Saturday, 31 December 2011

Kenapa gatal sangat??

Assalamualaikum pembuka bicara..

Gatal sebab apa ni? Gatal kena gigit nyamuk ke? Gatal nak kahwin? Ha? Ha? Cuba jawab. Jawab la Mira oi....

Mesti la gatal nak kahwin. Ok, ini tipu semata-mata. Kalau ye gatal nak kahwin, kau nak kahwin dengan siapa Mira oi? Dah.. jangan nak mimpi la pasal kahwin-kahwin ni. Sabar dulu, dia tunggu dekat 'sana'. Mahligai da nak siap tu. Sabar sabar sabar. -_-

Sebenarnya tangan dan jari jemari ni yang gatal. Apasal gatal sangat ha? Gatal pergi buka muka buku kekasih hati. Dok baca satu per satu inbox dia. Kan da bertambah-tambah rindu. Baca semua rasa macam dengar suara dia berborak. YA ALLAH.. Lemahnya hambaMu ini. Siapa suruh ha gatal? Padan muka kau Mira. Padan muka kau! arrrrgggghh~! :'(

Syunk, awak abang yang terhebat! Awak abang yang terbaik! Mulut cakap tak suka kat angah, tak best ada adik umur beza setahun, macam-macam lagi yang yunk mengadu dekat kte. Tapi hakikatnya, yunk sayang sangat dekat angah. Yunk cari info pasal medic kat Mesir. Yunk cari info untuk angah. Yunk tanya orang tu yunk tanya orang ni. Paling jelas betapa sayangnya yunk dekat angah, yunk 'pergi' sama-sama dengan angah. Yunk bawa angah 'pergi' dengan yunk. Syunk... Jelesnya kte. Jeles sangat-sangat!
(angah, jaga along kat sana ye. cakap along akak rindu along)

RINDUNYA!!!! Rindu dekat kekasih hati Ahmad Zakwan sangat sangat sangat sangat!! ucap new year, buat azam konon boleh tenang. konon boleh happy. Asik-asik cerita pasal new year new year new year. Eh, bosan la..

Syunk.. Kte taknak new year ni! Kte nak 2011 sampai bila-bila. Kte nak sampai 3 september 2011je. Kte taknak tarikh yang akan datang. Ucap new year tapi hati menangis. Buat azam baru menangis lagi. Nak tidur menangis, bangun tidur menangis, on9 menangis, tengok tv menangis. Hey semua nangis. penat!! Sampai bila nak macam ni?

Sakit yang ada, sakit la sampai bila-bila. Takyah baik-baik k. Mira boleh tanggung sakit tu sebab kehilangan Ahmad Zakwan lebih sakit dan perit dari rasa sakit yang terpaksa Mira tanggung sekarang ni. (pening dengan ayat sendiri)

Gaya Mira ni macam tak pernah kena tinggal pula kan? Siapa cakap macam tu memang nak kena penampar lajulaju sampai terpusing kepala 360 darjah. Hebat tak hebat? Kata Mira kuat (~_~)

#malas nak cerita tapi nak tau jawapannya? Mestilah pernah. OkBye!






(Al-Fatihah syg Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
mood: rindu teramat sangat :'(

Awak dedicate lagu untuk saya

Assalamualaikum..

Syunk.. syunk nyanyi untuk kte ke? Kenapa? Syunk tau tak kte rindu? Syunk tau? Sebab tu syunk dedicate kan lagu tu untuk kte? Betul ke syunk? Thanks syunk... :')

menatap indahnya senyuman di wajahmu
membuatku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah 
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata yang tak mampu ku ucapkan 
terhadap dirimu...
AKU INGIN ENGKAU SELALU
HADIR DAN TEMANI AKU
DI SETIAP LANGKAH YANG MEYAKINIKU
KAU TERCIPTA UNTUKKU
SEPANJANG HIDUPKU
(yunk da tau kan?)

Meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
KU INGIN KAU TAHU
KU SLALU MILIKMU
YANG MENCINTAIMU
SEPANJANG HIDUPKU

Ye syunk.. Kte tau.. Thanks syunk.. Syunk pernah nyanyi lagu ni untuk kte. Bersungguh-sungguh masa yunk nyanyi tu. kan syunk kan? Dan malam tadi masa kte baru di buai mimpi tiba-tiba terdengar lagu ni. Terdengar suara yunk nyanyikan lagu ni. Ye, ini realiti. Kte tak bermimpi pown. Bila terdengar kte terus bangun capai fon and text adik. Mengadu dekat adik, menangis dekat adik. Last-last tertidur balik sebab badan rasa sangat letih. Sehari suntuk kte tahan rasa #$%^& tu syunk. Dan pagi ni masih ada. Dokter saya, kenapa dengan saya?

Awak yang merangkap kawan, teman, sahabat, kekasih hati, guru, ustaz, dokter dan bakal suami yang tak kesampaian. Terima kasih terima kasih terima kasih kerana memahami kte, terima kte, sayang kte, layan kerenah yang entah apa-apa, sabar dengan sifat kte, tahan dengan rajuk kte, sanggup bersama kte dan cinta kte sampai HUJUNG NYAWA AWAK. :') Syunk.. Terima kasih.

yunk.. terima kasih sebab sudi terima kte. kte bahagia sangat-sangat dengan yunk. yunk baik, yunk cantik, yunk comel, kte syg yunk sgt2!! yunk jgn tinggalkan kte tau. Kte nak kawen ngn yunk. :)
(Ahmad Zakwan, 3 sept 2011)


Syunk, tengok.. Kte da hafal da text-text syunk. Syunk.. Kte tak mampu nak coret kan lagi. Jari da ketar, mata da kabur.

Kte taknak hari esok boleh?? Kenapa semuanya jadi hari ahad? 4 sept hari ahad, 4 dec hari ahad. 1 Jan pown hari ahad. hurmmm~


#Semoga tahun baru Mira jadi lebih kuat, tabah, sabar dan berjaya. Walaupun tanpa dia di sisi. Taknak menangis lagi.
#kawan-kawan tolong doakan.. terima kasih






(Al-Fatihah syg Ahmad Zakwan Bin Patah Raji)

Friday, 30 December 2011

Puisi buat sayangku

Assalamualaikum..

Awak.. awak dengarlah.. Saya sayang awak! Saya rindu awak! Saya cinta awak! Awak dengar tak? Dengar la dengar la dengar la.. Plezzzzzzzz... Tolong la dengar. :'(

Tak sanggup rasanya nak hadapi tahun baru tanpa yunk disisi. Tak sanggup rasanya nak hadapi hari-hari yang akan datang. Awak.. Saya nak awak.


