengan alyn
Syunk.. Selepas ber'dating' dengan yunk kte dating dengan alyn. Buat apa yang pernah kita berdua buat dulu. Keluar jalan-jalan, tengok wayang, dan makan-makan. Motif?? Untuk luangkan masa dengan adik syunk. Kami pergi tengok cerita "Alamak Toyol" . Cerita tu mula-mula agak mengarut tapi lama-lama agak seronok. Seronok?? Boleh la seronok jugak. Lagi seronok bila dengar si cantik tu gelak. Rasa macam dengar syunk gelak je. Syunk.. kan kte da cakap adik syunk tu sama macam syunk. Masa makan teringat syunk.. Tengok wayang teringat syunk. Pergi kedai buku teringat syunk. Pergi kedai hadiah teringat syunk. Semua teringat syunk. Terubat rindu di hati bila dating dengan si cantik alyn. Sampai kat kedai buku mula-mula nak cari novel tapi tiba-tiba berminat dengan buku "Menjadi Wanita yang bahagia" dengan "Pastport menuju akhirat". Syunk, kte nak siapkan diri untuk jadi lebih baik. Supaya nanti kte dapat jumpa kat sana.



kwn yg byk membantu


klon syunk.. gamba ni je yang mampu
budak tak suka lensa




 alyn da bertukar wajah




 bersama si kecik zaid sangat comel!



 comel je adik yunk ni
mcm syunk!



yang ni lagi comel.
tengok baju pink tu bersama 
mak mertua dan adik ipar.
(^_^)



Syunk, ada masa lagi nanti kte huru harakan rumah yunk lagi ye seperti yang syunk mahukan.. Syunk nampak semuanya kan?? I love you more and more..!! 

Baru sehari balik da rindu.. macam mana ni??





(Al-fatihah buat syunk ku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Thursday, 10 November 2011

HANYA KAU KUSAYANGI

Assalamualaikum..

Syunk.. tadi kte buat kek. Kek biskut marie. Da lama da teringin nak buat kek ni biasanya kte buat kek pelangi tu je. Kesian syunk tak sempat nak rasa kek tu kan? Masa puasa kte ada buat kek pelangi tu yunk nak rasa tapi macam mana nak bagi? Yunk bukan nak datang rumah. Lain kali datang rumah ambil kek tu ye.. (lain kali?? ada peluang lagi ke? ). Cik Ifa je yang dapat rasa kek tu. Takpe la bukan sedap mana pown kek tu. Masa kte pergi shopping raya , kek tu da tak elok da syunk. Takkan nak bagi yunk rasa gak? Eeee tak mau la kte. Nanti sakit syunk kte.

Sebelum buat kek biskut marie ni, masa raya haji aritu kte buat kek coklat. Kek coklat ni kemek kemek sebab terlembik sikit adunan nye. Buat ramai-ramai dengan akak and ibu. Orang sibuk pergi beraya tapi kami sibuk buat kek di dapur. Nak buat macam mana ayah sibuk memanjang kan. Nak kata ahli parlimen tak la pulak. Ayah oo ayah.. Ayah buat apa jela yang busy memanjang tu yeee. Malam baru sempat pergi beraya. Beraya la sangat kan. Pergi rumah mak angkat kte je dekat Muar tu. Mak angkat kte tu baru keluar dari hospital baru lepas operation sebab batu karang. Besar yunk batu dia. Macam batu kat tepi tepi jalan tu nampaknya. TAKUT!!

Eh, sebelum tu kte ada buat apam la. Apam bantat namanya. haha! Nama tu kte bagi sendiri sebab apam tu tak jadi sangat dan dia terbantat sikit. Tau tak bantat tu apa? Kalau tak tau cari la dalam kamus dewan. Kat sana ada kamus tak syunk?? Bantat-bantat pown apam tu habis juga tau! Ibu ngan fairuz cakap sedap. (nak amek hati jela tu). Syunk, fairuz tu perempuan la. Kawan lama kte dia tidur rumah aritu sebelum raya haji. Jangan jeles ye..

Dalam seminggu ni je tiga jenis kek kte buat. Hebat tak?? Mesti la hebat tengok la GF sape. (yunk selalu cakap macam ni dulu ) . Nak dengar lagi syunk cakap macam tu boleh?

