Friday, 9 November 2012

Today is friday

Assalamualaikum..

hey uolls, apa? apa? haa janganlah marah. haha tahu lah semua tahu hari ni hari jumaat kan? Tapi jumaat kali ni lain dari yang lain. Lagi-lagi for student UITM. haaa yela result!! hoiii orang kampung orang bandar orang asli orang tak asli hari ni result uitm keluar hoi hoi!

Tak percaya? ni ha bukti!



Nampak tak semua?? tak?? hikhik memang saja pown tak nak bagi nampak sangat. Seperti gambar rajah di atas, fuyyooo~ haha result boleh tengok pukul 9 pagi tapi si gelojoh ni pukul 12 a.m dah bukak email. Tunggu punya tunggu , refresh punya refresh tak masuk juga email tu. Last-last tutup lappy konon nak tidur pagi esok jela tengok. Baring punya baring Mira pown terlelap.Tapi hati tak tenang selagi tak tahu keputusannya sebab risau sangat dan teramat risau ada paper sangkut. Serius sangat risau!!

Paper apa? ha ye paper network. Nak tahu mira siap study network seminggu yang lepas. Punya lah risau.. Nak buat apa semua fikir result and ibu siap bernazar lagi kalau lulus network tu ibu nak puasa. Ibu, tak nak nazar ke kalau lulus ibu nak bagi kereta?? haha!

Tak lama lepas tu mimpi result pulak adoyai apa lagi, terus bangun on lappy balik. Pukul 2.30a.m baru email masuk. Berzikir punya berzikir, alhamdulillah takde paper sangkut!! Bersyukur sangat-sangat walaupun result tak segempak kawan-kawan yang lain. Ada yang DL, ada yang ANC. Eh, macam ramai je yang ANC sem ni. Tahniah korang!! CS ni susah tapi korang ANC, korang memang hebat!! Tahniah lagi sekali!!

Perasaan sekarang ni, happy ada sedih pown ada. Happy sebab SAYA SUDAH BEBAS DARI DIPLOMA!! jumpa konvo nanti kawan-kawan! yang sedihnya... hmmm nanti lah insyaallah next entry mira cerita.

haa nak buat ucapan boleh?? ehem ehem!!

assalamualaikum semua,
di kesempatan ini, mira ingin ucapkan ribuan terima kasih dekat ibu ayah yang sentiasa support mira, buat abang, kakak , adik perangai anda, sifat anda dan cara anda buat saya rasa nak buat yang terbaik untuk family even belum cukup baik lagi insyaallah akan datang akan buat lebih baik. 
terima kasih juga buat lecturer yang bersusah payah mengajar bagi faham, sudi luangkan masa, hilangkan suara semua. thanks. yang tak bersusah payah pown thanks juga! 
buat kawan-kawan semua thanks support, study sama-sama, ketawa menangis bertepuk tampar dan menggila bersama. buat shida , fiqa, sorry sebab sem 5 kita tak banyak lepak sesama macam sem sebelumnya . bukan tak sudi bukan belagak tapi masa mira sangat terhad sebab tau jela mira ambil 7 subjek bukan sikit banyak tu. Sebab tu mira tak banyak masa nak lepak macam dulu. Sorry sangat2 ye kawan! seriously tak pernah lupa kat korang! 
Buat yang dah berjaya tahniah. buat yang belum lagi, jangan putus asa. ingat kata-kata ni "SEKALI KITA GAGAL TAK BERMAKNA KITA AKAN GAGAL BUAT SELAMANYA" kejayaan ada dekat mana-mana je yang penting usaha sebaik mungkin, doa dan tawakkal. 

terima kasih semua!!




akhirnya impian tercapai.. alhamdulillah ^_^




(Al-Fatihah buat Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#awak! saya dah habiskan diploma dengan jayanya.
#saya nak awak ada masa konvo nanti boleh? kalau tak boleh,
 suruh ibu ayah awak datang tau!! teringin sangat nak raikan hari bahagia ni
 dengan family kita berdua .>_<.





Monday, 8 October 2012

Bertemumu buatkan aku rasa bahagia

Assalamualaikum..

Maaf sayang dah lama saya tak coretkan sesuatu di sini.
Itu tak bermakna saya dah lupakan awak.
Saya rindu awak sangat-sangat.
Saya merajuk dengan awak.
Banyak benda saya nak cerita dekat awak tapi awak tak ada. Mana awak sayang?
Dah tu awak tak pujuk. Awak biarkan je saya terkontang kanting sendiri.
Sampai hati awak kan...

Awak, terlalu banyak dugaan terpaksa saya tempuh tanpa awak. Saya cuba kuat bukan saya tak cuba. Dah sehabis cuba dah awak. Tapi kadang-kadang saya tak mampu nak bertahan, saya menangis.
Terlalu banyak benda yang saya pendamkan. Pada siapa saya nak bercerita? Ya memang pada Allah yang selayak-layaknya. Tapi kita perlukan seseorang yang boleh mendengar dan memberi respond kan? Macam dulu.. Bila ada masalah , saya cari awak. Saya cerita dekat awak. Awak lah pendengar setia segala masalah saya. Saya betul-betul perlukan awak.

Kenapa tak cerita dekat kawan? hmmm memang nak cerita tapi saya tak tahu nak cerita macam mana. Awak sendiri tahu kan saya macam mana. Saya susah nak cerita apa-apa dekat orang melainkan saya selesa dengan orang tu baru saya akan cerita. Lagi pun, nak gelak-gelak dengan kawan-kawan takde masalah tapi, nak menangis depan diorang?? hmmm memang tak lah awak.

Dah setahun sebulan dah awak pergi. Tapi saya rasa macam baru je awak pergi. Saya rindukan awak. Seriously saya betul-betul perlukan awak. Banyak benda saya nak tanya, banyak benda saya nak cerita dan banyak benda saya nak mengadu. Kalau lah saya boleh buat permintaan, saya nak awak hadir untuk saya sekali lagi dan sentiasa dengan saya.Saya taknak awak tinggalkan saya lagi. :'(

Awak, hati saya terlalu kuat untuk awak. Bila tarikh-tarikh penting, dia yang akan ingat kan saya. Automatik, saya akan rasa ada yang tak kena and air mata akan laju je mengalir. Nampak tak sayang, walau awak jauh tapi hati kita sentiasa dekat.

