Monday, 28 May 2012

Salam terakhir dariku untukmu

Assalamualaikum..



Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu

( korus 1 )
Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya

( korus 2 )
Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan
Kepadamu

Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan

Salam ku yang terakhir



Lagu ni buat kawan-kawan, keluarga, dan semua yang mengenali diri yang kerdil lagi hina ini. 

 Sayang,
Andai saya pergi dulu,
Adakah awak akan buat apa yang saya buat?
Andai saya pergi dulu,
Adakah awak akan ingat saya macam saya ingat awak?
Andai saya pergi dulu,
Adakah awak akan selalu doakan saya?
Andai saya pergi dulu, 
Adakah awak terus menyanyangi saya?

Diri ini selalu terfikir, bagaimana andai saya pergi dulu. Tak sanggup rasanya nak biarkan awak menderita. Awak tetap di hati saya sampai bila-bila. Apa pun yang saya buat, saya tetap ingat awak. Saya tetap terkenang kan awak. Saya tetap terfikir akan awak dan saya rasa awak seakan-akan baru je tinggalkan saya semalam. Kuat betul aura awak kan....

Selamat tinggal sayang.. Semoga awak aman di sana :'(

#kte cuba biasakan diri tidur tanpa bantal awak sayang tapi kte tak boleh tidur tanpa bantal tu


(Al-Fatihah sayangku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Tuesday, 15 May 2012

Cinta sejati pilihan hati

Assalamualaikum..

Malam ni jari ni gatal pula nak menari-nari joget lagu irama dangdut.. Amboi bukan main rancak lagi ha.. Hai.. Sebenarnya tak tau nak taip apa tapi jari ni sibuk sangat nak menaip. Ikut kan jela nanti merajuk pula jari-jari comel ni. (perasan kejap)

Haa! ok, tiba-tiba teringat ada orang cakap macam ni tadi. Tak ingat pula ini orang yang ke berapa cakap. Nak tau apa dia cakap? Haa dia cakap, dia jeles dengan saya. Kenapa? Sebab apa dia jeles? Nak kata saya cantik macam miss world takde la pula. Nak kata saya kaya raya pown tidak. Dah tu, kenapa dia jeles dengan saya ni? Conpius-conpius~

Ohh rupanya dia jeles dengan saya sebab saya dapat cinta sejati (true love) . Nak cakap sikit ni, kau ada? haha! kejam-kejam. 

Semua manusia mesti tercari-cari siapa cinta sejati dia kan? Cinta sejati ni susah nak dapat. Tapi betul ke cinta saya ni cinta sejati? Kalau dah orang cakap macam tu maknanya betul lah kot. Saya pown tak tahu la sebab orang yang melihat tahu la nak menilai kan?

Lepas baca yaasin untuk awak tadi baru saya sedar yang saya ni sebenarnya beruntung sangat sebab saya terpilih untuk dapat cinta sejati. (lambat betul saya sedar) Rasa macam dapat award gitu tapi bukan daripada Perdana menteri, Menteri-menteri besar, bekas perdana menteri, Agung pown bukan tapi dari Allah yang Maha Esa. Takde anugerah yang lebih bernilai daripada anugerah yang Allah berikan .

Syukur alhamdulillah. Saya dapat cinta sejati ni. Cinta sampai mati.. Saya tau ramai perempuan kat luar sana nak kan cinta sejati ni. Lagi-lagi cinta sejati dari awak. kan? Betul tak wahai penyibuk semua? Eh! emo pula. maafmaafmaaf~ Tapi sory la ye, anda tak layak nak dapat semua ni. 

K la sayang, saya stop dulu ye. nanti tak pasal-pasal si penyibuk tu kena marah pula dekat sini. Lepas tu menangis mengadu dekat mak cakap kita buat hati dia SENTAP! 

eh jap2 nak minta maaf dulu. Mana la tau kejap lagi tutup mata tak buka-buka terus ke kan. Awak,awak yang penyibuk tu, Mira minta maaf ye :)

Ok, assalamualaikum sayang... Semoga awak tenang dan aman dekat sana. Saya dekat sini akan selalu doakan kesejahteraan awak dekat sana. Saya sayang awak!!! 