Bila kte buat benda-benda ni, kte sentiasa ingat pesanan-pesanan yunk dulu. Suara yunk masih terngiang-ngiang lagi di telinga. Syunk sentiasa berpesan "Yunk.. rajin-rajin la belajar masak nanti da kawen senang tak yah la kte makan kat luar. Makanan kat luar bukan sedap". Kte yang degil ni selalu cakap "Malas la syunk. Kte nak buat kek je kte tak suka masak. Nanti syunk masak kte buat kek. ok??". Tiba-tiba je kte tersenyum da macam kerang busuk. Eh, kerang busuk reti senyum ke?? Syunk.. mana syunk?? Kte dengar suara syunk tapi mana syunk? Kenapa kte tak dapat lihat syunk??

Syunk.. Novel yang syunk beli tu da berkali-kali da kte baca. Naik hafal da ceritanya. Syunk ingat tak syunk ada belikan kte novel? Masa tu kte keluar tengok wayang berdua. Eh, berdua jela tak kan nak sekampung kot! Sementara menunggu kita jalan-jalan dulu kat dalam shopping complex tu. Lepas tu tiba-tiba je yunk ajak pergi kedai buku. Belek punya belek tiba-tiba syunk tanya "Yunk nak novel?" . Eh syunk ni beli jela main tanya-tanya pulak. Da tau da syunk memang suka dengki kte. Saje je nak buat kte malu kan?? Tak sempat nak jawab pape tiba-tiba je yunk tunjuk satu novel tu dekat kte sambil cakap  "HANYA KAU KUSAYANGI" lepas tu kenyit kenyit mata macam ni (^_~) . Rasa nak melompat-lompat je dalam kedai buku tu. Eh, suara awak tu da la romantik tambah tambah lagi syunk cakap macam tu memang romantik fantastik bombastik la jadinya.

Memang seronok sangat. "HANYA KAU KUSAYANGI" tu tajuk novel sebenarnya. Syunk pilih novel tu sebab syunk kata tajuk dia sweet sangat. Syunk nak bagi kte sebab syunk cakap kte sweet macam tajuk tu (malu lagi sekali). Terima kasih syunk.. Cerita dalam novel ni memang best! Novel ni mengisahkan seorang perempuan yang tabah membesarkan seorang kanak-kanak bukan anak dia malah anak arwah abang dia. Syunk nak kte tabah macam perempuan tu ke? Tapi kte tak kuat la syunk macam mana nak jadi seorang yang tabah? Kalau syunk ada boleh la jadi tabah macam dulu. Tapi insyaallah kte akan cuba untuk tabahkan diri kte demi syunk. Syunk, kte da tak boleh nak bermanja macam dulu. Kte da takde tempat nak bersandar lagi. Sekarang kte kena berdikari. Kte kena jadi hebat macam yunk! Ye.. Syunk saya sangat hebat! Syunk bantu kte dari jauh ye....



 Ni la syunk kek biskut marie tu.
Kek kek yang lain kte tak ambil gambanye pown.
Maaf...




taraaaaa ni la novel nya. 
Novel ni wajib la bergambar dengan si mushuk.
Sebab.. 
"HANYA KAU KUSAYANGI AHMAD ZAKWAN"
(nak buat novel tajuk tu boleh tak?
comel kan tajuknya? tengok la siapa ownernya)





(Al-Fatihah buat syunk ku arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
p/s : namamu sentiasa di hati 

Ahfeeqa tag saya balik? Tidak adil!

Assalamualaikum...

Wahai cik Ahfeeqa berani kamu tag saya balik ye..! Kepada semua pembaca (macam ramai je yang membaca belog ni kan) ni Mira nak cerita sikit. Semalam Mira di tag oleh yan lepas tu Mira tag cik Ahfeeqa ni. Eh eh, cik Ahfeeqa ni main tag balik pulak. Nasib awak kawan saya kalau tidaaakkk.. haha macam tu pulak. Ikutkan hati malas nak menjawab (fiqa, jangan touching) tapi di sebabkan mata ni tidak mahu lelap, dan tiada sesiapa yang mahu teman seperti sebelum ni (biasa kekasih hati teman sampai mata ni lelap) baik Mira jawab soalan-soalan yang cik Ahfeeqa tanya ni. Jom kita tengok apa soalan dia.