Semalam saya mimpikan awak. Awak tengok saya, saya tengok awak. Awak senyum je. Muka awak, berseri-seri. Rindunya saya dekat awak. Tak lama lepas tu, kita berborak, bergurau. Ya Allah, rindunya.. Kalau lah boleh berborak , bergurau dengan awak macam mesti seronok kan? Mesti takde air mata yang mengalir di setiap malam sebelum saya lelapkan mata.

Until now, hati saya ni tak mampu nak terima sesiapa.
Kawan, chatting, texting, calling memang boleh. Tapi nak accept dia untuk gantikan tempat awak, tu tak sayang.



I miss you a lot dear.

Doa dan harapan tak pernah putus untuk bertemu awak sekali lagi.
InsyaAllah kita jumpa dekat syurga nanti ye sayang.

Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji

Sunday, 2 September 2012

Gembira!!

Assalamualaikum..

Hye harini saya gembira sebabnya minggu ni dapat balik. Cuti merdeka kan.. Sebenarnya tak boleh balik ada program sabtu tu. Tapi, cabut juga atas sebab-sebab tertentu.

Harini saya gembira lagi sebab kat rumah tu dah tambah lagi empat ekor arnab. Campur yang satu tu semuanya ada lima. Woowww! Seronok! Kat rumah tadi asik main dengan arnab-arnab tu je.











Kalau nak tahu sebenarnya tak terfikir pown nak request kat ibu ayah suruh bela pet kat rumah sebabnya saya ni tak suka main-main dengan haiwan. Bukan apa, saya takut haiwan-haiwan tu mati je bila saya pegang sebab badan dia lembik sangat! Tapi bila adik bawa balik arnab sekor tu, saya tengok dia terus timbul rasa sayang and cepat-cepat suruh ibu bela. KENAPA? Entah la macam pelik je...

Sebab tu lah saya bagi nama arnab first tu SAYANG! ^_^

ni sayang masa mula datang


sayang menyusu :)



Haaa orang tua-tua cakap, jangan gembira sangat nanti menangis. Betul ke??

Entah lah rasanya betul kot. Tadi nak balik, si kecil anak makcik ni nak ikut saya balik segamat. Padahal dah turun kereta ni tapi dia ulur tangan suruh dukung. Dia dah tak peduli ayah ibu yang kat dalam kereta tu. Umpan apa pown dia taknak. Terpaksa lah tunggu kejap sampai hazirah sampai. Sedih betul bila jadi macam tu. Mungkin kat rumah saya selalu layan dia. Sampaikan masa dia demam pown duduk bawah ketiak saya je tak boleh berenggang langsung. 


Ni si kecil tu, menangis sebab kena tinggal kejap

Ok, sampai je bilik tadi kemas-kemas barang terus naik atas katil. Entah kenapa mata ni rasa nak menangis je. Memang tak boleh tahan lagi. Nangis, nangis dan nangis. Lepas tu tangan ni sibuk dok tekantekan handphone cari message arwah. Baca satu demi satu dari awal hingga yang terakhir. Message marah, merajuk, sedih, suka semua ada. Complete!

Terfikir kenapa cari message arwah sedangkan dah lama cuba tahan diri ni dari baca message-message tu. Ohh awak, saya rindu! Rindu yang teramat. Lepas tu tengok tarikh oh dah 2 september rupanya..Patut lah and harini hari ahad. Patutlah semuanya rasa macam di play semula.

Memory saya dah low, tak mampu ingat semuanya tapi hati saya masih penuh dengan cinta dan kenangan kita. Sebab tu bila ada tarikh-tarikh penting, hati akan rasa gementar, tak tenang and mata akan menangis.
Sucinya cinta kita....



SEPTEMBER :
4 september 2011 : Ahmad Zakwan pergi buat selamanya
5 september 2006 : arwah nenek pergi buat selamanya

6 september 1987 : lahirnya kakakku di dunia
#sory ngah, dulu aku excited sambut birthday kau. Bila september dekat je, dah prepare apa yang patut.
Lepas nenek pergi, aku boleh pejam mata lagi. Walaupun tu nenek kesayangan aku.
Mungkin aku puas hati sebab dapat mandikan jenazah nenek, tapi kali ni
aku hilang orang yang aku sayang buat kali kedua.
Aku tak puas hati sebab tak dapat tengok dia buat kali TERAKHIR.

so, birthday kau............................... sorry!



(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#yunk tenangkan saya dekat sini ye









Saturday, 1 September 2012

Al-kisah Raya

Assalamualaikum ...

Rasanya belum terlambat lagi kalau nak wish selamat hari raya maaf zahir batin. Tapi agak lapuk juga la baru nak wish and baru nak buat entry pasal raya kan.. Maaf Zahir batin semua!! Masa, tahap kesihatan tak mengizinkan nak update blog. Nak buat acaneee tu yang terlambat. hee :)

Haa nak cerita sikit nih, asal raya je saya mesti demam kenapa entah nak beraya pown takde feel tau. Tahun lepas demam tak teruk sangat cuma batuk sakit kepala sikit sikit je. Kena pown masa raya ketiga keempat macam tu. Tapi tapi tahun ni demam agak teruk la sampai menangis nangis tahan sakit. Kalau boleh tanggalkan kepala ni kejap, memang dah tanggalkan dah. Raya kedua dah demam. Whaatt? Memang lagi tak syok la kan nak raya..

Nak kata raya pertama tu raya sakan, takde la sakan mana. Macam biasa pagi raya kami kat rumah, lepas sembahyang raya, bermaaf-maafan, makan-makan, bergambar kami gerak ke kluang rumah family ayah.Tapi tahun ni gerak lambat sikit sebab tunggu si abang datang baru lah kami gerak.

Kami kat sana kejap je petang tu dah gerak balik. On the way balik singgah simpang renggam kat rumah lama. Raya rumah jiran lama dua tiga orang, tengok rumah lama ya Allah dah macam rumah apa dah.. Memang harapan lah nak pindah situ balik nak renovate je mau makan berpuluh ribu. Kurang hasam punya abang galah! Orang bagi rumah punya cantik dah tu dia buat rumah tu jadi macam apa je.. hish!