Di malam ini di waktu ini
Ku masih terkenangkan dirimu
Biar pun kau tiada di sisi
Senyumanmu raut wajahmu
membuatku terus merindumu
Biarpun kau telah meninggalkan aku
Namun kenangan bersamamu terlalu banyak
kau tinggalkan semua padaku
Aku rindu kenangan-kenangan bersamamu

Syunk,
Ku cuba hidup tanpamu
Ku cuba dan terus mencuba
Aku gelak aku cuba untuk bergembira
Ianya sangat menyakitkan
Hatiku seperti di hiris-hiris belati tajam
Di tusuk bak sembilu
Namun aku sedar aku tak sekuat mana
Aku lemah..
Aku rebah di tengah jalan

Syunk,
Memory ingatan ini semakin lemah
lemah untuk diri ini ingat apa yang telah terjadi
TAPI
Memory ingatan ini sangat kuat
untuk ingat semua tentang kamu.
Tak terpadam satu pown ingatan ku terhadap mu syg

Tiap malam, tiap hari
Tanpa di paksa tanpa di pinta
air mata ni pasti akan gugur
mengalir sepeti hujan
Menyebabkan mataku bengkak, sembab 
Syunk,
aku letih begini
Aku rindu untuk senyum dengan ikhlas
Aku rindu untuk ketawa dengan riangnya
Aku rindu saat diri bersamamu

Aku teringat saat pertama kali kita bersua muka,
Terasa ada kimia antara kita
saat itu kau meluahkan rasa hati untuk hidup bersamaku
Saat itu bermula la kisah cinta kita
setelah berbulan-bulan aku tolak dirimu
Syunk... maafkan aku

Kau bukan cinta pertamaku MUNGKIN
Tapi kau CINTA MATIKU
Akan aku hargai cintamu sampai mati...



ONLY YOU THAT I LOVE


~Assalamualaikum sayangku~




(Al-Fatihah sygku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
# u always in my mind <3 <3<3 <3


Reunion or lepaking?

Assalamualaikum..

Cop cop! Tisu boleh letak jauh-jauh sebab entry kali ni air mata korang mesti takkan mengalir. Ha kan da habaq blog ni takde bawang pown.

Hari ni Mira nak cerita semalam dan semalamnya Mira lepaking dengan exclassmate masa form 4 and form 5. Sebenarnya kitorang nak buat reunion. Nak jumpa balik member-member yang dah lama tak jumpa. Maklum la masing-masing duduk jauh-jauh ada kat kutub utara ada yang kat kutub selatan. Tu yang kami susah nak kumpul tu tambah-tambah lagi masing-masing sekarang tengah sibuk belajar dan cuti semua tak sama. Plan punya plan nak pegi sana nak pegi sini last-last kami Muarian jela yang berkumpul. Tapi ni tak plan pown. Cakap malam, pagi kami keluar and cakap tengah hari, malam kami keluar. Sayang korang la kawan-kawan!

Moral of the story: tak yah plan la lepas ni. Kita pergi mengejut je. huahuahua~~



HARI: RABU
LOKASI: WETEX PARADE ,BINTANG GEMILANG
and TANJUNG








sedap suara yanti..

amin nak nyanyi tapi malu-malu hihi

suara nad pown boleh tahan..


pa'a nyanyi lagu BI je..

~100% cintaku~~ haha


kat tanjung.
renyai-renyai pown layan~!
takut tengok air coklat kat belakang >_<




~peace~


kami adik baradik (masa sekolah dulu)




HARI: KHAMIS
LOKASI: MEDAN IKAN BAKAR SABAK AWOR

(gambar blur : camera man tangan ketar)








~si jejaka~
apis,amin,gg

Gamba makanan tak sempat nak amek 
sebab masing-masing da lapaq~



~si gadis~
mira,yanti,nad

thanks bro apis! Thanks yan,nad,amin. Thanks pa'a n gg drive utk aku.
(^^,)
next time lepaking lagi yawww~




P/S: esok hari last untuk tahun 2011. errr~ :|
       Baru lepas kena paksa makan ubat. weeerrkkzz~ 




sentiasa di ingatan:
(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Tuesday, 27 December 2011

Menakutkan

Assalamualaikum..



Bila tengok kelendar, tinggal 4 hari lagi nak masuk tahun baru. 
Hati berdebar-debar. Kenapa??? errr~ taktau..
 Mungkin bulan Januari nanti banyak test yang Mira kena tempuh. 
Bulan Januari juga kalau boleh Mira taknak. 
Boleh tak kalau terus masuk bulan Febuari? Boleh la boleh la~~

Bila tahun baru orang mesti jerit cakap "HAPPY NEW YEAR". 
Tapi bagi Mira rasanya macam "SAD NEW YEAR".
Sampai bila nak sad??
Penat da berlakon jadi happy.
Sampai kakak offer "DIK NAK JADI PELAKON TAMBAHAN DEKAT RTM TAK?"
Perli ke apa kakak Mira ni?
Berjaya ke lakonan hampir 4 bulan ni? 
Tak sanggup nak cmni terus.. (T_T)






Duduk lepak dengan family pown boleh menangis.
Da bergelak-gelak sepanjang hari pown malam mesti nangis.
Sehari tak nangis macam tak complete hidup ni. 
Kenapa mata?? Kenapa sentiasa bocor??

"Kenapa kau fikir orang yang dah takde? Kumbang bukan seekor"
Kata-kata ni la yang sentiasa orang cakap dekat Mira.
Bukan sengaja nak fikir. 
Bukan sengaja nak kenang. 
Tapi da hidup dia dengan Mira. Sepanjang hari dia dengan Mira.
Macam mana tak fikir, macam mana tak kenang?
Semua tu datang dengan sendirinya.
Sebab Mira sayangkan dia.
Kumbang memang bukan seekor. Tapi dalam banyak-banyak kumbang tu
ada yang sama ke? ada yang serupa?
Kalau ada takpe juga.


WAHAI HATI.. TENANGLAH..






Sentiasa dalam ingatan..
(Al-Fatihah syunkku Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Monday, 26 December 2011

Bersatu di sana

Assalamualaikum..


