Friday, 2 December 2011

Siapa perempuan tu sayang?

Assalamualaikum..

Syunk.. syunk ape khabar? Syunk ingat kte tak? Syunk rindu kte tak? Syunk, kte rindu yunk. Hati ni da meronta-ronta nak jumpa dengan syunk. Tapi macam mana? Syunk, nak tengok cerita ombak rindu. Tajuk dia sama macam hati kte yang terlampau rindu kat syunk. Tapi nak tengok dengan siapa? "jom la tengok dengan kte" dulu yunk selalu cakap macam tu. Tapi sekarang? Kenapa bila kte tanye yunk tak cakap macam tu lagi?

Syunk.. tadi kte ternampak satu link ni kat facebook. Dia cakap pasal tarikh lahir keramat. Kte kena tengok kte lahir berapa hari bulan lepas tu dia sertakan no. Dia terangkan serba sedikit pasal diri kte. Akhir sekali dia beritahu pasangan ideal kte no berapa. Syunk nak tau? MIRA & ZAKWAN merupakan pasangan ideal! Bertambah-tambah rindu kte dekat yunk. Secara tak sengaja air mata ni mengalir. Syunk.. maaf.. Ni syunk.. syunk baca la. Kte tak tipu..

TARIKH LAHIR KERAMAT!! (sekadar bacaan)
Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3 
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5 
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6 
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9


 no.1 —- Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.


no.2 —- Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.


no.3 —- Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.


no.4 —- Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.


no.5 —- Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9. 


no.6 —- Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9. 


no.7 —- Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.


no.8 —- Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4. 


no.9 —- Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.
Syunk da baca? Kte tak tipu kan? Kita memang pasangan ideal. Sebab tu bila gadoh, kte cuma gadoh bpe minit je. Tak lama pown. Sebab masing-masing tak sanggup nak berpisah , masing-masing tak sanggup nak diamkan diri dan masing-masing tak sanggup tak dengar khabar untuk beberapa minit. Tapi sekarang? 


Syunk.. yang no 9 tu tipu! Dia cakap orang yang lahir pada 9, 18 dan 27 tu tabah. Tapi kte tak tabah pown? Kte tak kuat pown? Syunk.. kte tak kuat!!


Syunk.. Semalam kte terlalu rindu kan syunk. Kte nak text syunk tapi kte takut syunk takde kredit sebab aritu kte text tapi syunk tak balas. Kte call syunk.


 Mula-mula kte call no celcom tak dengar pape lagi terus mati. Takde line kot.. 


Lepas tu kte call no maxis. Keluar gambar kte berdua yang yunk edit tu. Tapi kte tak dengar suara yunk. Ada perempuan yang angkat dia cakap "sory please try later". Syunk.. Siapa perempuan tu?? Kenapa dia pegang fon syunk?? Dengar je suara perempuan tu, air mata keluar makin laju. 


Last sekali kte call no digi yunk pula. No yang kte beli sama-sama. No couple kte. Syunk ingat tak abang kat kedai tu cakap apa masa kita beli no tu? "Kamu pilih no couple ea?" Sebab kita pilih no yang sama. Yang bezakan no kita berdua cuma dua no yang terakhir je. Yang lain semua sama. 
Tapi syunk kali ni perempuan lain lak yang angkat. Dia cakap "the number you have dial is not in service thank you". Kali ni air mata tak dapat di kawal lagi. (nasib baik roomate takde)

Apa semua ni syunk? Kenapa kte tak dapat call syunk? Kte nak dengar suara yunk kejap je. Dapat dengar seminit pun cukup la. Kenapa syunk tak angkat? Siapa perempuan tu??

Syunk.. semalam ada earth hour kat kolej. Macam dulu tu yg syunk gelakkan sebab kte study dalam gelap. Yela mana taknye time tu tengah study untuk test tiba-tiba je kena padam lampu. Sedih betul! Tapi sekarang yunk da xde nak gelakkan kte. Kte yang gelak sendiri sebab tengok movie dengan roomate dalam gelap. (romantik gitu). Tapi lagi romantik bila yunk teman kte macam dulu. Nak tidur tapi takut sebab gelap sangat. EH, MANA PERGI KEKUATAN KTE YANG DULU? Dulu kte tak pernah takut bila gelap. Tapi sekarang? Nak ajak yunk teman, yunk tak balas text. Nak cakap dengan yunk, perempuan lain yang angkat.
Syunk, lepas ni bila kte call, yunk angkat ye.. PLEASE........

(al-fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
~Saya sentiasa merindui awak~

2 comments:

  1. Allah masih ada kan mira. tak guna kita menangis sebab pemergian orang yang kita sayang. seolah olah kita ni tak percaya kan qada' qadar Allah. berdosa je macam ni mira.

    ReplyDelete
  2. Mira x minta pown untuk menangis. mira tak paksa pown mata ni untuk mengalirkan air mata. bukan Mira x percaya qada' qadar Allah. Percaya dan sangat percaya. Sebab tu Mira masih mencuba untuk pulihkan hati ni.

    ReplyDelete