Malam kami sampai rumah. Esoknya pula, kami pergi melaka ziarah makam nenek and atok. Sedih tengok makam nenek atok tu dah teruk sangat. Betul lah kata pepatah, "mak boleh jaga 10 orang anak tapi tak tentu 10 orang anak boleh jaga seorang mak". Menangis saya kat situ tengok makam yang dah teruk. Sabar ye nenek atok, nanti ika dah kerja ika betulkan makam nenek atok tu ok? Rumah atok nenek tak payah cakap la. Lagi teruk.. 

ni rumah nenek, terukkan?
takde sape jaga dah.. SEDIH!

Lepas tu pergi ziarah saudara mara and lastly rumah boboiboy. Biasa balik melaka lepak pantai tapi tahun ni tak....... Malam juga kami balik. Sampai je rumah kepala start sakit badan panas.

Raya ketiga tak pergi mana-mana, duduk rumah terbaring menangis tahan sakit. DEMAM!

Raya keempat, ni yang paling best! Bawa rombongan meminang ke Tapak perkuburan Taman Purnama Simpang Renggam. Pagi tu tak larat nak bangun tapi kuatkan hati juga sebab nak jumpa yang tersayang.Cewaaah! Lepas siap-siap cantik-cantik pakai jubah purple yang arwah pilih tapi tak sempat tengok saya pakai, kami hantar makcik pergi bandar dulu lepas tu baru lah gerak ke simpang renggam. Again..

ni jubah yang awak pilih tapi tak sempat tengok


Dari Muar lagi dah sibuk dok fikir nak beli bunga. Singgah kedai situ habis, kedai sini habis. Sedih! Sampai simpang pergi cari kedai bunga dulu, nasib baik EXsimpang renggam. Takde lah susah sangat nak cari mana kedai bunga. Finally jumpa gak! And, ibu yang excited pilihkan bunga untuk awak sayang. Hampir semua jenis bunga ibu pilih siap bahagikan ni untuk letak kat botol, ni untuk taburkan. Pastu cakap kat ibu, "ibu, mereka bertiga bukan wan sorang.." "Ohh ibu terlupa sorry.. "Ibu tukar semua bunga-bunga tu and pilih warna  yang sama baru adil. 

Sampai je depan pagar tu, mata ni laju je cari rumah baru awak. Takde bunga pown.. Dulu pergi ada. Kesian awak panas. Masa tu dah tak fikir orang lain, kaki ni laju je melangkah pergi jumpa awak yang lain tertinggal kat belakang. Nasib lah.. bukan jauh pown nampak je mana saya pergi. Rindu tu tak terkata dah hati sebak je paksa mata untuk bertahan. Kuatkan hati untuk senyum bukan menangis sebab jumpa yang tersayang mana boleh nangis nanti tak comel laaa kan sayang? 

Tengah sedih-sedih tu si kecil tanya "kakcik, ni kubur siapa?" yang lain tolong jawabkan "ni kubur kawan kakcik , tadah tangan bacakan al-fatihah banyak ok." si kecil : "ok". Kuat juga lah si kecil ni baca sampai dua tiga kali juga masuk yang keempat , dia baca "bismillahirrahmanirrahim allahummabariklana.... eh salah!" haish... tergelak semua orang dibuatnya. Gelak-gelak juga, menangis-menangis juga.. hmmmm~

Now, masa untuk siram-siram air, tabur-tabur bunga and hias rumah baru awak tu.. Nasib baik awak tepi sekali tak la susah saya nak buat semua tu. Duduk pown sebelah awak, buat apa semua sebelah awak jeee.. Ibu bagi keutaaman kat saya buat semua tu. Yang lain pown sibuk nak buat juga, buat la saya tak kisah pown. Sambil buat semua tu, saya berconversation dengan dia tapi macam biasa lah tiada balasan..
"yunk... kita datang ni dengan family. Kte bawa ibu, yunk nak jumpa ibu kan. Akak pown ada semua excited nak jumpa yunk. kte demam rindu kat yunk, lama dah tak jumpa yunk. Setahun dah yunk pergi. Kte rindu......... :'(" 

Terima kasih kat boboiboy sebab tolong tanamkan pokok-pokok kecil tu. Sejuk sikit sayang saya ni nanti. Thanks! Berat je kaki nak melangkah pergi tapi fikirkan family awak yang dah lama tunggu kat rumah tu terpaksalah saya melangkah pergi. Tengah bersih-bersihkan kat tepi-tepi tu si kecil boleh tanya lagi. "kakcik, kawan kakcik ni meninggal sebab apa pula?" Cuma jawapan ni yang terkeluar dari mulut "tanyalah abang ni kenapa dia meninggal".

Lepas tu pergi rumah awak. Kesian ibu ayah and adik awak lama menunggu. Malam tu cakap kat adik nak datang, si adik cakap si ibu excited betul dengar! Kesian.. lama dah tak jumpa sebenarnya tu yang rindu. Nasib baik bawak budak kecik yang setahun lebih tu, riuh juga lah rumah tu dibuatnya. Si Zaid siap request nak buat adik angkat lagi. Seronok betul dia main dengan budak kecil tu. Ayah and ibu pown seronok juga. Sejuk hati tengok family awak happy macam tu.

Balik tu singgah taman lama lagi jumpa jiran yang tak sempat jumpa aritu and last sekali raya rumah wani. Then, balik.. Sampai malam lagi.

Petang esoknya beraya dengan kawan-kawan sampai malam. Jumaat and sabtu duduk rumah, kawan datang beraya. Ahad balik kolej.

Tu jela cerita pasal raya. Takde seronok mana pown. Dapat jumpa si dia lah yang paling seronok rasanya even tak dapat tengok muka, tengok batu nisan pown dah boleh buat ubat rindu. Cinta kami special tak macam cinta mereka yang lain. Cinta kami terhalang dari dosa. Cinta kami suci :)


Nak letak gambar tapi gambar dekat laptop lagi satu. So, gambar next time yeee sorry! Kalau ada umur yang panjang, ada lah entry yang lain. selamat malam 

Eh eh, selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 55 tahun. Syukur alhamdulillah dapat duduk dekat negara yang aman ni.


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#puas hati sebab dapat jumpa awak. Lama dah nak jumpa
#walaupun dah setahun awak pergi, takde lagi yang mampu ganti tempat awak
#ada rezeki, masa and jodoh nanti kita jumpa lagi ye sayang :)

Wednesday, 8 August 2012

Untuk kawan yang keliru

Assalamualaikum..

Hai kawan.. aku nak cakap dengan kau ni. Tapi kau tau lah aku ni pemalu. So, aku cakap dekat sini jela ye.. hehe eh kau jangan la gelakkan aku..