Syunk.. Tak mengapa saat ini kita jauh,
kerana kelak Allah yang akan menyatukan kita dalam ikatan sucinya…..
Kerana itu jauh lebih bererti.. Jauh lebih abadi..
Kerana ku yakin… Janji Allah adalah pasti, lelaki yang baik hanya untuk wanita yang baik..
Seperti inilah ku mencintaimu….. Dengan menjaga kesucian diri,  jiwa dan hatiku….
Hanya untuk ku persembahkan pd mu kelak…..
Oleh Kerana itu syunk…. Jaga kesucian cintamu juga hanya untukku..
Cinta kau dan aku mungkin takkan bersatu
untuk saat ini 
di dunia ini
kita bersama nanti di atas sana
biar ku setia 
menjaga cintamu selamanya~

~ Ya Rabb… PadaMu ku curahkan cintaku padanya…..~~


(Al-Fatihah syunk Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Demam demam demam

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni asik demam je. Demam baik demam baik. Orang kata demam ni salah satu cara Allah nak ampunkan dosa-dosa kita betul ke? Kalau betul, alhamdulillah...

Bila dosa da di ampunkan nanti boleh la jumpa syunk saya.. yeaahhh~!





(Al-fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
~syunk... kte demam.. :(

Thursday, 22 December 2011

Maaf.. Tak sengaja

Assalamualaikum..

Syunk..sory syunk da lama tak update blog. Bukan sengaja, tapi tak sengaja. Mesti yunk tertunggu-tunggu kan? Banyak sebab kenapa kte tak mencoret apa-apa.

  1. Kte takut ramai yang menangis. Da banyak kali da cakap, kte takde letak bawang pown dekat dalam blog ni. Kenapa mesti menangis bila membaca? Sebab tu la kte takut nak mencoret apa-apa. Da banyak da yang mengadu kat kte. "Mira, Minah(bukan nama sebenar) sedih bila baca blog Mira.  Setiap kali baca Minah mesti menangis." Awak-awak yang membaca kenapa mesti menangis? Awak tak alaminya kan? Janganlah menangis. Nanti Mira takut nak mencoret apa-apa lagi. Kalau tak coretkan apa-apa nanti, kesian dekat encik kekasih hati. Ni  kan salah satu permintaan dari dia.Mira kena buat apa yang dia inginkan. Awak-awak jangan menangis lagi ye.
  2. Ada makhluk Allah yang tidak suka kte meluahkan rasa hati di sini. Syunk.. salah ke kte nak bercerita dekat syunk kte? Syunk tak marah pown.Kenapa diorang nak marah? Kenapa diorang nak herdik-herdik kte? Siapa diorang pada kte dan siapa syunk pada kte? Syunk yang lagi penting dalam hidup kte daripada diorang yang entah siapa-siapa. Syunk... kte nak menangis.. Cuma cara ni je kte dapat luahkan pada syunk. Kalau syunk hidup lagi, takde kte nak buat semua ni. Takde masa kte nak bercerita semua ni dekat dalam blog. Memang tak pernah terfikir pown nak buat blog sebab sebelum ni kalau ada apa-apa semua kte kongsi dengan syunk. Tapi sekarang, kte nak kongsi dengan siapa? Memang ada kawan-kawan tapi takkan semuanya nak cerita dekat kawan. Diorang pown ada masalah sendiri. Kadang-kadang kawan-kawan bagi nasihat. "Mira, Mira kena sabar. Mira kena kuat. ~bla bla bla bla~" Tapi bila kena dekat diri sendiri, diorang pown tak sabar.Diorang pown tak kuat. Rindu yang masih boleh di balas pown tak boleh nak tanggung. Tapi kte? Rindu kte takde balasan. Kadang-kadang semangat yang nyawa-nyawa ikan ni pergi macam tu je. Pada siapa yang tak suka dengan cara Mira ni. Tak payah la baca apa yang Mira luahkan. Buang masa korang je baca. Entry semua ni Mira nak encik kekasih hati je yang baca. 
  3. Sem ni kte makin busy. Banyak benda nak kena settle kan. Sory ye syunk tak sempat nak mencoret. Semua kerja kte kena buat sorang-sorang. Takde yang nak teman. Kesian kte kan? Takpe syunk.. Kerja-kerja tu ada teman kte.Syunk jangan risau ye.(jerit-jerit dalam hati nak yunk teman.) Tapi syunk, boring buat kerja sorang-sorang. Kalau syunk ada teman kte macam dulu kan seronok. Bersemangat nak buat kerja. Sambil buat kerja sambil layan kerenah yunk sampai lewat malam. Bila syunk tertidur, cepat je jari ni tekan no yunk nak kejutkan syunk suruh teman kte. Bila la nak macam tu lagi kan? 

Syunk.. esok last day dekat uitm ni before cuti midsem. Tapi rasanya macam satu apa pown xde kat dalam kepalaotak ni. =_= Macam mana ni syunk?? Help me.....~



(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
~Rindu sangat-sangat~

Saturday, 17 December 2011

Bila mimpi nak jadi kenyataan?

Assalamualaikum..

Syunk.. semalam kte mimpi syunk!! Mimpi dapat borak dengan syunk. Eh, sebelah tu ada angah la (zahin). Kte borak dengan dia? Biar betul! Tak pernah borak dengan dia. Tak pernah jumpa dia. Syunk.. Bila nak jadi kenyataan semua ni? Eh, rindu sangat da ni...... Biasa mimpikan yunk sorang macam entry ni . Banyak lagi mimpi-mimpi yang kte tak tulis. Tapi kali ni mimpi dengan angah sekali? Apa maksudnya? Da makin hampir ke masa kte untuk bertemu dengan syunk n adik-adik yunk? Jumpa yunk, angah n acik. Bestnye!!! Bila syunk? Kalau dalam mimpi pown da best sangat-sangat dapat jumpa yunk, kalau betul-betul apatah lagi kan?

Syunk.. cepat jemput kte..

NAK MIMPI JADI KENYATAAN..



(Al-fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
~Lot Of Love <3

Thursday, 15 December 2011

Tak salah pun berkawan

Assalamualaikum..

Terasa nak menangis.. Wahai mata bertahan.. Jangan menangis! Simpan air mata tu untuk hari esok. (harap-harap malam ni tak meraung) Ya Allah.. Kuatkan hati hambaMu ini.

Ujian yang ada tak tertanggung, malah dapat ujian yang baru. Kenapa orang yang lemah ini sentiasa di uji?

