Monday, 24 October 2011

Syunk... Jangan pergi!!!!

Assalamualaikum..

Ahad, 4 September 2011.

          Kalau masa boleh di putar balik, Mira tak nak tarikh ni. Tapi kuasa Allah tiada siapa yang boleh menghalangnya. Mira tau semua tu. Tapi kesedihan tetap melanda diri dengan semua ini. Sayang.. Jangan pergi!! 

          Pagi tu seperti biasa bangun dan tengok fon. Hati berkobar-kobar.. SAYANG AKU NAK DATANG HARI NI!! Ok. Ada tiga message..Tp takde misscall seperti selalu. Dalam keadaan mamai Mira buka message tu satu per satu. 

          Message pertama di buka. 

From : ZAKWAN
Xpela. Xngntok pown.. Bia la.. Pandai2 la kte nk bwt pe..
 3/9/2011                   11:30pm

Dalam hati berkata. "kesian nye syunk aku ni.. Sory syunk kte da tertido dulu". Jari terus menekan message yg kedua.

From : ZAKWAN
Bosan.....
3/9/2011              11:40pm

Syunk... kesiannya.. Sambil marah-marah mata ni sebab tidur awal sangat malam tu. "tengok, syunk aku message aku xdengar". Tapi pelik gak sebab tak pernah pown Mira cmni. Biasa kalau da tertido pown tapi bila dia message Mira akan dengar. Mira abaikan message yang ketiga kejap sebab Mira terus send message kat dia dengan harapan nak pujuk and bermanja-manja dengan dia.. "Yunk............". Message di hantar tapi pending!! Bercakap sendirian.. Bateri dia xde kot.. Xpela kejap lagi delivered la tu.. Ops!! Hampir terlupa dengan message yg ketiga. 

From : MAXIS
You have 1 misscall from 0123456789

No siapa pula ni misscall pagi-pagi?? Sambil tersenyum.. "No adik yunk kot.. Betul la tu bateri yunk xde". Tapi nak kan kepastian try la call no tu. Eh, WANI SKSR la.. Disebabkan terkejut, tiba-tiba call di matikan.. tak lama lepas tu Wani call balik.

Wani : Assalamualaikum Ziqa.
Mira : Waalaikumussalam..
Wani : Takziah Ziqa..
Mira : Takziah?? Kenapa??
Wani : Ziqa xtau ke? Wan da xde..
Mira : .......................... Xmampu nak ckp apa.
Mira : Wani tipu la..
Wani : X syg.. Wani xtipu.. Wan excident kat Yong Peng pagi td
Ziqa.. sabar ok..

          
          IBU!!!!!! Kawan kak cik excident.. Dia meninggal.. Kawan?? Ye.. Mira kenalkan dia kat family sebagai kawan. Tapi ibu, ayah, akak semua tau dia bukan kawan biasa tapi "kawan" yang terlalu istimewa. Masing-masing tak percaya dengan apa yg Mira katakan. Mira tak mampu nak kawal air mata ni.. Menangis dan terus menangis. Akak diam tak terkata. Adik yang memujuk meminta Mira untuk bersabar. Tapi pujukan tu tak memberi kesan sedikit pown.
 
          Mira masih tak puas hati dengan apa yang Wani gtau. Bukan tak percaya kat Wani tapi Mira tak percaya dengan berita tu. Mira kena tanya orang terdekat dengan dia. Siapa??? Ibu dia.. Ye ibu dia.. Mira terus minta no kat Wani.. Wani,, terima kasih Wani.. Wani banyak membantu Mira.. 

         Takut and malu dengan ibu dia. Tapi tak peduli da semua tu. Dapat je no, Mira terus call ibu dia.. Tuuuttt.. tuuuuuttt.. tttuuuuutttt...

Mira : Assalamualaikum makcik.. Ni mak Zakwan?
Ibu : Waalaikumussalam.. Ye.. Ni siapa?
Mira : Ni Mira kawan Zakwan.
Ibu : Oh.. Mira yang duduk Muar tu ke?
Mak dia kenal Mira rupanya..
Mira : Ye makcik.. Makcik, betul ke Zakwan..... 
Ibu : Ye Mira. Minta maaf Mira beras tu semua 
da berterabur kat jalan.
makcik, biar la ngn beras tu. mira nak zakwan!
Makcik pown bercerita semuanya

             
          Syunk.. Alyn da gtau dia mati akal nak gtau kte cmne sebab dia xde no kte. Fon yunk.. Dua-dua xde.. Laptop yunk pown sama. Bantal?? Yunk bawak pergi juga.. Semua yunk bawa pergi.. Tapi yunk x bawa kte. Nasib baik ada Wani.. Kalau x, xtau la yunk..

          Syunk.. Sory syunk kte x dapat melawat yunk buat kali terakhir. Pagi tu ayah ada hal and mak cik dari Melaka datang. Sory syunk.... Yunk tau kan? Kte ada gtau yunk aritu.

          Syunk.. Kte da siap kan baju pink yg yunk nak kte pakai pagi tu. Malam tu kte da siapkan yunk.. Seronok nye kte bila yunk nak balik.. Syunk.. Ibu da offer nak masakkan ketam masak tiga rasa pagi tu. Yunk kan teringin nak makan ketam..  

          Perasaan berkobar-kobar menunggu kekasih hati datang untuk beraya di rumah bertukar dengan tangisan yang sayu sepanjang hari. Tiada la lagi dokter peribadi, cikgu khas, ustaz, semangat.. Ohhhh... Semuanya hilang dalam sekelip mata..


SAYANG.... JANGAN PERGI!!!

TAK PERNAH KU RASA BEGINI MENYINTAIMU SEPENUH HATIKU. 
TERNYATA HANYALAH DIRIMU YANG MENGERTI AKU SEPENUH HATIMU. 
KU INGIN KAN SELALU  TERHENTINYA WAKTU SUPAYA KITA TERUS BERSAMA. 
JANGANLAH KAU PERGI TINGGALKAN DIRIKU SENDIRI JAUH DARIMU. 
KU PERLUKAN KAMU INGINMU SELALU TEMANI JALAN HIDUPKU.



 Syunk.. Bantal ni ada kat kte. pegi mana-mana kte bawak


  Bantal ni?? Yunk da bawak g sne kan?
Love u la syunk!!

 Rindunye ngn senyuman ni.... Sory syunk, ni gamba curi
Ingat x kt i-city tu?? Yunk kan jd model kte.. :)


yang ni?? gamba kte bersama.. Bersama until u died and forever la syunk.
LOVE YOU MR ADZN!!


(Al-Fatihah untuk arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
P/S : syunk.. semalam ada game man u lwn man city.. Man u kalah yunk.. 6-1.. Yunk suka kan??  LOVE YOU YUNK...

4 comments:

  1. saya ada tulis cerita awak di blog saya.
    jemput singgah..

    http://eruzu.blogspot.com/2011/11/cinta-mereka-takkan-mungkin-bersatu.html

    ReplyDelete
  2. sgt2 cdey.. kalo aq da separuh xbernafas da.. huhhh.. tp ape kn dye.. Allah lbh syg kn die..

    ReplyDelete
  3. urm.. mira pown da suku nafas..

    ReplyDelete