Aku tau kau keliru. Aku tau kau masih sayangkan dia. Bagi aku lah kan, biarlah perasaan sayang tu masih ada tapi sayang lah dia sebagai kawan macam masa mula-mula kau kenal dia dulu. Boleh kan? Aku tau kau boleh..

Lagi satu, aku rasa kau patut bersyukur dan gembira lah kawan sebab kau masih boleh tengok dia bahagia even bukan dengan kau. Sebab tu yang kau nak kan masa kau dengan dia dulu? Nak tengok dia bahagia. Betul tak? Tipu lah kalau tak betul..Tak macam aku ni, aku tak boleh nak tahu keadaan 'dia' dekat sana. Baik ke tak, bahagia ke tak, aku tak tahu.. Kalau boleh, aku nak jadi macam kau boleh tahu keadaan dia. Tapi aku pernah rasa apa yang kau rasa dan aku boleh buat , takkan kau tak boleh kan? Go kawan! Aku tahu kau kuat :)


Aku tahu kau tak rugi pape pown kan lepas apa yang jadi sekarang ni. Aku tengok, kau sekarang makin cantik, ayu, comel lagi... Jeles tahu tak?? Banyak dah perubahan aku tengok dekat kau. Aku ni bila nak berubah pown tak tahu lah.. Eh,kau jangan mengutuk aku pula tau sebab tak berubah berubah lagi. Kau doakan aku cepat-cepat berubah ye.. Nanti aku boleh jadi cantik, ayu and comel macam kau. :)


Aku dah tahu lama dah benda ni tapi aku tak pernah tanya kat kau bukan sebab aku tak pedulikan kau tapi sebab aku ni kan PEMALU! haha.. Tapi aku selalu stalk blog kau nak tahu berita-berita terbaru dari kau sampai naik hafal dah link kau apa. Opppssssssssss!! :P

Ok lah kawan, even kita tak selalu bersama tapi kau tetap kawan aku. Dari sekolah menengah lagi kita dah jumpa and sampai uni pown sama-sama. Memang jodoh kita kuat lah ni kot.. errr~ haha! Dah! jangan sedih-sedih lagi yawww. Senyum macam ni (^___________________^) selalu. Barulah bertambah comel!



akuharapkautahuyangentryniuntukkau.   ~NAMN~



(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
-12 hari lagi genap setahun saya tak jumpa awak~IMLY


Friday, 27 July 2012

Cinta pada belaian

Assalamualaikum..

Fuuhhh lega rasa bila test1 QMT dah settle. Rasanya tadi macam boleh jawab tapi tak tau la apa yang saya jawab tu betul ke tak. Harap-harap betul lah.. Eh, rasanya ni berkat doa kucing yang saya jumpa tadi la. Tadi, sebelum pergi test terjumpa kucing , saya cakap kat dia "kucing, saya nak pergi test ni doakan saya ye" :) Wahhh bagusnya kucing ni. terima kasih kucing! Orang lain yang mendoakan tu mesti kecil hati kan?? eh sory2!! Ni semua berkat doa korang juga. thanks!!!

Ok, dah habis cerita pasal test, sekarang nak cerita pasal tajuk tu pulak. Cinta pada belaian. Betul ke? Saya rasa tu tak betul. Cinta sebenarnya bukan pada belaian atau pun perhatian tapi Cinta sebenarnya pada Hati dan Iman.

Semakin jauh orang yang kita cinta, makin kuat cinta kita kat dia. Nak tau kenapa? Sebab nya bila dia jauh kita sentiasa akan doakan dia , berharap supaya dia dalam keadaan baik n selamat. Tapi kalau dia ada dekat dengan kita, ada depan mata, boleh tengok hari-hari mesti tak terlintas nak doakan dia kan? Sebabnya kita seronok dengan dia. Bila seronok, kita jadi lupa dengan doa-doa semua ni. Yang kita tahu tambah dosa je.

Ni saya cerita berdasarkan pengalaman dan saya mengaku selama dia hidup dengan saya, tak pernah terlintas kat hati ni nak mendoakan dia lagi-lagi bila dah jumpa. Mana taknya, bila dah lama tak jumpa dah tu dapat pulak jumpa kan seronok tu. Boleh tengok muka dia depan-depan, boleh dengar suara dia dekat-dekat, boleh tengok apa  yang dia buat, boleh ajak dia pergi sana, boleh ajak dia pergi sini. Doa tu memang jauh lah dari hati apa lagi dekat bibir yang sibuk nak berborak dan bercakap. Kalau tak jumpa tu ada lah juga doakan tapi tak lah sekerap seperti sekarang.



Astaghfirullahalazim...........



Jadi, betul lah kan cinta pada hati dan iman? Bila dah selalu mendoakan, insyaallah iman pown akan semakin kuat. Takde lah niat nak buat sesuatu yang terlarang. Takde lah nak bersentuh-sentuhan, bergurau senda yang melampau dan sebagainya. Sekarang baru saya sedar betapa hebatnya cinta jarak jauh ni. Cinta yang sentiasa mendoakan pasangan berada dalam keadaan selamat, sentiasa mengingatkan diri menjadi lebih baik, jadi seorang yang lebih berdikari dan yang paling penting jadi seorang yang lebih tabah menghadapi segala ujian dari Allah. Insyaallah....




Ya Allah, mungkinkah ini hikmah yang mereka katakan selama ni??



(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#insyaallah saya akan jaga cinta ini sebaik mungkin

Thursday, 19 July 2012

Setia menanti kehadiranmu

Assalamualaikum..

Lama dah tak jenguk blog ni. Sem ni saya sibuk sikit banyak benda nak kena selesaikan. Subject yang saya ambil sem ni pown semua berat-berat macam mampu tak mampu je nak bawa. Tapi saya cuba sebaik mungkin insyaallah..

Hampir setiap minggu ada je aktiviti dan di sebabkan itu,saya tak dapat balik sejak hari first daftar as student part 5 diploma computer science. Sedih kan... Kuih telinga K dengan sambal tempe yang tertinggal aritu tak dapat la nak merasa. Mesti dah habis tak pun dah tak elok. Nasib nasib..

Tapi insyaallah kalau takde apa-apa esok saya balik. yeaaahhhh!! tak kira ada apa-apa pown saya nak balik juga. Doakan perjalanan saya esok. Semoga selamat sampai n dapat berpuasa dalam bulan ramadhan ni.