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

#yang tak dapat cinta sejati tu jangan lah jeles, mungkin ada anugerah lain yang awak akan dapat :)

Tuesday, 8 May 2012

Kalau Awak Masih Ada

Assalamualaikum..

Pagi tadi lepas hantar adik sekolah ingatkan nak sambung tidur. Nak sambung mimpi. Mimpi yang tak berapa nak indah sangat sebab bukan mimpi awak. Dah lama awak tak muncul dalam mimpi saya.

Tapi saya ada masalah sikit nak sambung tidur tu sebab saya ni bila dah terjaga susah nak lelap balik. Tambah-tambah lagi pagi tu mata ni dah kena angin yang teramat sejuk. Merempit lah katakan pagi-pagi buta tu memang bertambah-tambah la susah mata ni nak lelap dan di buai mimpi.

Tiba-tiba je dalam usaha nak lelapkan mata, saya terfikir sesuatu. Saya terfikir macam mana ye kalau awak masih ada sekarang.. Saya terfikir macam ni..

Kalau awak masih ada,
Mesti saya tak buat apa yang saya buat sekarang
Kalau awak masih ada,
Mesti saya tak kenal kawan-kawan awak masa baby, sekolah menengah, plkn, dengan Asasi
Kalau awak masih ada,
Mesti saya tak jadi orang yang berdikari macam sekarang sebab awak selalu manjakan saya
Kalau awak masih ada,
Mesti orang tak nampak saya menangis macam sekarang. Saya malu tau asyik menangis je -_-
Kalau awak masih ada,
Mesti awak selalu teman saya bila-bila masa je saya nak
Kalau awak masih ada,
Awak driver tanpa gaji saya, tak payah susah-susah pergi ambil lesen
Kalau awak masih ada,
Adakah kita masih bahagia macam dulu?
Kalau awak masih ada,
Mereka still nak kacau hubungan kita ke?
Kalau awak masih ada,
Mungkin diorang tak sempat nak kacau kot sebab
Kalau awak masih ada,
Saya nak awak cepat-cepat datang meminang saya
Kalau awak masih ada,
Saya nak kahwin dengan awak.
Duit??
Duit simpanan kita kan ada. Semua tu tak payah risau, awak dah fikir masa depan kita
Kalau awak masih ada,
Mesti saya bertambah tambah tambah bahagia kan??
dapat baby-baby yang comel
(berangan je)

Tapi semua tu kalau.. 
Kalau lah awak masih ada betul-betul, alangkah indahnya..
Rasa dunia ni saya yang punya!
T_T


Itu lah apa yang saya fikirkan kalau awak masih ada. Tapi banyak lagi sebenarnya cuma tak terluah je.


Assalamualaikum sayang. Selamat malam

(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#ujian aritu saya dah lepas. tinggal satu step je lagi. Wish me luck!

Monday, 7 May 2012

Kejujuran itu penting


Assalamualaikum..


Malam ni nak share satu cerita yang dah berkurun dah. Terjumpa dekat notes FB dulu-dulu punya. Dulu zaman tok kadok takde blog lagi sebab tak minat.Note kat FB tu la jadi mangsa dengan cerita ni. Tapi takde la cerita mana pown, dia macam luahan hati. Yeke? Entah la, anda2 cuba baca dulu lepas tu describe la ini cerita ke apa ke. OK? 

"couple.. pakwe.. makwe.. bf.. gf.." semua tu sama je.. nak lagi sedap di dengar orang cakap kekasih hati la.Tapi sebelum jadi kekasih hati tu mesti la masing-masing dok usha2 kan?? yela nak memikat hati orang yang tersayang la katakan. Time ni la masing-masing baik. Tengok si dia tu semua ok la. Takde cacat cela.. ala macam orang jawa cakap tu.. "PERFECT". Lepas tu sanggup buat apa je untuk memikat si dia. Ayat tu tak payah cakap, memang terbaik la.. Usha punya usha, yes..! akhirnya "kau aku yang punya".