Petang yang dingin tika Mira cuba untuk melelapkan mata untuk seketika, tiba-tiba Mira dikejutkan dengan bunyi message yang nyaring. Terpamer di skrin telefon "adk raihanis". Oh, biras saya rupanya. Dia mengadu sesuatu pada Mira. Secara tak sengaja bayang-bayang orang yang Mira cuba lupakan muncul dalam otak yang da penuh dengan ilmu PROBABILITY. Disebabkan fikiran dah terganggu quiz PROBABILITY Mira petang tadi dapat sangat sikit! Argghh~! Tension.

Syunk.. kte rasa nak pergi satu tempat ni. Hati ni rasa nak sangat pergi tempat tu. Kenapa?? Kte boleh jumpa syunk dekat situ ke?? Tak kira ape pown akan jadi, kte nak pergi juga! Berharap sangat dapat jumpa syunk. Nak jumpa, nak cerita macam-macam dekat syunk. :'(




(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Wednesday, 14 December 2011

Pergi kelas mata bengkak

Assalamualaikum..

Nak tau satu cerita tak? Pagi tadi kan kelas Mira pukul 8-10, 10-12. Setiap hari Selasa Mira ada dua kelas je, petang Mira free. Sesiapa nak ajak dating, hari selasa petang boleh la ye. Ops.. maaf syunk.. Gurauan semata-mata. Jangan marah ye. Macam biasa kalau ada kelas pukul 8, kena la bangun awal. Tapi awal Mira takde la awal mana pown. Biasa Mira bangun dalam 6.30 tak pown 6.45. Tapi kadang-kadang bila Allah bagi cuti, orang da siap nak pergi kelas baru Mira bangun. Daripada kena berdiri terpacak macam tugu negara depan toilet tu, baik Mira teruskan mimpi Mira tu. Betul tak?? Bila toilet da kosong, baru la pergi mandi dan bersiap-siap. Kan jimat masa tu. (ni petua bagi si pemalas)

Pagi tadi, masa bangun tidur tu mata ni rasa berat sangat nak buka. Rasa macam ada gam satu botol tertumpah atas mata ni dan melekat-lekat. Cuba dan cuba, akhirnya yeaahh~! Terbuka juga mata ni. Turun je katil, cepat-cepat pergi toilet. Tengok-tengok, alamak! Ramai la pulak. (kan da cakap). Daripada buang masa jadi tugu negara kat depan pintu toilet tu, Mira pergi bersujud pada yang Maha Esa. Kan lagi berfaedah.
Lepas solat, toilet pown kosong. 

Masa Mira tengah siap-siap nak pergi kelas, akak roomate tegur. "Mira!! Kenapa mata bengkak? Ha... jeng jeng jeng". Mesti dia fikir Mira gaduh dengan encik kekasih hati sebab semalam dia baru menambah Mira jadi kawan dekat muka buku dan nampak la Mira in relationship with Ahmad Zakwan. Dengan muka tak bersalah, Mira cakap "eh, adalah.. biarlah rahsia. Tapi kak, nampak sangat ke bengkaknya?" Kakak yang comel pown jawab "Nampak..". Alamak! Macam mana ni? Kantoi la nanti. 

Nasib baik ada make-up. Tonyoh punya tonyoh make-up kat muka, lebih kan dekat mata dengan harapan dapat tutup kesan bengkak tu. Tapi nampak lagi. Mira amek eye-liner pulak letak bawah mata bagi mata nampak besar sikit. Da siap semua, cakap depan cermin "urm.. da ok la ni kot.. harap-harap la berkesan".

Sampai dekat bawah, cik Ifa bersuara "Mira baru bangun tidur ea?" hehe soalan dia agak pelik tapi Mira ye kan je. Jumpa cik Jia pulak, "Mira tak cukup tidur ea? Ke Mira nangis?" tak jawab pape.. senyum je.. :) (ikhlas tak? ikhlas la kot) Lepas tu cik Shikin pulak. Haiiyyaakk~! Takde effect betul make-up ni!

Alang-alang da kantoi, biar la kantoi terus kan? Kesian diorang mesti tetanya-tanya kenapa? mengapa? bagaimana? bila? siapa? hahaha..

Ok, sebenarnya memang betul pown Mira nangis. Sebab? Mira baca text-text lama kekasih hati saya. Rindu! Rindu teramat sangat. Dah berkali-kali larang jari ni membuka text-text tersebut sebab setiap kali baca mesti hujan akan turun dengan lebatnya. Bukan hujan di luar sana tapi hujan air mata. 

Syunk.. kte da naik hafal da semua text-text syunk. Kte taknak baca text-text tu lagi. Kte nak text yang baru. Nak text dari syunk...

Yunk... Ye syunk.. Kte rindu nak dengar yunk panggil macam tu lagi. 
Urm.. npe ni syunk? Macam xde mood je.. Yunk.. kte rindu sangat dekat syunk. Kte nak jumpa syunk..
Yunk.. jangan la asyik xde mood je. Yunk, kte bukan xde mood tapi hati kte rasa lain.
Yunk wtpe ni? Kte tengah tunggu syunk. Kte rindu sangat dekat syunk..
Kte da kat surau ni nti kte msg taw.. Love u syunk.. Comel je syunk ni.. Ok, syunk kte tunggu. Kte akan tunggu sampai bila-bila.
Yunk demam ea? Ye yunk.. Kte demam. Syunk je tau kte demam macam mana. Kte Sakit. Xde dokter da yang nak jaga kte. Kte rindu dekat dokter kte.
Yunk jgnla tdo dulu.. Jom la msg.. Syunk.. jom syunk, kte sanggup x tido kalau yunk msg. Jom syunk.. kte tunggu..
Td ngntok sangat kan.. tdo la yunk.. xyah lyn pakwe yunk ni msg kte ni menyebok je.. Ganggu yunk je.
Tak syunk!! syunk tak ganggu kte. Syunk.. kte taknak tdo.. kte nak jumpa yunk..!!
Sukati je cas fon sambil off kan? ok2 psni kte off fon tetibe jgn nak bising plak k.. Yunk.. kte tak off.. Kte sentiasa on fon ni.. Yunk call la bila-bila masa pown kte tunggu.. Yunk jgn off fon, kte nak call yunk..
Yunk demam lagi? Makan panadol ye..  Xnak.. Nak jumpa yunk.. syunk.. kepala pening..
Urm.. yunk picit la sendiri kalau kte ada bole tolong picitkan.. Tak yah syunk.. kalau yunk ada mesti terus baik..
Yunk tdo la dulu.. nti kte kejut ea.. Yunk.. sekarang xde spe nak kejut kte. Tak berani nak tido kalau banyak kerja. :(
Syunk.. janganlah cmni syunk... Kte bkn nye g x blek2 pown.. Syunk.. Syunk pergi jauh.. syunk ckp nak balik, Ble? 
Urm.. xla jauh sgt pown.. X kena naik kapal terbang pown syunk.. Syunk.. syunk x balik-balik pown.. :'(
X sempat la kte nak pergi umah yunk ni.. YUNK!! mana yunk tau x sempat?? Kenapa tak sedar semua ni?
Cakap kat ibu kte tak jadi datang tau.. Yunk datang la yunk.. Semua da tunggu yunk datang.. datang la syunk..
Mne yunk tau x sempat jumpa ni? Yunk.. Kte da dapat rasa ada sesuatu akan jadi. Tapi kenapa kte tak tau benda ni yang akan jadi? Kenapa????
Npe tak jumpa terus pulak?? Syunk.. Betul kte memang tak dapat jumpa lagi.. Kte da dapat rasa dua hari sebelum yunk pergi tapi kenapa kte tak tau?? Kenapa petunjuk ni tak jelas?? 
(antara text yang membuatkan mata Mira bocor)