Selamat datang Ramadhan.. Saya setia menanti kehadiranmu..

Ramadhan semakin dekat. Awak semakin jauh.. Ramadhan tahun ni berbeza dengan Ramadhan tahun lepas. Kalau tahun lepas, saya puasa dengan awak. Malam tu kita on call , awak teman saya study. Lepas sahur baru kita tidur. Setiap hari macam tu. Tapi tahun ni?? hmmmm~ mata ni asik nak tidur je.Study entah kemana. Awak, tolong la saya.

Wahai hati, bersabarlah.. Kuat lah hadapi setiap ujian yang Allah beri. Mungkin ada hikmah satu hari nanti. Mungkin Ramadhan kali ini menentukan segala-galanya.

Last sekali saya nak cakap hari ni, Pakwe saya, kekasih hati saya, abang sayang saya cuma dia :
                                            AHMAD ZAKWAN BIN PATAH RAJI

saya nak jadi bidadari awak dekat syurga ye sayang... :')


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Sunday, 1 July 2012

Tentang Kamu

Assalamualaikum..

Siapa kamu? Kamu yang bergelar lelaki. Lelaki yang cuba mencuri hati ini dari si pemiliknya. Kamu yang cuba menghiburkan diri ini yang kemurungan. Kamu yang cuba menjadi peneman diri ini di kala sunyi.

Wahai kamu, terima kasih kerana sabar dengan diri ini yang terlalu kasar dengan kamu. Terima kasih kerana sudi menjadi teman diri ini di kala resah dan gelisah. Terima kasih kerana sudi membantu diri ini dan memberi sedikit semangat untukdiri ini meneruskan kehidupan.

Tapi, hati ini menolak untuk membiarkan kamu menetap di dalamnya. Hati ini terlalu penuh dengan cinta si kekasih hati hingga tiada ruang untuk kamu walaupun sedikit.

Wahai kamu, jangan lah terlalu mengharap pada diri ini untuk terima kamu. Diri ini harap agar kamu faham dan mengerti apa yang diri ini cuba sampaikan.

Maafkan diri ini jika berkasar dengan kamu.
Maafkan diri ini jika selalu menyakiti hati kamu.
Maafkan diri ini jika telah membuatkan kamu menaruh harapan.

Siapa kamu?? Hanya kamu yang tahu siapa kamu.


kalau english, plural kena letak S kan? so, kamu ni nak letak S boleh? KAMU's

Wahai kekasih hati, diri ini terlalu rindu akan dirimu. Hati ini belum cukup kuat untuk menghadapi hari akan datang seorang diri. Diri ini perlukan si kekasih hati seperti dulu.





(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Thursday, 7 June 2012

Back To School

Assalamualaikum..

Alahai lemah je tengok title tu kan? Back To School?? Ye back to school~~~

Tinggal lagi berapa hari je lagi saya dah kena back to school. Sekolah dah nak buka dah. Cuti dah nak habis. Perasan jadi budak sekolah kejap sebabnya naik cuti sama-sama dengan budak sekolah kan nampak kiut gituuu~

Semangat tu kejap ada kejap takde macam chipsmore! Ada ke takde semangat tu barang-barang dah siap kemas dah tinggal sikit-sikit je lagi. Nak naik sem kan macam nak pindah rumah, kalau boleh semua barang nak bawa.

Eh, eh tak yah la nak perli-perli cakap amboi semangat nya Mira ni nak naik sem baru. Huhhhhh~ Takde semangat mana pun. Ini pown sebab terpaksa tau??? TERPAKSA! Nak tau sebab apa terpaksa nya tu?

1. Result kolej tau lambat
2. Ayah takde pergi indon
3. Takut takde siapa nak hantar
4. Sakit mata tengok semak-semak nih
5. Ibu dah bebel suruh kemas.. kahkahkah

Cehhh yang sebenarnya no 5 tu motif utama kemas awal-awal yang lain tu alasan je. Hey orang kampung! Saya dapat kolej laaa! haha saja nak bagi orang tak dapat kolej angin je. Sorry ye.. :)) 

Untuk masalah ketiga tu rasanya dah tak jadi masalah lagi sebab dah ada yang nak hantar dah... yeaahhh!! 


Nak balik sekolah ni macam-macam perasaan ada. Suka,tak suka semua ada.

Ni antara yang tak sukanya..JADUAL. Hari-hari kelas pukul 8 tak best! Pastu padat sangat-sangat! huh xpela last sem insyaallah kena lah berkorban sikit ye tak??


ni jadual saya yang tak best tu.. :(



Menangis-nangis tak nak balik sekolah nanti tak dapat makan makanan ibu masak lagi. Hari-hari makan benda yang sama je nanti. Tak suka! Tak boleh nak bangun lambat , tak boleh nak tengok tv , on9 lama-lama lagi. sobsobsob :'(


Tapi.......



Eh ada abang ensem la kat sekolah.. Ni yang buat kita semangat nak pergi sekolah ni.! ok byee~



P/S : selamat pulang ke segamat kawan-kawan. selamat ke sekolah adik-adik :)



(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)


Monday, 4 June 2012

Selamat menjadi ibu dan ayah

Assalamualaikum..

Tahniah encik Zakwan! awak dapat baby perempuan. Isteri encik ada dekat dalam. Baby dan anak kedua-duanya selamat.

Itu kalau saya ni mengandung. Memang dah layak saya dapat baby arini. Sebabnya dah 9 bulan. Tapi sekarang  9 bulan ini berbeza.

Kenapa dengan 9 bulan ini???

9 bulan ini buatkan saya rasa kosong. 9 bulan ini buat saya rasa sunyi dan tertekan. 9 bulan ini juga buat saya jadi lebih sabar dan tabah walaupun hakikatnya diri ini tak kuat nak mengahadapi 9 bulan ini.

Kenapa??

Sebabnya 9 bulan ini awak pergi tinggalkan saya terkapai-kapai sendiri hinggakan semua benda saya terlupa. Kelas saya, kawan-kawan saya, tarikh-tarikh penting orang sekeliling saya sebagai contoh tarikh lahir mereka dan saya juga terlupa apa yang pernah saya katakan pada seseorang.
Teruknya saya.............



Tapi ada satu benda saya tak lupa. Awak nak tahu apa dia sayang??



