Friday, 9 November 2012

Today is friday

Assalamualaikum..

hey uolls, apa? apa? haa janganlah marah. haha tahu lah semua tahu hari ni hari jumaat kan? Tapi jumaat kali ni lain dari yang lain. Lagi-lagi for student UITM. haaa yela result!! hoiii orang kampung orang bandar orang asli orang tak asli hari ni result uitm keluar hoi hoi!

Tak percaya? ni ha bukti!



Nampak tak semua?? tak?? hikhik memang saja pown tak nak bagi nampak sangat. Seperti gambar rajah di atas, fuyyooo~ haha result boleh tengok pukul 9 pagi tapi si gelojoh ni pukul 12 a.m dah bukak email. Tunggu punya tunggu , refresh punya refresh tak masuk juga email tu. Last-last tutup lappy konon nak tidur pagi esok jela tengok. Baring punya baring Mira pown terlelap.Tapi hati tak tenang selagi tak tahu keputusannya sebab risau sangat dan teramat risau ada paper sangkut. Serius sangat risau!!

Paper apa? ha ye paper network. Nak tahu mira siap study network seminggu yang lepas. Punya lah risau.. Nak buat apa semua fikir result and ibu siap bernazar lagi kalau lulus network tu ibu nak puasa. Ibu, tak nak nazar ke kalau lulus ibu nak bagi kereta?? haha!

Tak lama lepas tu mimpi result pulak adoyai apa lagi, terus bangun on lappy balik. Pukul 2.30a.m baru email masuk. Berzikir punya berzikir, alhamdulillah takde paper sangkut!! Bersyukur sangat-sangat walaupun result tak segempak kawan-kawan yang lain. Ada yang DL, ada yang ANC. Eh, macam ramai je yang ANC sem ni. Tahniah korang!! CS ni susah tapi korang ANC, korang memang hebat!! Tahniah lagi sekali!!

Perasaan sekarang ni, happy ada sedih pown ada. Happy sebab SAYA SUDAH BEBAS DARI DIPLOMA!! jumpa konvo nanti kawan-kawan! yang sedihnya... hmmm nanti lah insyaallah next entry mira cerita.

haa nak buat ucapan boleh?? ehem ehem!!

assalamualaikum semua,
di kesempatan ini, mira ingin ucapkan ribuan terima kasih dekat ibu ayah yang sentiasa support mira, buat abang, kakak , adik perangai anda, sifat anda dan cara anda buat saya rasa nak buat yang terbaik untuk family even belum cukup baik lagi insyaallah akan datang akan buat lebih baik. 
terima kasih juga buat lecturer yang bersusah payah mengajar bagi faham, sudi luangkan masa, hilangkan suara semua. thanks. yang tak bersusah payah pown thanks juga! 
buat kawan-kawan semua thanks support, study sama-sama, ketawa menangis bertepuk tampar dan menggila bersama. buat shida , fiqa, sorry sebab sem 5 kita tak banyak lepak sesama macam sem sebelumnya . bukan tak sudi bukan belagak tapi masa mira sangat terhad sebab tau jela mira ambil 7 subjek bukan sikit banyak tu. Sebab tu mira tak banyak masa nak lepak macam dulu. Sorry sangat2 ye kawan! seriously tak pernah lupa kat korang! 
Buat yang dah berjaya tahniah. buat yang belum lagi, jangan putus asa. ingat kata-kata ni "SEKALI KITA GAGAL TAK BERMAKNA KITA AKAN GAGAL BUAT SELAMANYA" kejayaan ada dekat mana-mana je yang penting usaha sebaik mungkin, doa dan tawakkal. 

terima kasih semua!!




akhirnya impian tercapai.. alhamdulillah ^_^




(Al-Fatihah buat Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
#awak! saya dah habiskan diploma dengan jayanya.
#saya nak awak ada masa konvo nanti boleh? kalau tak boleh,
 suruh ibu ayah awak datang tau!! teringin sangat nak raikan hari bahagia ni
 dengan family kita berdua .>_<.