Bila da berjaya pikat si dia tu, ha, time tu baru la namanya couple,pakwe,makwe,bf,gf,semua2 tu.. Time ni pown ok lagi.. ye la baru lagi kan. Macam sorang member ni cakap, 'kentut' si dia pown wangi.. huhu .. Apa si dia buat semua betul la takde yang salah pown.. kalau ada orang tanya si dia ni macam mana .. urm,semua yang baik2 jela yang di ceritakan. Tapi bila da lima,enam bulan bercouple.. ha,time ni mula la kau bosan.. Dah pandai da dok usha orang lain pulak.. Mula la nampak salah pasangan tu.. Itu x betol la, ini x betol la.. Apa yang pasangan tu buat semua x betol.. haish... kesian si pasangan tu.. time ni bila orang tanya "cam mana ngn couple kau?" time ni da pandai la cerita benda2 buruk pasal pasangan tu.. "cerewet la, jeles memanjang la, mengongkong la.." macam2 la lagi kau cerita pasal pasangan kau tu.. salah apa la pasangan tu.. kesian2...

Bila da bosan ,lepas tu dapat pulak usha orang lain.. apa lagi mula la bagi alasan macam2.. cth nye: "awk,sy rasa sampai sini jela ubungan kita.. saya da tak nak couple saya nak fokus kat study la.. saya tak boleh fokus la kalau kita macam ni" n macam2 lagi la alasan kau bagi.. sekali lagi, apa la salah pasangan tu.. kesian2.. Tapi lagi kesian kalau kau bercerita kat member2 pasal pasangan kau ni.. cthnye: "aku bosan la ngn dia tu.. apa dia ingat dia bagus sangat..? aku x heran la dia tu. Aku sakit hati sangat2 ngn dia. Dia da x syg aku.." n bla bla bla... hey ape kena la ngn orang macam ni.. kalau la pasangan tu tau kau becerita macam ni.. x ke sedih hati si dia..? kalau ye pown dah tak suka, tak payah la dok canang2 cerita si dia tu.. simpan je kan bole.. Macam dalam satu lagu ni ada kata "Jikalau kau dah tak suka tak apa tapi jangan lah kau mengata, mungkin kau rasa aku tak sepadan dengan dirimu" Ha! sebelum nak cerita yang buruk2 pasal pasangan tu pikir2 la dulu si dia tu pernah jadi pasangan kau kan..? orang yang kau puja2 dulu.. Tapi lagi bagus kalau kau tak cerita kat sesiapa kau sendiri je tau ape yang berlaku antara kau dengan si dia tu..





Ok, dah habis. So amacam? Apa pendapat korang? Ni cerita ke luahan hati ke apa? 


Masa buat note ni si kekasih hati masih ada n masa tu kami dah declare. Mira tag dekat dia note ni siap komen-komen dengan akak lagi. Tak percaya? Ada bukti dia dekat bawah ni.




tersenyum n rasa nak menangis tengok komen dia ni :')



I Love You so much Dear :)


Moral of the story : kalau dah tak suka terus terang je sebab "Biar menangis kerana jujur jangan ketawa dalam kebohongan" 


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan Bin Patah Raji)



Sunday, 6 May 2012

Bersyukur kepada Allah. Alhamdulillah

Assalamualaikum..

First sekali saya nak minta maaf sangat-sangat dekat awak sebab sebab sebab..... saya terlupa nak beritahu awak yang result saya dah keluar. Awak!! sory!! Sorry sangat-sangat ok!

Alhamdulillah semester 4 saya lepas semua. Takde repeat paper lagi and alhamdulillah sekali lagi sebab pointer naik sikit walaupun tak dekan n tak segah kawan-kawan lain tapi saya tetap bersyukur sebab NO REPEAT PAPER again. Syukur alhamdulillah..

