Sunday, 6 November 2011

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum..

Syunk.. Selamat hari raya syunk.. Syunk.. Malam tadi jari jemari ni ringan je nak hantar text kat syunk. Nak cakap kat syunk selamat hari raya. Kte ta taip da syunk tinggal hantar je. Lepas tu tiba-tiba kte tersedar yunk da takde. Yunk da pergi tinggalkan kte. Kte terus call ibu yunk tanya khabar dia and nak lepaskan rindu kat yunk. Sedih, gembira, sayu macam-macam lagi perasaan ni bila dengar suara ibu yunk. Ibu dengar kat rumah kte riuh, ibu cakap "seronok nye rumah tu meriah kat sini sunyi je da takde nak marah-marah da takde nak bising-bising". 



Ni la budak-budak yg buat rumah jadi meriah. 
Nasib baik ada budak-budak ni kalau tak , tak tau la..

 Syunk nampak dia pakai baju apa? 
Dia pakai baju arsenal syunk..
Team yg yunk suka..



Tergelak ngn budak ni. 
Dia pakai topi pastu terus pleasing nak 
nak amek gambar.


Ye syunk.. rumah yunk sunyi sangat. Tak macam dulu masa yunk call kte. Ada gak dengar bising-bising suara Zahin, ngan adik-adik yunk yang lain. Suara ayah marah-marah. Tapi sekarang, semua tu da takde. Ayah yunk nak marah siapa lagi sekarang ni? Tinggal dua je anak dia.

Syunk.. Syunk ingat tak malam raya hari tu? Kte bermaaf-maafan kan? Seronok sangat syunk sampaikan yunk cakap da macam suami isteri da kita ni. Punye la excited malam raya da buat semua tu. Syunk ingat tak?? Syunk... Syunk dengar tak ni? Syunk.. Bila nak cmtu lagi? Kte rindu semua tu....

Syunk.. Pagi tadi pown jari ni ringan syunk nak hantar text kat syunk. Hari tu kan lepas sembahyang raya tu kte text ucap selamat hari raya lagi. Tadi pown kte nak buat macam tu. Syunk.. Kte rasa syunk ada lagi.. Kte da hantar da text tu syunk. Dekat tiga-tiga no kte hantar tapi satu pown takde respond.. MANA SYUNK?? Kenapa syunk tak balas? Syunk tak pernah macam ni. Syunk tak pernah kecewa kan kte. Syunk tak pernah tak balas text kte. Tapi kenapa sekarang syunk buat macam tu?? Syunk da tak syg kte ke??

Syunk.. Kte rindu sangat dekat yunk. Yunk rindu kte tak? Macam mana yunk dekat sana? Semalam kte hampir-hampir kena langgar syunk.. Tapi kenapa kereta tu berhenti? Kenapa dia tak langgar kte? Kalau kte mati semalam mesti kte dapat jumpa yunk kan. Mesti kte boleh raya sama-sama harini. Kte nak raya sama-sama dgn yunk..

Syunk.. Kte tak dapat nak g ziarah yunk arini. Maaf ye syunk.. Nanti kte g ziarah yunk lagi.







(Al-fatihah syunk... Ahmad Zakwan bin Patah Raji)



       

No comments:

Post a Comment