Eh, sebelum tu kena la letak rules dia. Ok, ni rules dia.

RULES OF THIS GAME:
1. you must post this post
2. each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. answer the question the tagger set for you in their post and create 11 new question for the people you tagged to answer.
4. you have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. no tag back.




11 perkara pasal Mira :

  • Mira paling suka subjek Math sebab Mira suka bermain dengan nombor.
  • seorang yang mempunyai hati seperti tisu 
  • mudah touching dan mengalirkan air mata. Nak-nak sekarang ni pantang tengok cerita sedih mesti meleleh..
  • kuat JELES tapi tidak luahkan.
  • suka buli adik yang kecik (anis montel) tapi biasa Mira kena buli balik sebab dia lagi besar dari Mira.
  • tidak suka memasak tapi suka buat kek dan kuih. (next entry mira tunjuk kek Mira buat ok)
  • tidak kreatif dan tak suka benda yang rumit.
  • seorang yang PENYAYANG ceewwaahh..
  • susah untuk keluar rumah (biasa keluar dengan kekasih hati dan family)
  • susah untuk makan ubat kalau betul-betul tak tahan baru makan.
  • Mira paling benci pergi hospital sebab bau dia tidak menyelerakan.. -_-

Soalan cepucemas oleh cik ahfeeqa ialah...... taaraaaa!!

cerita sikit tentang diri korang

ha?? cerita pasal diri lagi? Eh, da cerita 22 perkara da. cukup la tu.. hehe :) 

kalau tengah tension, apa yang korang akan lakukan?

Firstly, bila tension je Mira akan call kekasih hati Mira (Ahmad Zakwan) lepas tu Mira akan cerita dekat dia apa yang buat Mira tension. Bila dengar suara dia, tension semua hilang.  tapi tu dulu and sekarang cuma luahkan dekat belog ni je tak dapat dengar suara da. Secondly, Mira akan ajak mereka2 yang bertuah pergi karaoke kat situ Mira akan jerit sekuat hati.. sangat BEST! 

dua perkara yang korang suka buat? 

Text dengan si dia and hangout dengan si dia. 

kalau diberi pilihan antara dua perkara yang korang suka tu, mana satu yang korang akan pilih? kenapa?

Mira nak dua-dua boleh?? Mira nak text dengan si dia sebab dengan si dia je Mira senang nak cerita semua. Dia sangat memahami dan sangat baik! Nak hangout dengan si dia sebab boleh hilangkan semua tekanan bila dapat habiskan masa dengan dia. 

apa perkara paling buruk pernah berlaku kat korang?

Kehilangan orang yang paling Mira sayang pada 4 september 2011. Nak tau lebih lanjut tekan sini .

hobi anda? kenapa?

Hobi Mira on9 jela sekarang ni sebab cuti sem kan nak buat apa je lagi. Mira sentiasa on9 sebab Mira tunggu si dia on9 sekali macam dulu-dulu agak-agak bila la nak jadi cmtu kan? Selain tu mira suka baca novel nak-nak novel cintan cintun. Banyak pengajaran dan pengalaman dalam novel tu yang kita boleh ambil sebenarnya. Yang baik-baik jela yang jahat-jahat tu jangan la ikut ye...

perkara paling manis yang korang penah buat dengan orang tersayang?

Biarlah rahsia.. haha rasanya hangout dengan si dia la yang paling manis. Pergi i-city lepas tu lepak pantai PD. Kami tengok matahari terbit bersama. Memang romantik habis masa tu. And shopping raya dengan si dia. tekan sini ok, jangan jeles anda-anda masih ada masa untuk tengok matahari terbit dan shopping bersama orang tersayang tapi saya tiada lagi.

detik2 cemas dalam diri korang..

Banyak sangat la detik cemas. First, masa dapat tau si dia eksiden. Memang blur tak tau nak buat apa. Second, nak final. Tak tau nak prepare apa sebab jiwa saya kacau dan fikiran masih bersiar-siar. Third, dapat result. Cemas sebab tak tau macam mana nak cakap dekat parents dengan result yang teruk tu. Ok, sampai sekarang tak bagi tahu lagi.. -_-

siapa fiqa untuk korang?