Berbekalkan semangat yang seciput yang awak tinggalkan tu, saya try untuk teruskan hidup ni. Saya try untuk terus belajar, belajar dan belajar. Terima kasih awak sebab tinggalkan semangat tu sedikit untuk saya. Tak lupa juga petua-petua dan nasihat-nasihat yang awak beri tu. Semua tu sangat berguna dan saya akan ingat sampai mati. Insyaallah...

Walaupun pada mulanya saya hampir putus harapan nak terus belajar.

Syukur dengan sokongan dan dorongan ibu ayah , keikhlasan kawan-kawan yang sudi membantu dan semangat mereka buat saya kembali bersemangat untuk teruskan hidup ni. Tapi sampai bila semangat ni akan berterusan? Itu saya tak pasti sayang. Doakan saya supaya semangat ni akan terus kekal dalam diri ini.

Tapi, saya sedih bila saya terbaca pada blog-blog kawan yang lain cerita ramai kawan-kawan yang berhenti separuh jalan. Kawan-kawan masa part 1 tinggal berapa orang je. Makin sunyi la saya lepas ni. Apa pown kalau korang baca entry ni, Mira nak cakap korang jangan give up ye. Insyaallah kat luar sana masih banyak peluang untuk korang. Mungkin bukan rezeki korang dekat Science Computer. Chayok-chayok kawan!

Sem depan saya kena ambil 7 subjek. Insyaallah kalau semua lepas, sem depan sem terakhir saya. Ada pula yang tengah kira-kira jari kan? Jangan la pelik sangat. Memang sepatutnya sampai sem 6 tapi CS ni sampai sem 5 je. Sem 6 tu kami kena pergi praktikal. Tak tahu la macam mana sistem dia sekarang ni sama ada semua wajib atau orang-orang tertentu je? Nanti la tanya exco-exco.


Sayang, doakan saya grad on time ye sayang. :')


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Saturday, 5 May 2012

Selamat Ulang Tahun SAYANG!

Assalamualaikum..


Sayang, awak nampak tak tu? Hari ni, genap kita setahun. Tapi mana awak? Kenapa awak tak ucapkan "Selamat ulang tahun sayang" dekat kte? Sampai hati awak kan biar kte lalui hari ni sorang-sorang. 

Awak, saya rindukan awak. Langit seakan-akan turut bersedih dengan kte. Langit menangis, kte menangis. Orang kata menangis dalam hujan takde siapa tahu kan? Semalam awal kte tidur sebab takut nak hadapi hari ni. Tepat pukul 12 telefon bunyi, laju je tangan ni ambil dan tengok. Jauh di sudut hati mengharapkan awak message saya. Tapi hampa.......... Tak lama lepas tu telefon bunyi lagi. Dalam samar-samar, berusaha juga untuk tengok apa yang ada dekat screen. Rupanya note hubungan kita yang keluar. Tertulis dekat situ "Happy anniversary sayang". 

Tanpa di minta, tanpa di paksa air mata mengalir dengan lajunya. Cuba untuk kuatkan hati dan gagahkan diri untuk ucapkan "selamat ulang tahun sayang" sambil tengok gambar yang ada pada wallpaper. 

Ya Allah, rindunya :'(


Terlalu banyak dugaan yang kita hadapi bersama. Dari sebelum bersama sampai lah kita bersama. Dugaan datang bagaikan air yang mengalir tanpa henti. 


Sampaikan suatu hari saya cuba untuk mengambil keputusan biarkan awak hidup dengan mereka yang mahukan awak. Tapi awak taknak. Awak cakap awak sayangkan saya. Awak nak hidup dengan saya. Kalau awak tahu, saya terpaksa buat keputusan macam tu meskipun sebenarnya hati memberontak tidak mahu. Saya cuba berkasar dengan awak supaya awak tinggalkan saya. Tapi semua tu sia-sia. Awak tetap nakkan saya jadi milik awak.