Minggu-minggu terakhir bersama kekasih hati, kami asyik gaduh. Sedangkan sebelum ni kami jarang sangat bergaduh. Tapi minggu yang terakhir ada je yang tak kena. Kalau tak kekasih hati merajuk, pasti Mira yang akan merajuk. Minggu-minggu terakhir tu juga, Mira sentiasa demam. Tak dapat teman dia sepanjang masa.

Syunk.. maafkan kte.. Kte nak jumpa syunk lagi. Kte nak!! Tapi macam mana? Bila? Dekat mana?





(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)Miss u love u, and i want u back!!

Monday, 12 December 2011

Gerhana bulan indahnya ciptaan tuhan

Assalamualaikum..

Sewaktu jari menari-nari di atas keyboard, hati mula buat kira-kira tinggal berapa minit sahaja lagi genap la 100 hari kekasih hati pergi meninggalkan diri yang kerdil lagi hina ini. Kenapa di kira? Kau suka ke Mira? Kau bahagia dia pergi tinggalkan kau? Ya Allah.. Hanya Engkau je yang tahu betapa seksa, merana dan menderitanya diri ini. Tidak pernah sama sekali untuk diri ini mengira tarikh-tarikh keramat itu. Secara tidak sengaja ianya muncul dengan sendirinya.

Bermacam-macam cara telah Mira lakukan untuk melupakan seketika tarikh keramat ini. Meskipun badan terlalu penat setelah meredah hujan selama hampir 3 jam, Mira gagahkan juga diri ini pergi ke program-program yang di anjurkan oleh UiTM pada malam harinya pula. Bukan untuk melupakan kamu wahai kekasihku. Tetapi untuk tidak membuat dirimu terseksa di dalam sana. Sungguh! Mira taknak dia terseksa.

Tapi diri ini terlalu kerdil dan lemah. Mira tak mampu melawan perasaan ini. Perasaan rindu yang teramat pada kekasih hati. Jejak je kaki dalam bilik, fikiran semakin bercelaru. Hati meronta-ronta berkata "syunk.. kte rindu yunk.. syunk.. kte rindu!! syunk.. kte nak jumpa yunk.. syunk.. dengar la suara hati kte ni. Muncul la syunk..". Air mata mengalir dengan laju tanpa sempat di halang. Syunk.. maafkan kte..

Syunk.. Kenduri untuk 100 hari kali ni kte tak dapat nak join family yunk. Sedih! Nak buat kenduri tahlil kat sini kte tak mampu. Kte hanya mampu sedekahkan yassin buat syunk setiap malam selepas maghrib.Tetapi kadang-kadang ada malam yang menghalang kte untuk melakukan rutin tersebut. Maafkan kte syunk.. Tapi kte akan bacakan double pada malam yang berkesempatan. hehe takpe kan syunk?? Syunk jangan risau, kte tak pernah lupakan syunk.

Pada malam gerhana bulan, sedang sibuk menyiapkan kerja yang melambak tiba-tiba hati tergerak untuk pergi ke masjid bagi melakukan solat sunat gerhana. Syunk.. Semasa dalam perjalanan ke masjid hati sentiasa tertanya-tanya. "Sempat ke nanti nak baca yassin untuk syunk? nanti ada ceramah tak kan nak baca yassin masa ceramah tu". Ya Allah.. Bantu la hambaMu ini..

Habis je solat maghrib secara berjemaah tiba-tiba imam bersuara. "Hari ni kita sama-sama bacakan tahlil untuk student-student, staf-staf UiTM dan semua umat islam yang telah meninggal dunia." Syunk.. Allah telah makbulkan doa kte. (fuuuhhh~ lega hati) Lega-lega juga, tapi tiba-tiba je hati ni rasa lain. Takut menangis depan orang ramai!! TAKNAK!!

Sebelum memulakan bacaan yassin, tangan kanan menepuk-nepuk bahu kiri sambil berkata "Mira, kuat!! Jangan nangis." Tangan kiri pula mengambil bahagian menepuk-nepuk bahu kanan sambil mengulang kata-kata yang sama "Mira, kuat!! Jangan nangis". Lepas tu, berkumandanglah bacaan yassin tersebut. Setelah puas menahan air mata ni dari mengalir sampaikan hati tidak mampu menanggungnya lagi akhirnya terlerai juga air mata ni di hadapan khalayak ramai. Syunk.. sekali lagi maaf...

Ternyata, Nur Amira Haziqah adalah insan yang lemah. Tak mampu untuk mengawal air matanya dari keluar menyembah bumi. Mira, awak bukan seorang pelakon yang hebat!! Orang lain mungkin awak boleh tipu tapi diri awak? Cukup la tu Mira, tak payah nak menipu orang dan diri sendiri lagi! Nak menangis, menangis je!! Keluarkan semuanya!!


 
Tak salah pown bersedih mahupun menangis.
Tapi letih macam ni hari-hari 
Syunk, kte inginkan..
:
:
:
V


Senyuman yang ikhlas yang lahir dari hati
bukan senyuman yang di buat-buat kerana terpaksa!


