Thursday, 7 June 2012

Back To School

Assalamualaikum..

Alahai lemah je tengok title tu kan? Back To School?? Ye back to school~~~

Tinggal lagi berapa hari je lagi saya dah kena back to school. Sekolah dah nak buka dah. Cuti dah nak habis. Perasan jadi budak sekolah kejap sebabnya naik cuti sama-sama dengan budak sekolah kan nampak kiut gituuu~

Semangat tu kejap ada kejap takde macam chipsmore! Ada ke takde semangat tu barang-barang dah siap kemas dah tinggal sikit-sikit je lagi. Nak naik sem kan macam nak pindah rumah, kalau boleh semua barang nak bawa.

Eh, eh tak yah la nak perli-perli cakap amboi semangat nya Mira ni nak naik sem baru. Huhhhhh~ Takde semangat mana pun. Ini pown sebab terpaksa tau??? TERPAKSA! Nak tau sebab apa terpaksa nya tu?

1. Result kolej tau lambat
2. Ayah takde pergi indon
3. Takut takde siapa nak hantar
4. Sakit mata tengok semak-semak nih
5. Ibu dah bebel suruh kemas.. kahkahkah

Cehhh yang sebenarnya no 5 tu motif utama kemas awal-awal yang lain tu alasan je. Hey orang kampung! Saya dapat kolej laaa! haha saja nak bagi orang tak dapat kolej angin je. Sorry ye.. :)) 

Untuk masalah ketiga tu rasanya dah tak jadi masalah lagi sebab dah ada yang nak hantar dah... yeaahhh!! 


Nak balik sekolah ni macam-macam perasaan ada. Suka,tak suka semua ada.

Ni antara yang tak sukanya..JADUAL. Hari-hari kelas pukul 8 tak best! Pastu padat sangat-sangat! huh xpela last sem insyaallah kena lah berkorban sikit ye tak??


ni jadual saya yang tak best tu.. :(



Menangis-nangis tak nak balik sekolah nanti tak dapat makan makanan ibu masak lagi. Hari-hari makan benda yang sama je nanti. Tak suka! Tak boleh nak bangun lambat , tak boleh nak tengok tv , on9 lama-lama lagi. sobsobsob :'(


Tapi.......



Eh ada abang ensem la kat sekolah.. Ni yang buat kita semangat nak pergi sekolah ni.! ok byee~



P/S : selamat pulang ke segamat kawan-kawan. selamat ke sekolah adik-adik :)



(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)


Monday, 4 June 2012

Selamat menjadi ibu dan ayah

Assalamualaikum..

Tahniah encik Zakwan! awak dapat baby perempuan. Isteri encik ada dekat dalam. Baby dan anak kedua-duanya selamat.

Itu kalau saya ni mengandung. Memang dah layak saya dapat baby arini. Sebabnya dah 9 bulan. Tapi sekarang  9 bulan ini berbeza.

Kenapa dengan 9 bulan ini???

9 bulan ini buatkan saya rasa kosong. 9 bulan ini buat saya rasa sunyi dan tertekan. 9 bulan ini juga buat saya jadi lebih sabar dan tabah walaupun hakikatnya diri ini tak kuat nak mengahadapi 9 bulan ini.

Kenapa??

Sebabnya 9 bulan ini awak pergi tinggalkan saya terkapai-kapai sendiri hinggakan semua benda saya terlupa. Kelas saya, kawan-kawan saya, tarikh-tarikh penting orang sekeliling saya sebagai contoh tarikh lahir mereka dan saya juga terlupa apa yang pernah saya katakan pada seseorang.
Teruknya saya.............



Tapi ada satu benda saya tak lupa. Awak nak tahu apa dia sayang??



Ye.. Saya tak lupa dekat awak encik kekasih hati saya Ahmad Zakwan. Setiap benda yang pernah kita lalui bersama saya tak lupa. Tarikh-tarikh penting awak dan saya, saya tak lupa. Walaupun saya dah pernah cuba untuk lupakan semua tu tapi bila tarikh-tarikh itu semakin dekat, hati saya seolah-olah terpanggil untuk ingatnya semula.

Kenapa??

Entah la..saya pown tak tahu.


Selamat menjadi ibu dan ayah kepada sesiapa yang baru dapat baby arini. Tahniah (^^,)



Kita pown ada baby, ni haa baby kita comel kan sayang?





(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)