Tuesday, 25 October 2011

Terima kasih kawan!

Assalamualaikum..

          Sory syunk.. hari ni lambat sikit kte bercerita kat yunk.. Tadi kte.. Meh sini kte bisik.. $%^&#**#$&#&^#**$.. Ye yunk.. Tu la datang balik benda tu. Sakit la yunk.. Apa?? pegi hospital?? Ohhh... Xpela yunk.. kan kte da ckp dulu nak yunk je jadi dokter kte.. Ala.. yunk jgn risau kte kuat la nak tanggung..Tengok!! Kte ok.. Kte x kuat nak tanggung rindu kat yunk je... :(

          Eh, sory-sory.. Sebenarnya hari ni Mira nak bercerita pasal kawan-kawan Mira yg baik hati ni. Orang cakap kawan untuk gelak ketawa senang cari tapi kawan untuk sama-sama menangis dengan kte susah nak cari. Betul ke?? Mira rasa memang betul pown fakta ni. Bila kita kaya, senang, gembira semua orang nak datang dekat tapi bila kte miskin, susah and sedih diorang akan lari.

          Tapi Mira bersyukur sangat sebab kawan-kawan Mira x macam tu. Diorang semua baik-baik. Masa susah mahupun senang diorang tetap ada kat sebelah Mira. Mira x tipu la.. Betul ni.. Tak percaya?? Jom baca kat bawah ni..

          Hari first kekasih hati Mira pergi je kawan da datang membantu. Wani.. Ni la kawan yg Mira maksudkan. Dia la yg inform semuanya. Dia memang sangat baik la! Kalau dia x gtau pagi tu, xtau la nak cakap apa. Agak-agaknya Mira pown da pergi sama-sama ngn arwah yg bezanya Mira pergi sebab terkejut. Tapi bagus gak kan kalau cmtu.. haish!!

          Lepas tu satu per satu Mira dapat message and call dari kawan-kawan Mira yg baik tu.. Diorang ucapkan takziah. Sedihnya... Memang sedih sangat dari hari first sampai sekarang air mata ni x berhenti-henti keluar. Agaknya sampai buta nanti baru berhenti. Xpe, biar jela best gak sejuk pipi ni ..

          Disebabkan ahad tu hari terakhir untuk cuti raya, nak xnak kena gak la balik UiTM Segamat tu. Ikutkan hati memang xnak balik! Betul.. Mira xnak balik. Kalau la xde quiz,test and final yg da dekat tu memang Mira da skip da kelas untuk seminggu tu. Sampai-sampai je kat bilik tu da dapat pesanan dr roomate.. Dia cakap cmni "Mira.. Mira ok x? Final da dekat ni. Mira kena kuat ok!" Nak je jerit taaakkkk!! Mira x ok.. tapi.. haha xpela.. Nasib baik ada kawan-kawan yang memahami kat UiTM tu.. Diorang selalu support Mira.. Fiqa, A'ai, Jia, Fariha, Yan, Shida, Ifa and ramai lagi laaaa!! Korang.. thanks..

          Malam tu, Shida and Ifa datang bilik Mira. Eh, susah-susah je datang kan jauh kolej tu. Nak tenangkan Mira la tu... Tapi wat Mira nangis lagi adela.. haha! Lagi-lagi masa ifa cerita arwah ada pesan kat dia suruh tengok-tengok kan Mira siap bagi no fon lagi nak suruh Ifa inform kat dia kalau ada pape.. "Syg nye dia kat Mira". Ifa, ape lagi inform la cepat apa yg da jadi ni.. Text kat dia n cakap Mira rindu dia sgt2 tau!! Cepat la Ifaaaaaa......

           Lagi terharu Shikin, Shida and Kelly siap belikan makanan untuk Mira. Kenapa korang ni? Jangan risau la.. Baru seminggu Mira diet x makan pape korang ni kacau la! haha.. Eh, berkesan tau diet ni.. Jeans Mira longgar lepas seminggu tu.. Sape yg nak kurus tu try la diet ni.. haha!! Eh2, jangan.. Mira gurau je.. Xnak la korang sedih2.. Mira nak kawan-kawan Mira happy je. Sakit wooooo sedih ni.. Sape yg xpernah rasa, better korang jangan rasa. Ingat pesan tu!!

          Yang ni.. PALING-PALING TERHARU... Wahai NORSAHIDA IBRAHIM , terima kasih la kawan!! Shida the best!! Korang nak tau sebab apa? Dari hari first Zakwan pergi sampai habis final, Shida la yg teman Mira. Hari hari ok!! Pegi mana2 semua ngn Shida. Tidur pown ngn dia! haha.. Lagi satu, Shida gak yg bawak Mira g simpang aritu. Kte tengok Zakwan sama-sama kan Shida.. Thanks Shida.. Mira tau Shida selalu cuba nak buat Mira senyum lagi kan? Walaupun sebenarnya xbole nak senyum da tapi Mira try gak untuk senyum demi Shida. hehe.. Shida, Shida... Miss you la!!

         Ala.. yang lain-lain tu yg Mira x mention kan tu korang jangan la kecik hati.. Semua kawan-kawan Mira baik-baik. Mira tau.. Kawan-kawan SKSR, kawan-kawan SERI MENANTI, kawan-kawan TEKNIK MUAR, kawan-kawan UiTM SEGAMAT, kawan-kawan FACEBOOK and semua la yang namanya kawan Mira semua baik-baik.. Mira sayang korang la..





Ni la Wani yg Mira cte tu.. Dia kwn dr SKSR dulu..
wani, sory.. amek gmba ni kt fb wani.. hehe :)


 Yang baju hitam ni cik NORSAHIDA IBRAHIM..


Tengok bulan tu.. Yunk, yunk kan tu?? 


 Yg baju merah tu ifa.. tukang beri maklumat kat si dia.. :)


 Eh, ade yunk lagi kt atas tu.. :)


Tengok, Mira sayang kawan-kawan Mira...


Yunk.. yunk ingat x kte selalu cte pasal diorang kat yunk?? haha.. 
lagi2 si shida tu. dia mmg baik yunk.. diorang selalu bagi semangat tapi 
semangat tu x sama ngan semangat yg yunk bg.. Aura dia tu beza la yunk..
Nak semangat dari yunk gak.. yela.. semangat yg yunk selalu bg tu.
time kte down, nak quiz, test, kan yunk selalu bg semangat sampai
result sem 2 kte naik mendadak. Semangat dari yunk la tu!!
Cakap pasal result kan yunk..
Lebih kurang 10 hari lagi result keluar.. Takut la syunk..
Mesti teruk kan result kte sem ni.. 
Yunk.. cmne ni?? T_T



(Al-Fatihah untuk arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
p/s: Hanya Kau Ku Sayangi yunk.. 
Ingat x novel yg yunk belikan untuk kte tu? 


No comments:

Post a Comment