Ye.. Saya tak lupa dekat awak encik kekasih hati saya Ahmad Zakwan. Setiap benda yang pernah kita lalui bersama saya tak lupa. Tarikh-tarikh penting awak dan saya, saya tak lupa. Walaupun saya dah pernah cuba untuk lupakan semua tu tapi bila tarikh-tarikh itu semakin dekat, hati saya seolah-olah terpanggil untuk ingatnya semula.

Kenapa??

Entah la..saya pown tak tahu.


Selamat menjadi ibu dan ayah kepada sesiapa yang baru dapat baby arini. Tahniah (^^,)



Kita pown ada baby, ni haa baby kita comel kan sayang?





(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Monday, 28 May 2012

Salam terakhir dariku untukmu

Assalamualaikum..



Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu

( korus 1 )
Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya

( korus 2 )
Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan
Kepadamu

Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan

Salam ku yang terakhir



Lagu ni buat kawan-kawan, keluarga, dan semua yang mengenali diri yang kerdil lagi hina ini. 

 Sayang,
Andai saya pergi dulu,
Adakah awak akan buat apa yang saya buat?
Andai saya pergi dulu,
Adakah awak akan ingat saya macam saya ingat awak?
Andai saya pergi dulu,
Adakah awak akan selalu doakan saya?
Andai saya pergi dulu, 
Adakah awak terus menyanyangi saya?

Diri ini selalu terfikir, bagaimana andai saya pergi dulu. Tak sanggup rasanya nak biarkan awak menderita. Awak tetap di hati saya sampai bila-bila. Apa pun yang saya buat, saya tetap ingat awak. Saya tetap terkenang kan awak. Saya tetap terfikir akan awak dan saya rasa awak seakan-akan baru je tinggalkan saya semalam. Kuat betul aura awak kan....

Selamat tinggal sayang.. Semoga awak aman di sana :'(

#kte cuba biasakan diri tidur tanpa bantal awak sayang tapi kte tak boleh tidur tanpa bantal tu


(Al-Fatihah sayangku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Tuesday, 15 May 2012

Cinta sejati pilihan hati

Assalamualaikum..

Malam ni jari ni gatal pula nak menari-nari joget lagu irama dangdut.. Amboi bukan main rancak lagi ha.. Hai.. Sebenarnya tak tau nak taip apa tapi jari ni sibuk sangat nak menaip. Ikut kan jela nanti merajuk pula jari-jari comel ni. (perasan kejap)

Haa! ok, tiba-tiba teringat ada orang cakap macam ni tadi. Tak ingat pula ini orang yang ke berapa cakap. Nak tau apa dia cakap? Haa dia cakap, dia jeles dengan saya. Kenapa? Sebab apa dia jeles? Nak kata saya cantik macam miss world takde la pula. Nak kata saya kaya raya pown tidak. Dah tu, kenapa dia jeles dengan saya ni? Conpius-conpius~

Ohh rupanya dia jeles dengan saya sebab saya dapat cinta sejati (true love) . Nak cakap sikit ni, kau ada? haha! kejam-kejam. 

Semua manusia mesti tercari-cari siapa cinta sejati dia kan? Cinta sejati ni susah nak dapat. Tapi betul ke cinta saya ni cinta sejati? Kalau dah orang cakap macam tu maknanya betul lah kot. Saya pown tak tahu la sebab orang yang melihat tahu la nak menilai kan?

Lepas baca yaasin untuk awak tadi baru saya sedar yang saya ni sebenarnya beruntung sangat sebab saya terpilih untuk dapat cinta sejati. (lambat betul saya sedar) Rasa macam dapat award gitu tapi bukan daripada Perdana menteri, Menteri-menteri besar, bekas perdana menteri, Agung pown bukan tapi dari Allah yang Maha Esa. Takde anugerah yang lebih bernilai daripada anugerah yang Allah berikan .

Syukur alhamdulillah. Saya dapat cinta sejati ni. Cinta sampai mati.. Saya tau ramai perempuan kat luar sana nak kan cinta sejati ni. Lagi-lagi cinta sejati dari awak. kan? Betul tak wahai penyibuk semua? Eh! emo pula. maafmaafmaaf~ Tapi sory la ye, anda tak layak nak dapat semua ni. 

K la sayang, saya stop dulu ye. nanti tak pasal-pasal si penyibuk tu kena marah pula dekat sini. Lepas tu menangis mengadu dekat mak cakap kita buat hati dia SENTAP! 

eh jap2 nak minta maaf dulu. Mana la tau kejap lagi tutup mata tak buka-buka terus ke kan. Awak,awak yang penyibuk tu, Mira minta maaf ye :)

Ok, assalamualaikum sayang... Semoga awak tenang dan aman dekat sana. Saya dekat sini akan selalu doakan kesejahteraan awak dekat sana. Saya sayang awak!!! 


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

#yang tak dapat cinta sejati tu jangan lah jeles, mungkin ada anugerah lain yang awak akan dapat :)

Tuesday, 8 May 2012

Kalau Awak Masih Ada

Assalamualaikum..

Pagi tadi lepas hantar adik sekolah ingatkan nak sambung tidur. Nak sambung mimpi. Mimpi yang tak berapa nak indah sangat sebab bukan mimpi awak. Dah lama awak tak muncul dalam mimpi saya.

Tapi saya ada masalah sikit nak sambung tidur tu sebab saya ni bila dah terjaga susah nak lelap balik. Tambah-tambah lagi pagi tu mata ni dah kena angin yang teramat sejuk. Merempit lah katakan pagi-pagi buta tu memang bertambah-tambah la susah mata ni nak lelap dan di buai mimpi.

Tiba-tiba je dalam usaha nak lelapkan mata, saya terfikir sesuatu. Saya terfikir macam mana ye kalau awak masih ada sekarang.. Saya terfikir macam ni..