Fiqa adalah sahabat saya. Sayang awak la kawan!

pendapat korang tentang fiqa. jujur!

Fiqa cantik, peramah, baik hati, dan kadang-kadang pemalas! haha malas nak turun bawah untuk lepaking.

ayat penyedap hati untuk diri sendiri setiap hari??

Walaupun dia da jauh sekarang tapi dia tetap ada kat hati Mira , Mira tau dia akan tunggu Mira. Dia sayang Mira sebab tu dia pergi dulu nak siapkan mahligai kami berdua di sana.
(selalu cakap macam ni bila rindukan dia . Nak jumpa dia lagi) 

#soalan fiqa macam banyak kaitan pasal dia je..


Siap sudah.. Nak tag kat siapa pulak ni? Taknak tag boleh? tak kenal ramai blogger la. Maaf.. :)

Wednesday, 9 November 2011

TAG?? APAKAH?

Assalamualaikum..

TAG?? Apa tu? Makanan ke? haha Mira baru lagi berbelog-belog ni pastu tiba-tiba kena tag dengan Nur Aznayanti . Hey kamu ni.. So, tengah blur2 ni apa salahnya cuba benda baru kan menjawab soalan-soalan yang di sediakan. Terima kasih la kawan.. sayang kamu :)




Rules of the game :
1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. 
   And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back.


11 things about myself? Eh, rahsialah mana boleh tau.. hihi

  1. Nama di beri Nur Amira Haziqah bt Paimin... nama betul ni ok, terpampang dekat ic.
  2. Just call me Mira... bdk2 sekolah rendah dulu panggil ziqa.. pown bole x kesah..
  3. birthday 18 JANUARI 1992.... ok, next year mira nak hadiah.. haha!
  4. suka kaler PINK, PURPLE, and BLUE... tengok baju, ok banyak kaler pink!
  5. Mira seorang yang PEMALU... haha! betul tak tipu..
  6. suka makan KETAM MASAK LEMAK CILI PADI... waaahhhh nyuummmmyy!!
  7. Mira suka BABY!!! sesape ada baby lebih tu pas-pas la kat Mira sorang yeeee haha!
  8. susah nak berCOMUNICATION ...... ada emas dalam mulut ni agaknyee, tak suke!
  9. nak mati secepat yang mungkin...... tapi amalan tak cukup lagi macam mana?
  10. susah nak MEMBENCI ORANG..... tapi sekali benci akan benci selamanya.. 
  11. ni yang terakhir... MIRA SAYANG AHMAD ZAKWAN sangat-sangat!! walaupun dia dah takde, tp cinta dia tetap ada kat mira.. jom ramai-ramai sedekahkan Al-Fatihah kat dia.. :) 


Ok, ni soalan-soalan yang Yanti bagi kat Mira. Tak nak jawab boleh tak?? heeeee :)

1KALAU KORANG BOLEH KEMBALI KE MASE LEPAS UNTUK BETULKAN KESILAPAN. MASE BILEKAH YANG KORANG NAK PERGI. KENAPA?

 Kalau la boleh kan, Mira nak jadi baby balik sebab nanti Mira boleh betulkan semua kesilapan yang Mira dah lakukan sepanjang hayat Mira ni. Mira taknak buat orang kecewa dengan Mira dan Mira nak jadi anak yang baik. Da 19 tahun hidup ni mesti banyak dosa yang  Mira da buat kan? So, bila da jadi baby balik, taknak la buat dosa-dosa tu lagi.. Lepas tu Mira nak kenal dengan si dia je. Spend time dengan dia dan buat dia lebih gembira. Mesti seronok kan kalau dapat kembali ke masa lepas.. 