Pada malam gerhana bulan tersebut, ramai yang mengatakan mereka dapat melihat bulan yang cantik tapi Mira tak dapat melihatnya. Mira hanya dapat melihat kesucian muka imam yang memberikan khutbah dan ceramah di hadapan masjid sahaja. Malah mendapat ilmu baru mengenai husuf dan khusuf. Alhamdulillah. Sangat bersyukur.





bulan ni kelihatan cantik tapi hakikatnya bulan ni sedang sakit
subhanallah



dapat tengok bulan macam ni je malam tu


SANGAT SUKA DENGAN KATA-KATA NI:


Semoga dapat melalui hari-hari yang akan datang 
dengan lebih tabah, sabar dan bersemangat. Insyaallah~
ok, ada ahmad kat gambar tu. kata-kata dari syunk ke??




TAPI.......



Ye, saya sangat merindui awak syunk!!







AL-FATIHAH BUATMU SYUNK 
ARWAH AHMAD ZAKWAN BIN PATAH RAJI
~semoga syunk tenang di sana~

Friday, 9 December 2011

Ada kerja tapi tak buat kerja

Assalamualaikum..

Syunk.. jangan marah! Bagi lima minit lagi lepas tu kte pergi buat kerja. TAPI...... Siapa nak teman? Siapa nak bagi semangat? Siapa nak cakap "go syunk! awak boleh"? Siapa nak segarkan mata ni bila nak tertidur? Siapa nak bebel suruh siapkan kerja tu? Kalau ada yang tak faham, nak tanya kat siapa? Kalau tertidur, siapa nak kejut?? Siapa? Siapa? Siapa? (tak payah tanya la Mira, awak kena buat semua tu sorang-sorang je). Ok baik....

Syunk.. Tengok la blog ni. Cantik tak? Kte make-up kan dia letak warna-warna favourite kita berdua. Ada warna syunk, ada warna kte. Kte kan sehati sejiwa mesti la kena sama semua. Handphone sama, favourite colour ada yang sama, favourite food sama, tak suka tempat-tempat yang ***** pown sama. Banyak lagi la yang sama. TAPI..... Kenapa kita tak pergi sama-sama?? (lain kali bawa la kte pergi sekali ye) kan da janji nak pergi mana-mana dengan kte. Sampai hati pergi tinggalkan kte. OPS~! sory.. terlupa pulak.. Yunk pergi sebab nak siapkan mahligai kita kan? Yunk kan suka buat surprise. Ok, kte maafkan.. :) Buat cantik-cantik ye syunk..

Syunk nak tau tak siapa tolong kte? Ni ha..  makcik kecik yang tolong. (a'ai, mira da promote blog a'ai).
Terima kasih a'ai. Esok Mira belanja gula-gula ye. hehe





Nak pergi buat kerja yang melambak-lambak tanpa si dia teman. MAMPU?
Syunk.. teman ye. Dari jauh pown takpe sebab hati kita kan dekat..



(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Thursday, 8 December 2011

Nasihatkan orang lain sangat mudah tapi untuk diri sendiri?

Assalamualaikum..

Maaf readers semua, Mira tak letak bawang dekat setiap entry Mira. So, korang tak yah la menangis ye. Takut la Mira nak menulis lagi lepas ni. Tapi kalau tak menulis, macam mana dengan rindu yang da menggunung kalah tingginya gunung Kinabalu ni? Kesian pada kekasih hati tertunggu-tunggu pula untuk mendengar luahan hati ini.

Pada sesiapa yang tak suka akan blog ni, anda boleh cari button yang bertanda [X] kat atas sebelah kanan lepas tu dengan segera tekan la ye.. :) Pada yang sudi membaca, terima kasih.

Diam tak diam lima hari lagi genap 100 hari syunk pergi tinggalkan kte. 100 hari?? Kalau hari tu tukar jadi ringgit, macam-macam da boleh di beli dengan duit tersebut kan? Syunk.. sehari tak berjumpa da macam setahun lamanya ni kan pula 100 hari. Ya Allah.. Lamanya syunk.. Kalau dulu rasa masa ni berputar macam kipas nombor 5, laju sangat. Rasa baru je siang tiba-tiba da malam. Yela, setiap saat setiap detik syunk temankan kte mana la rasa masa tu berputar sangat pantas. Tapi kini, terasa masa ni berputar lambat sangat syunk. Setiap malam bila tidur rasa macam da lama je tidur tapi bila tengok jam rupanya baru je berapa minit kte tidur. Errr~ bosannya. Mata rasa mengantuk tapi tidur tak lena. Syunk, kte terlalu rindukan syunk.

Boleh tak kte nak tidur untuk selamanya? Ya Allah.. Bantu lah hambamu ini. Berilah kekuatan dan ketabahan yang diperoleh oleh Siti Aisyah dan Khadijah.

Syunk.. Kte rasa sangat bosan bila study sekarang ni. Dulu, kte study dengan yunk. Bila ada yang tak faham, yunk la yang jadi tok guru kte. Walaupun bidang kita berbeza, tapi knowledge yunk sangat luas. Yunk banyak membantu lebih-lebih lagi untuk subject menghafal. Kte ingat lagi tips-tips yang syunk bagi kat kte. Kte akan ingat sampai mati. -_- Terima kasih syunk. Tapi sekarang siapa nak jadi tok guru tak berbayar kte? 24 hours ada di sisi kte. Siapa? Siapa?

Macam mana nak hilangkan bosan ni?

Syunk.. Kte demam. (syunk je tau kte demam macam mana).Tapi yang magic nye, dalam demam-demam ni kte boleh tergelak, pergi kelas macam orang tak demam, dan tersenyum depan orang ramai. (kawan-kawan pown tak perasan kte demam) Ye syunk.. Kte demam malam je. Siang cuma kepala je sakit. Sebab tu la boleh tergelak-gelak bukan apa cuma nak happy kan orang sekeliling je. Kesian diorang, macam-macam masalah ada.

Ha tengok... bila orang ada masalah laju je mulut ni menasihatkan. Suruh sabar la, relax la, berdoa la, macam-macam lagi nasihat yang di berikan tapi bila kena kat batang hidung sendiri. Hamekau! Baru la tau macam mana rasanya perit masalah tersebut. Tapi bila masalah tu da kena kat batang hidung sendiri tak reti pulak nak nasihatkan diri sendiri.. Manusia oo manusia..

Jelas sekali manusia ni sangat lemah. Sentiasa memerlukan antara satu sama lain. Perlukan kawan, rakan, sahabat, kekasih hati, ibu bapa, keluarga dan yang paling penting manusia ni perlukan ALLAH di sisinya.

~saya manusia lemah maafkan saya jika melakukan kesilapan~





(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)

Sunday, 4 December 2011

Salah ke saya??