Kalau awak masih ada,
Mesti saya tak buat apa yang saya buat sekarang
Kalau awak masih ada,
Mesti saya tak kenal kawan-kawan awak masa baby, sekolah menengah, plkn, dengan Asasi
Kalau awak masih ada,
Mesti saya tak jadi orang yang berdikari macam sekarang sebab awak selalu manjakan saya
Kalau awak masih ada,
Mesti orang tak nampak saya menangis macam sekarang. Saya malu tau asyik menangis je -_-
Kalau awak masih ada,
Mesti awak selalu teman saya bila-bila masa je saya nak
Kalau awak masih ada,
Awak driver tanpa gaji saya, tak payah susah-susah pergi ambil lesen
Kalau awak masih ada,
Adakah kita masih bahagia macam dulu?
Kalau awak masih ada,
Mereka still nak kacau hubungan kita ke?
Kalau awak masih ada,
Mungkin diorang tak sempat nak kacau kot sebab
Kalau awak masih ada,
Saya nak awak cepat-cepat datang meminang saya
Kalau awak masih ada,
Saya nak kahwin dengan awak.
Duit??
Duit simpanan kita kan ada. Semua tu tak payah risau, awak dah fikir masa depan kita
Kalau awak masih ada,
Mesti saya bertambah tambah tambah bahagia kan??
dapat baby-baby yang comel
(berangan je)

Tapi semua tu kalau.. 
Kalau lah awak masih ada betul-betul, alangkah indahnya..
Rasa dunia ni saya yang punya!
T_T


Itu lah apa yang saya fikirkan kalau awak masih ada. Tapi banyak lagi sebenarnya cuma tak terluah je.


Assalamualaikum sayang. Selamat malam

(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#ujian aritu saya dah lepas. tinggal satu step je lagi. Wish me luck!

Monday, 7 May 2012

Kejujuran itu penting


Assalamualaikum..


Malam ni nak share satu cerita yang dah berkurun dah. Terjumpa dekat notes FB dulu-dulu punya. Dulu zaman tok kadok takde blog lagi sebab tak minat.Note kat FB tu la jadi mangsa dengan cerita ni. Tapi takde la cerita mana pown, dia macam luahan hati. Yeke? Entah la, anda2 cuba baca dulu lepas tu describe la ini cerita ke apa ke. OK? 

"couple.. pakwe.. makwe.. bf.. gf.." semua tu sama je.. nak lagi sedap di dengar orang cakap kekasih hati la.Tapi sebelum jadi kekasih hati tu mesti la masing-masing dok usha2 kan?? yela nak memikat hati orang yang tersayang la katakan. Time ni la masing-masing baik. Tengok si dia tu semua ok la. Takde cacat cela.. ala macam orang jawa cakap tu.. "PERFECT". Lepas tu sanggup buat apa je untuk memikat si dia. Ayat tu tak payah cakap, memang terbaik la.. Usha punya usha, yes..! akhirnya "kau aku yang punya".

Bila da berjaya pikat si dia tu, ha, time tu baru la namanya couple,pakwe,makwe,bf,gf,semua2 tu.. Time ni pown ok lagi.. ye la baru lagi kan. Macam sorang member ni cakap, 'kentut' si dia pown wangi.. huhu .. Apa si dia buat semua betul la takde yang salah pown.. kalau ada orang tanya si dia ni macam mana .. urm,semua yang baik2 jela yang di ceritakan. Tapi bila da lima,enam bulan bercouple.. ha,time ni mula la kau bosan.. Dah pandai da dok usha orang lain pulak.. Mula la nampak salah pasangan tu.. Itu x betol la, ini x betol la.. Apa yang pasangan tu buat semua x betol.. haish... kesian si pasangan tu.. time ni bila orang tanya "cam mana ngn couple kau?" time ni da pandai la cerita benda2 buruk pasal pasangan tu.. "cerewet la, jeles memanjang la, mengongkong la.." macam2 la lagi kau cerita pasal pasangan kau tu.. salah apa la pasangan tu.. kesian2...

Bila da bosan ,lepas tu dapat pulak usha orang lain.. apa lagi mula la bagi alasan macam2.. cth nye: "awk,sy rasa sampai sini jela ubungan kita.. saya da tak nak couple saya nak fokus kat study la.. saya tak boleh fokus la kalau kita macam ni" n macam2 lagi la alasan kau bagi.. sekali lagi, apa la salah pasangan tu.. kesian2.. Tapi lagi kesian kalau kau bercerita kat member2 pasal pasangan kau ni.. cthnye: "aku bosan la ngn dia tu.. apa dia ingat dia bagus sangat..? aku x heran la dia tu. Aku sakit hati sangat2 ngn dia. Dia da x syg aku.." n bla bla bla... hey ape kena la ngn orang macam ni.. kalau la pasangan tu tau kau becerita macam ni.. x ke sedih hati si dia..? kalau ye pown dah tak suka, tak payah la dok canang2 cerita si dia tu.. simpan je kan bole.. Macam dalam satu lagu ni ada kata "Jikalau kau dah tak suka tak apa tapi jangan lah kau mengata, mungkin kau rasa aku tak sepadan dengan dirimu" Ha! sebelum nak cerita yang buruk2 pasal pasangan tu pikir2 la dulu si dia tu pernah jadi pasangan kau kan..? orang yang kau puja2 dulu.. Tapi lagi bagus kalau kau tak cerita kat sesiapa kau sendiri je tau ape yang berlaku antara kau dengan si dia tu..





Ok, dah habis. So amacam? Apa pendapat korang? Ni cerita ke luahan hati ke apa? 


Masa buat note ni si kekasih hati masih ada n masa tu kami dah declare. Mira tag dekat dia note ni siap komen-komen dengan akak lagi. Tak percaya? Ada bukti dia dekat bawah ni.




tersenyum n rasa nak menangis tengok komen dia ni :')



I Love You so much Dear :)


Moral of the story : kalau dah tak suka terus terang je sebab "Biar menangis kerana jujur jangan ketawa dalam kebohongan" 


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan Bin Patah Raji)



Sunday, 6 May 2012

Bersyukur kepada Allah. Alhamdulillah

Assalamualaikum..

First sekali saya nak minta maaf sangat-sangat dekat awak sebab sebab sebab..... saya terlupa nak beritahu awak yang result saya dah keluar. Awak!! sory!! Sorry sangat-sangat ok!

Alhamdulillah semester 4 saya lepas semua. Takde repeat paper lagi and alhamdulillah sekali lagi sebab pointer naik sikit walaupun tak dekan n tak segah kawan-kawan lain tapi saya tetap bersyukur sebab NO REPEAT PAPER again. Syukur alhamdulillah..

Berbekalkan semangat yang seciput yang awak tinggalkan tu, saya try untuk teruskan hidup ni. Saya try untuk terus belajar, belajar dan belajar. Terima kasih awak sebab tinggalkan semangat tu sedikit untuk saya. Tak lupa juga petua-petua dan nasihat-nasihat yang awak beri tu. Semua tu sangat berguna dan saya akan ingat sampai mati. Insyaallah...