2. TEMPAT KAT MALAYSIA YANG KORANG XKAN PERGI. KENAPA?

Kat mana ye? Rasanya takde kot.. Malaysia kan NEGARAKU hehe :)


3. KALAU TERDAMPAR KAT PULAU YANG TERPENCIL.SIAPAKAH 3 ORANG YANG NAK DIBAWA?

haha soalan bel260 la.. First sekali Mira nak bawa MY MOM la.. Ibu kan ratu hatiku.. Nanti kat sana ibu boleh masakkan makanan untuk Mira and tak la takut sangat kan sebab ada ibu. Second, Mira nak bawa KEKASIH HATI SAYA (Ahmad Zakwan). Eh, boleh tak nak bawa dia?? Suka hati la nak bawa siapa pown.. Mira nak bawa dia sebab nanti dia boleh temankan Mira dekat sana and dia boleh kenal2 dengan ibu.. hehe 
Last sekali Mira nak bawa DORAEMON dia kan banyak alat. Boleh la dia tolong untuk escape dari pulau tu..


4. KALAU SAYA ADALAH BENDA, SAYA ADALAH____________________________. KENAPA?

Kalau Mira adalah benda? Eeee taknak la jadi benda.. hehe :) Tapi kalau kan, Mira adalah lilin. Walaupun lilin kuat boleh tahan dengan kepanasan api tu dan boleh menerangkan tempat yang gelap tapi lama-lama lilin tu akan cair dan tempat tu akan gelap balik. Macam tu la Mira. Walau kuat macam mana pun Mira, Mira akan lemah juga sebab bukan semua perkara Mira boleh jadi kuat dan hebat! 

5. SAYA NAK BUNUH______________________.KERANA ____________________

Mira nak bunuh semua nyamuk-nyamuk yang ada sebab nyamuk suka gigit2 dan meninggalkan bekas. Oh,I DON'T LIKE!

6. MANUSIA TERPENTING DALAM HIDUP KORANG.KENAPA?

Mestilah IBU saya.. Dari kecil hingga besar ibu yang menjaga Mira. Sentiasa ada saat Mira suka dan duka. Masak makanan kesukaan Mira , mendidik Mira dan sanggup berkorban demi anak-anak. OH IBU, I LOVE YOU!!  (result tak tunjuk ibu lagi ni.. maaf.. )

7. ASET YANG KORANG RASAKAN PALING PENTING PADE TUBUH KORANG. KENAPA?

AKAL! sebab akal yang membezakan antara manusia dan binatang. so, gunakan la akal sebaiknya..


8. CIRI- CIRI MAK MERTUA IDAMAN?

*Sporting, 
*Baik,
*Caring
* Tak mengongkong
(Mira da ada mak mertua da.. haha perasan!)

9. ARTIS PEREMPUAN YANG NAK DIJADIKAN MEMBER KAMCING. KENAPA?

Lisa Surihani dan Dato Siti Nurhaliza sebab mereka cantik.. Nanti Dato Siti boleh nyanyikan untuk Mira tiap-tiap malam. (suka sangat kalau ada orang nyanyikan lagu khas untuk Mira.. sweet..)

10. GELARAN ZAMAN SEKOLAH.

sekolah rendah ~> ziqa
sekolah menengah ~> mira

11. DAH BERAPE LAME KENAL NUR AZNAYANTI.??=)

Nur Aznayanti?? Siapa tu?? Tak kenal la.. haha! Maaf yan... Mira kenal budak ni sejak form 4 until now.. Ha.. Kira la sendiri berapa tahun.. hihi.. 


Mira taq kat 7 orang je ye.. maaf...
anis
fiqa

Kepada yang di tag, jawab la soalan-soalan ni ye.. :)

  1. 5 benda yang wajib korang bawak kalau hangout
  2. Korang sayang kawan-kawan tak? Kenapa?
  3. Describe sikit about kawan baik korang. Siapa nama dia?
  4. Kenangan terindah yang korang pernah lalui
  5. kalau korang cuma ada duit seringgit, apa yang korang akan buat dengan duit tu?
  6. binatang yang korang suka?
  7. kalau di beri peluang, korang nak pergi mana? kenapa? (dalam dunia ni je)
  8. korang paling suka zaman kanak2 or sekarang? kenapa?
  9. hadiah paling korang suka?
  10. Korang rasa Mira macam mana? (jujur)
  11. agak2 apa nasihat korang untuk mira?

Ok, SELESAI SUDAH.. time to sleep . Nak mimpi si dia.. Selamat Malam semua!!