Assalamualaikum..

Pertama sekali Mira nak minta maaf pada semua readers, stalkers, kawan-kawan Mira dan kawan-kawan Ahmad Zakwan kalau kewujudan blog ni telah menjadikan mata korang semua bocor. Mira tiada niat pown untuk menagih air mata korang semua apatah lagi menagih belas kasihan dan simpati dari korang semua. Sebesar zarah sekalipun tidak pernah terdetik di hati Mira ni. Wujudnya blog ni hanya untuk tunaikan hasrat kekasih hati Mira semata-mata seperti yang Mira pernah cerita dalam entry Mira yang pertama di sini .

Salah ke Mira tunaikan hasrat kekasih hati Mira. Bukan ramai pown kekasih hati Mira. Cuma dia seorang je dan dia tak kesampaian untuk buat apa yang dia mahukan. Salah ke Mira??

Mungkin korang rasa Mira ni macam orang takde agama, takde life dan tak punya cukup kasih sayang. Korang salah kalau korang berfikir sedemikian rupa. Mira punya sebuah keluarga yang sentiasa berikan kasih sayang buat Mira, sentiasa ada untuk Mira di saat Mira suka mahupun duka dan sentiasa ada untuk berikan Mira sokongan dan semangat. Tapi apa yang mereka berikan tidak sama dengan apa yang Ahmad Zakwan berikan. Mira perlukan keluarga dan seseorang untuk hati Mira dan Ahmad Zakwan orangnya. Soal agama pula, kalau Mira takde agama dah lama Mira akan buat kerja BODOH! Mira akan bunuh diri supaya cepat dapat jumpa dengan Ahmad Zakwan. Tapi Mira masih beragama. Sia-sia la Mira belajar siang dan malam untuk mendapatkan sijil darjah khas berpangkat satu jika Mira tak gunakan ilmu itu dengan sebaiknya.

Tapi, sebagai seorang manusia yang merupakan hamba yang lemah, Mira tak mampu halang perasaan sedih Mira setelah kehilangan seorang insan yang Mira suka, sayang, kasih, dan cinta. Dia merupakan kawan, sahabat, teman, dan kekasih Mira. Jika korang sebagai kawan merasa akan kehilangan dia, cuba korang bayang kan Mira sebagai kawan, teman, sahabat dan kekasih dia bagaimana perasaan Mira? Boleh tak korang bayang kan? Mira minta masa 5 minit je untuk korang bayangkan. 1, 2, 3, 4, 5.. ok da.. Terima kasih kerana sudi untuk bayangkan.

Terima kasih kepada korang yang sentiasa menasihati, mengutuk, menghina, dan MENGAMBIL KESEMPATAN pada insan lemah ini. Kepada yang mengambil kesempatan, semoga awak bahagia la ye dengan apa yang awak buat ni. Terima kasih sangat-sangat la awak! :)

Wahai kawan-kawan semua,
Hanya dalam blog ni je Mira dapat luahkan rasa rindu, kasih, sayang dan cinta Mira buat kekasih hati Mira. Selepas Mira mengadu pada yang Maha Esa betapa rindunya Mira pada kekasih hati Mira. Kalau dengan kehadiran dan kewujudan blog ni buatkan mata korang sakit bagai terkena panahan mentari yang menyinar, maafkan Mira..

Tetapi jika ada yang tidak senang akan kewujudan blog ni tolong beritahu pada Mira.

Wahai orang sekelilingku,
Maafkan Mira jika apa yang Mira luahkan menjadikan anda tidak selesa
Maafkan Mira jika apa yang Mira coretkan membuatkan anda resah dan gelisah
Maafkan Mira jika apa yang Mira lakukan selepas pemergian si kekasih hati membawa anda bersama-sama bersedih.. 
Maaf... sungguh tiada niat di hati..

Mungkin anda tidak rasa apa yang Mira rasakan sekarang ini
Namun tidak pernah sekali Mira mendokan anda turut rasakannya
Semua ini sangat perit dan sedih tapi jauh di lubuk hati Mira rasa gembira dan beruntung kerana menjadi pilihan yang Maha Esa untuk di uji.
Tidak semua orang akan di uji sedemikian rupa
Tetapi apa daya Mira hanya seorang hamba yang lemah
Mira tak mampu melawan rasa rindu yang membuak-buak
Menjadikan Mira sering melakukan perkara-perkara yang tidak rasional
Seperti baru-baru ini Mira menghantar kata-kata cinta pada wall Mira dengan menggunakan fb kekasih hati Mira
Mira terlalu rindu untuk melihat namanya pada notification dan wall Mira seperti dulu
Terasa terubat sikit rindu di hati
Namun Mira di tegur, maaf kawan..
Demi menjaga hati kawan dengan segera Mira memadam wallpost tersebut meski hati berkata "JANGAN"
Dalam tangisan Mira memaksa jari untuk memadamnya

Duhai kawan-kawanku
Jika anda terpaksa berpisah dengan kekasih hati anda untuk sehari pasti anda merinduinya bukan?
Jika anda tidak mendengar suaranya untuk beberapa detik pasti anda risau akannya bukan?
Jika anda tidak dapat bersua muka dengan kekasih hati anda untuk beberapa minggu pasti anda tertanya-tanya bagaimana keadaan dia sekarang bukan?
Jika anda tidak dengar khabar berita dari kekasih hati untuk beberapa jam sudah pasti bermacam persoalan yang berada di minda anda semua bukan?
Tipu la jika ada yang berkata "TIDAK"

Begitu jua la bagi diri kerdil lagi hina ini.
Perpisahan kami bukan hanya untuk sehari dua tapi untuk selamanya
Kami tidak dapat untuk berhubung walau hanya untuk beberapa saat
texting, calling, dating, chatting, semuanya kami tak mampu untuk melakukannya
rindu yang dulunya sentiasa berbalas tapi kini tidak
hanya di dalam ni je yang mampu Mira luahkan.

SALAH KE MIRA?
SALAH KE APA YANG MIRA LAKUKAN?

kawan-kawan yang prihatin, tolong jawab soalan ini

TERIMA KASIH :)



(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
diri ini sentiasa merindui kamu syunk..

Dah 3 bulan saya sendiri

Assalamualaikum..