Walaupun pada mulanya saya hampir putus harapan nak terus belajar.

Syukur dengan sokongan dan dorongan ibu ayah , keikhlasan kawan-kawan yang sudi membantu dan semangat mereka buat saya kembali bersemangat untuk teruskan hidup ni. Tapi sampai bila semangat ni akan berterusan? Itu saya tak pasti sayang. Doakan saya supaya semangat ni akan terus kekal dalam diri ini.

Tapi, saya sedih bila saya terbaca pada blog-blog kawan yang lain cerita ramai kawan-kawan yang berhenti separuh jalan. Kawan-kawan masa part 1 tinggal berapa orang je. Makin sunyi la saya lepas ni. Apa pown kalau korang baca entry ni, Mira nak cakap korang jangan give up ye. Insyaallah kat luar sana masih banyak peluang untuk korang. Mungkin bukan rezeki korang dekat Science Computer. Chayok-chayok kawan!

Sem depan saya kena ambil 7 subjek. Insyaallah kalau semua lepas, sem depan sem terakhir saya. Ada pula yang tengah kira-kira jari kan? Jangan la pelik sangat. Memang sepatutnya sampai sem 6 tapi CS ni sampai sem 5 je. Sem 6 tu kami kena pergi praktikal. Tak tahu la macam mana sistem dia sekarang ni sama ada semua wajib atau orang-orang tertentu je? Nanti la tanya exco-exco.


Sayang, doakan saya grad on time ye sayang. :')


(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Saturday, 5 May 2012

Selamat Ulang Tahun SAYANG!

Assalamualaikum..


Sayang, awak nampak tak tu? Hari ni, genap kita setahun. Tapi mana awak? Kenapa awak tak ucapkan "Selamat ulang tahun sayang" dekat kte? Sampai hati awak kan biar kte lalui hari ni sorang-sorang. 

Awak, saya rindukan awak. Langit seakan-akan turut bersedih dengan kte. Langit menangis, kte menangis. Orang kata menangis dalam hujan takde siapa tahu kan? Semalam awal kte tidur sebab takut nak hadapi hari ni. Tepat pukul 12 telefon bunyi, laju je tangan ni ambil dan tengok. Jauh di sudut hati mengharapkan awak message saya. Tapi hampa.......... Tak lama lepas tu telefon bunyi lagi. Dalam samar-samar, berusaha juga untuk tengok apa yang ada dekat screen. Rupanya note hubungan kita yang keluar. Tertulis dekat situ "Happy anniversary sayang". 

Tanpa di minta, tanpa di paksa air mata mengalir dengan lajunya. Cuba untuk kuatkan hati dan gagahkan diri untuk ucapkan "selamat ulang tahun sayang" sambil tengok gambar yang ada pada wallpaper. 

Ya Allah, rindunya :'(


Terlalu banyak dugaan yang kita hadapi bersama. Dari sebelum bersama sampai lah kita bersama. Dugaan datang bagaikan air yang mengalir tanpa henti. 


Sampaikan suatu hari saya cuba untuk mengambil keputusan biarkan awak hidup dengan mereka yang mahukan awak. Tapi awak taknak. Awak cakap awak sayangkan saya. Awak nak hidup dengan saya. Kalau awak tahu, saya terpaksa buat keputusan macam tu meskipun sebenarnya hati memberontak tidak mahu. Saya cuba berkasar dengan awak supaya awak tinggalkan saya. Tapi semua tu sia-sia. Awak tetap nakkan saya jadi milik awak.



Saya tahu awak pemalu, sebab tu saya cabar awak. Cabar untuk tulis sesuatu dekat dinding FB awak. Masa ni dugaan yang sangat besar datang (sangkaan saya pada mulanya). Saya tak mampu nak menghadapi dugaan ni sendiri. Awak dan kakak membantu. Saya jadi kuat, saya bersemangat sebab awak ada. Awak back up saya. Awak pujuk saya. Awak pulihkan semangat saya.


Setelah bermacam-macam dugaan yang kita hadapi bersama, akhirnya saya jadi milik awak dan awak jadi milik saya. Awak telah ubah saya jadi seorang gadis yang sangat gembira dan bahagia. Terima kasih sayang!







Saya cintakan awak sangat-sangat! Please don't leave me dear. Kawan-kawan pown perasan dengan perubahan saya. Mira yang sebelum couple dengan Zakwan berbeza dengan Mira yang dah couple dengan Zakwan. Kuatnya pengaruh awak sayang. Mampu ubah saya sekelip mata.






Lepas dah couple, amboi bukan main lagi hampir setiap hari awak post jiwang-jiwang dekat dinding FB saya. Rindunya saya....








Awak siap perli-perli saya lagi kan dekat FB. Amboi~ seronoknya dia perli saya.



Dugaan tak berhenti setakat itu sahaja. Lepas awak pergi, lagi besar dugaan yang saya dapat. Pada siapa saya nak mengadu? Siapa nak back up saya lagi? Siapa nak jernihkan keadaan? Dah takde siapa dah nak buat semua tu untuk saya. Hari-hari saya menangis bila terkenangkan dugaan yang berat itu. Awak dah pergi pown masih ada yang cuba musnahkan hubungan kita. Awak dah pergi pown masih ada yang cuba mengaku awak dia punya. Apa yang saya mampu buat tanpa awak??

Saya tak mampu buat apa-apa. Hanya doa dan doa sahaja yang saya mampu sayang. Andainya awak masih ada sekarang ni, mesti saya tak macam ni kan. Mesti saya akan bahagia dan bertambah bahagia bila awak ada di sisi.

Padan muka saya, dulu sibuk sangat nak awak pergi tinggalkan saya. Tengok sekarang awak dah pergi betul-betul. Awak, saya main-main je nak awak pergi. Awak balik la, saya taknak awak pergi lagi. Awak balik ye sayang.

Awak, harini cuti kan? Jom kita keluar date.. Jom lah sayang.........


Ya Allah andai dia memang jodohku,
Satu dan temukan kami semula
TETAPI 
Andai dia bukan jodohku,
Ikhlas dan redhakan hatiku terima segala ketentuanMu Ya Allah.


SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG!


(Al-Fatihah sayangku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#esok saya ada test, doakan saya ye sayang