Friday, 28 October 2011

Syunk, saya tension

Assalamualaikum..

          Tension tu apa? Tension tu rasa macam nak makan org! Memang tengah lapar pown ni. Da dua hari x makan pape. Bukan xde makanan tapi tekak ni x lalu nak makan. Tiba-tiba teringin nak makan orang lak. haha! Ada sape-sape yg sudi  untuk di makan?? Angkat tangan macam ni  \0/ .

          Syunk, kte tau kte couple ngn yunk baru bpe bulan, dia kawan ngn yunk da bertahun. Kalau nak di bandingkan 19 tahun dengan yang setahun pown x sampai ni memang dia yang lama. Tapi ade ke selama 19 tahun tu hari-hari yunk ngn dia? Hari-hari yunk ada dengan dia? Hari-hari yunk teman kan dia? Suka duka yunk kongsi sama-sama dengan dia?? Tak kan syunk?? Syunk.. jawab syunk....

          Mungkin dia ckp bila dia ada masalah dia akan cerita kat yunk. Yunk jadi pendengar dia. Tapi pasti ke dia cerita dekat yunk sorang je? Yunk sendiri cakap dekat kte dia ramai kawan sesiapa je dia boleh cerita. Kte suruh yunk pergi dekat dia tapi yunk tak nak? kenapa? kenapa yunk x nk pergi dekat dia?

          Syunk.. Yg x sampai setahun ni yg sentiasa bersama ngn yunk. Hari-hari kte dgn yunk. Hari-hari yunk ada dgn kte. Hari-hari yunk temankan kte. Suka duka kte kongsi sama-sama. So, salah ke yunk kte nak syg yunk walaupun yunk da xde? Memang yunk xde depan mata kte tapi yunk ada dalam hati kte. Salah ke yunk kte sentiasa igt kat yunk? Yunk... salah ke?? Syunk.. Jawab la..

         Kte tau dia dekat , dia boleh tengok yunk bila2 masa je. Masa hari terakhir yunk dia dapat tengok. Tapi kte?? Kte nak pergi tengok yunk. Kte nak sangat... Tapi ape je kte boleh buat? Kte lemah sangat syg masa tu. Kte da xboleh pikir pape. Kte terbaring je kat kerusi tu da x boleh nak buat pape. Da separuh mati da kte masa tu yunk.. Tapi kenapa x mati terus?? Apa ayah cakap, kte iye kan je. Yunk... yunk faham kte kan....

         Da hampir dua bulan yunk pergi. Dia sedih sebab kawan dia da xde? Sekali dia sedih, 10 kali lagi kte sedih yunk. Dia hilang kawan yg time sedih je dia cari. Tapi kte? Kte hilang separuh jiwa kte.. Kte hilang orang yg hari-hari ada untuk kte. Kalau boleh kte nak pergi sama-sama dgn yunk. Yunk... Amek la kte , bawa kte pergi sama-sama dgn yunk. Kte da x kuat syg nk teruskan hidup ni...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Korang, korang tau kan rindu tu apa? Xyah la Mira nak ajar korang cmne rasanya rindu tu. Korang masing-masing ada couple kan? Korang beruntung bila korang rindu dekat pakwe/makwe korang, korang still boleh dengar suara dia, korang still boleh text dia, korang still boleh tau khabar dia, walaupun korang x boleh tengok dia depan2 tapi korang still boleh skype ngn dia, korang still boleh 3G ngn dia, korang still boleh buat video call ngn dia. Macam-macam cara korang boleh buat bila korang rindu.

        Tapi Mira?? Mira x kata Mira x untung. Mira untung jugak. Mira dapat cinta dia sampai dia pergi. Korang ada?? Korang xde. Korang tau mcm mne rasanya? Korang xtau. Korang nak ganti tempat Mira? TAKPE la.. terima kasih je.  Tapi bila Mira rindu dia, Mira x boleh dengar suara dia, Mira text dia dia x reply, Mira xtau khabar dia kat sana. Apa yg Mira boleh buat? Mira mengadu kat dia tapi apa respond dia? Dia x bg respond. Mira mengadu kat Allah. Mira berdoa supaya  Mira boleh jumpa dia. Korang boleh x doa sama2? Tolong korang, doakan Mira dapat jumpa dia.

          Mira nak cakap sesuatu kat korang ni. tapi Mira x tau nak ckp cmne. Kalau korang x jumpa couple korang dua hari pown korang da rindu kan? Cuba korang bayangkan, makin hari Mira tunggu makin lama Mira x dpt jumpa dia. So,cmne? harap korang paham la mksd tersirat kat sini.

Sekian,terima kasih.,



(Al-Fatihah untuk arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
P/S : minta maaf sebab entry kali agak kasar.
       

       

No comments:

Post a Comment