Assalamualaikum sayang.. pejam celik pejam celik arini genap tiga bulan syunk tinggalkan kte. Kalau kita da kahwin, da boleh dapat baby sorang da ni. Mesti comel kan baby tu. Tapi, tu kalau.. Sekarang realiti nya kita tak kahwin. Bertunang pown tidak. Kita cuma pasangan kekasih yang saling menyintai antara satu sama lain dan kini yunk da pergi tinggalkan kte untuk selamanya. SAYANG!! KTE TAKNAK! KTE NAK JUMPA YUNK LAGI! KTE RINDU!!!

Syunk.. Masa cuti sem yang lepas, kte da cuba sedaya upaya untuk jadi kuat. Kte da cuba sedaya upaya untuk terima semua ni dengan hati yang ikhlas. Kte da cuba sedaya upaya untuk tidak menangis lagi. Kte tau mesti yunk pown sedih tengok kte macam ni kan? Kte taknak yunk sedih. Sebab tu kte taknak menangis lagi. Kte da berjaya untuk jadi kuat, dan tak menangis. Tapi, semua tu sementara je syunk. Hari khamis aritu lepas baca kan yasin untuk sayang dengan tak sengaja perasaan sedih tiga bulan sebelum ni datang lagi. Macam ada sesuatu yang memutarkan button playback dekat otak kte ni untuk memainkan semula apa yang da terjadi tiga bulan sebelum ni.

Syunk.. Kte lemah.. Kte tak mampu menahan rasa sedih tu. Setiap kali bacakan yasin untuk yunk, airmata ni mengalir. Setiap kali mengadu pada yang Maha Esa kte rindukan yunk, air mata ni mengalir. Setiap kali minta pada yang Maha Esa pinjamkan yunk untuk kte bercerita pada yunk, air mata ni mengalir. Syunk... kte terlalu rindukan yunk. Bila kte boleh jumpa? Yunk jemputlah kte secepat yang mungkin please...

Untuk menutup kesedihan ni, kte cuba untuk bergelak ketawa dengan kawan-kawan. Melakukan aksi-aksi gila bersama mereka sampai hari semalam. Hati kte berharap agar kegembiraan itu kekal untuk selamanya. Tapi semua tu sementara je syunk. Kte tak mampu nak tipu diri sendiri yang kononnya kte tak rindukan yunk, kte boleh happy dengan semua ni. Yunk.. semua tu fake semata-mata. Hakikatnya kte terlalu dan teramat rindukan yunk. Rindu dengan gelak tawa yunk, rindu dengan rajuk yunk, rindu dengan perhatian yunk, rindu dengan pujuk rayu yunk, rindu dengan kasih sayang yang yunk berikan, rindu dengan semuanya pasal yunk. Kte paling rindu dengan suara manja yunk yang tu... Hanya yunk dan kte saja yang tau suara manja tu..

Syunk.. yunk perasan tak tarikh arini 4/12/2011 jatuh pada hari ahad dan 4/9/2011 tiga bulan yang lepas pown jatuh pada hari ahad. SYUNK!!!!!!! boleh tak nak putar balik masa ni tiga bulan yang lepas? Lepas tu stop sampai hari sabtu je. Kte taknak hari ahad. Kalau tiga bulan yang lepas, kte sentiasa ketawa, bergurau senda dengan yunk, mengusik dan menyakat yunk tapi sekarang hanya air mata je menemani. Semalam kte ambil keputusan untuk menyendiri. Membaca novel untuk melupakan seketika akan hari ahad . Namun, saya gagal.... PAKCIK! MAKCIK gagal!! Cerita dalam novel tu tak sedih tapi kte boleh menangis. Kenapa?? Sebab cerita dia macam ada kaitan dengan kita. Syunk... perempuan dalam novel tu kehilangan dengan orang yang dia sayang sebab kemalangan. Syunk.. sama dengan kte.. Tetapi rupanya kemalangan dia di buat-buat. Orang yang dia sayang tu tak mati. Mak lelaki tu yang taknak mereka bersama dan sebab tu mak dia buat cerita lelaki tu mati semasa kemalangan.

Syunk!!! Ibu yunk nak pisahkan kte macam tu ke? Kemalangan ni di reka atau betul-betul? Syunk.. boleh tak cakap yang kemalangan ni hanya rekaan semata-mata. Boleh tak yunk muncul depan mata kte sekali lagi? Kte janji kte akan buat syunk happy seperti yang syunk mahukan. Syunk.. Bagi peluang pada kte sekali lagi...

Syunk.. adik tanya nak kirim apa-apa tak. "Akak nak adk bawa along datang jumpa akk boleh? Akk rindu along." (mampu berkata di dalam hati je) "Akk taknak pape. Akk nak adk, ibu, ayah, n zaid selamat pergi dan balik je" Ye syunk.. tu yang kte nak. Syunk.. Kte takut.. Secara tak sengaja laju je jari ni menaip "rindu.. bila boleh jumpa". Syunk.. tu kata-kata syunk pada kte tiga bulan yang lepas. (JOM LA JUMPA SEKARANG) Tapi kte tanya pada adik. Kte rindu kan family syunk. Kte rindu kan syunk.

Semalam sepanjang malam kte berjaga. Kte tunggu syunk text. Kte da on kan no digi. No couple kte. Tunggu punya tunggu sambil tengok gambar last yang yunk hantar kte tertidur juga akhirnya tapi tak tau pukul berapa. Gambar yang yunk hantar tengah hari sabtu tu. (3/9/2011    12.45pm) Tu la kali terakhir kte lihat syunk. Walaupun hanya sekadar gambar, sedikit sebanyak ia mampu menjadi penawar bagi rindu ini.
Nak letak gambar tu dekat sini tapi tak jadi la.. Nanti ada pulak yang curi. Kan ramai STALKER. Ramai yang MINAT YUNK. Ramai yang ambil kesempatan konon simpati pada kte tapi hakikatnya dia ambil kesempatan untuk kepentingan diri sendiri. (buat la apa korang nak buat, pasti akan ada balasan bukan dari Mira tapi dari Allah) Syunk.. kte nak mengadu.. Cuma syunk je yang boleh faham dan tenangkan kte.. Syunk tak kesian kat kte ke simpan semua ni sendiri? Dulu kan kte kongsi semuanya bersama. Nak macam dulu..

Sayangku Ahmad Zakwan.. Jemputlah saya dengan kadar segera untuk bertemu kamu di syurga. Tak sabar da ni nak tengok mahligai yang syunk buat tu. Cantik tak??




(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
tersenyum melihat post dari Ahmad Zakwan di fb walaupun kte yang hantar sendiri tapi kata-kata tu dari yunk.. Syunk.. saya rindu....