Saya tahu awak pemalu, sebab tu saya cabar awak. Cabar untuk tulis sesuatu dekat dinding FB awak. Masa ni dugaan yang sangat besar datang (sangkaan saya pada mulanya). Saya tak mampu nak menghadapi dugaan ni sendiri. Awak dan kakak membantu. Saya jadi kuat, saya bersemangat sebab awak ada. Awak back up saya. Awak pujuk saya. Awak pulihkan semangat saya.


Setelah bermacam-macam dugaan yang kita hadapi bersama, akhirnya saya jadi milik awak dan awak jadi milik saya. Awak telah ubah saya jadi seorang gadis yang sangat gembira dan bahagia. Terima kasih sayang!







Saya cintakan awak sangat-sangat! Please don't leave me dear. Kawan-kawan pown perasan dengan perubahan saya. Mira yang sebelum couple dengan Zakwan berbeza dengan Mira yang dah couple dengan Zakwan. Kuatnya pengaruh awak sayang. Mampu ubah saya sekelip mata.






Lepas dah couple, amboi bukan main lagi hampir setiap hari awak post jiwang-jiwang dekat dinding FB saya. Rindunya saya....








Awak siap perli-perli saya lagi kan dekat FB. Amboi~ seronoknya dia perli saya.



Dugaan tak berhenti setakat itu sahaja. Lepas awak pergi, lagi besar dugaan yang saya dapat. Pada siapa saya nak mengadu? Siapa nak back up saya lagi? Siapa nak jernihkan keadaan? Dah takde siapa dah nak buat semua tu untuk saya. Hari-hari saya menangis bila terkenangkan dugaan yang berat itu. Awak dah pergi pown masih ada yang cuba musnahkan hubungan kita. Awak dah pergi pown masih ada yang cuba mengaku awak dia punya. Apa yang saya mampu buat tanpa awak??

Saya tak mampu buat apa-apa. Hanya doa dan doa sahaja yang saya mampu sayang. Andainya awak masih ada sekarang ni, mesti saya tak macam ni kan. Mesti saya akan bahagia dan bertambah bahagia bila awak ada di sisi.

Padan muka saya, dulu sibuk sangat nak awak pergi tinggalkan saya. Tengok sekarang awak dah pergi betul-betul. Awak, saya main-main je nak awak pergi. Awak balik la, saya taknak awak pergi lagi. Awak balik ye sayang.

Awak, harini cuti kan? Jom kita keluar date.. Jom lah sayang.........


Ya Allah andai dia memang jodohku,
Satu dan temukan kami semula
TETAPI 
Andai dia bukan jodohku,
Ikhlas dan redhakan hatiku terima segala ketentuanMu Ya Allah.


SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG!


(Al-Fatihah sayangku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#esok saya ada test, doakan saya ye sayang





Friday, 4 May 2012

Ya Allah, gagahkan hamba

Assalamualaikum..

Kehangatan cinta makin di rasa
Rindu di hati makin menggunung
Air mata setia menemani di saat teringat akan kenangan kita

Ya Allah, gagahkan hamba
Ya Allah, kuatkan hamba
Ya Allah, jadikan hamba seorang yang penyabar
Ya Allah, jadikan hamba seorang yang tabah
supaya hamba mampu menghadapi segala ujian yang Engkau berikan
Hamba insan lemah, hamba tidak berdaya menghadapi semua ini
Ya Allah, bantulah hamba

Ya Allah, tidakku sangka dah lapan dia kembali padaMu
Aku rindu, aku sayang, aku kasih dan aku cintakan dia
Aku ingin bersama dia
Aku ingin hidup dengan dia
Kembalikan dia padaku Ya Allah
Aku rindu dia



Sayang, saya rindukan awak! 



(Al-Fatihah sayangku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#mampukah saya menghadapi hari esok sendiri?