Thursday, 7 June 2012

Back To School

Assalamualaikum..

Alahai lemah je tengok title tu kan? Back To School?? Ye back to school~~~

Tinggal lagi berapa hari je lagi saya dah kena back to school. Sekolah dah nak buka dah. Cuti dah nak habis. Perasan jadi budak sekolah kejap sebabnya naik cuti sama-sama dengan budak sekolah kan nampak kiut gituuu~

Semangat tu kejap ada kejap takde macam chipsmore! Ada ke takde semangat tu barang-barang dah siap kemas dah tinggal sikit-sikit je lagi. Nak naik sem kan macam nak pindah rumah, kalau boleh semua barang nak bawa.

Eh, eh tak yah la nak perli-perli cakap amboi semangat nya Mira ni nak naik sem baru. Huhhhhh~ Takde semangat mana pun. Ini pown sebab terpaksa tau??? TERPAKSA! Nak tau sebab apa terpaksa nya tu?

1. Result kolej tau lambat
2. Ayah takde pergi indon
3. Takut takde siapa nak hantar
4. Sakit mata tengok semak-semak nih
5. Ibu dah bebel suruh kemas.. kahkahkah

Cehhh yang sebenarnya no 5 tu motif utama kemas awal-awal yang lain tu alasan je. Hey orang kampung! Saya dapat kolej laaa! haha saja nak bagi orang tak dapat kolej angin je. Sorry ye.. :)) 

Untuk masalah ketiga tu rasanya dah tak jadi masalah lagi sebab dah ada yang nak hantar dah... yeaahhh!! 


Nak balik sekolah ni macam-macam perasaan ada. Suka,tak suka semua ada.

Ni antara yang tak sukanya..JADUAL. Hari-hari kelas pukul 8 tak best! Pastu padat sangat-sangat! huh xpela last sem insyaallah kena lah berkorban sikit ye tak??


ni jadual saya yang tak best tu.. :(



Menangis-nangis tak nak balik sekolah nanti tak dapat makan makanan ibu masak lagi. Hari-hari makan benda yang sama je nanti. Tak suka! Tak boleh nak bangun lambat , tak boleh nak tengok tv , on9 lama-lama lagi. sobsobsob :'(


Tapi.......



Eh ada abang ensem la kat sekolah.. Ni yang buat kita semangat nak pergi sekolah ni.! ok byee~



P/S : selamat pulang ke segamat kawan-kawan. selamat ke sekolah adik-adik :)



(Al-Fatihah sayang Ahmad Zakwan bin Patah Raji)


No comments:

Post a Comment