Wednesday, 9 November 2011

TAG?? APAKAH?

Assalamualaikum..

TAG?? Apa tu? Makanan ke? haha Mira baru lagi berbelog-belog ni pastu tiba-tiba kena tag dengan Nur Aznayanti . Hey kamu ni.. So, tengah blur2 ni apa salahnya cuba benda baru kan menjawab soalan-soalan yang di sediakan. Terima kasih la kawan.. sayang kamu :)




Rules of the game :
1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. 
   And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back.


11 things about myself? Eh, rahsialah mana boleh tau.. hihi

  1. Nama di beri Nur Amira Haziqah bt Paimin... nama betul ni ok, terpampang dekat ic.
  2. Just call me Mira... bdk2 sekolah rendah dulu panggil ziqa.. pown bole x kesah..
  3. birthday 18 JANUARI 1992.... ok, next year mira nak hadiah.. haha!
  4. suka kaler PINK, PURPLE, and BLUE... tengok baju, ok banyak kaler pink!
  5. Mira seorang yang PEMALU... haha! betul tak tipu..
  6. suka makan KETAM MASAK LEMAK CILI PADI... waaahhhh nyuummmmyy!!
  7. Mira suka BABY!!! sesape ada baby lebih tu pas-pas la kat Mira sorang yeeee haha!
  8. susah nak berCOMUNICATION ...... ada emas dalam mulut ni agaknyee, tak suke!
  9. nak mati secepat yang mungkin...... tapi amalan tak cukup lagi macam mana?
  10. susah nak MEMBENCI ORANG..... tapi sekali benci akan benci selamanya.. 
  11. ni yang terakhir... MIRA SAYANG AHMAD ZAKWAN sangat-sangat!! walaupun dia dah takde, tp cinta dia tetap ada kat mira.. jom ramai-ramai sedekahkan Al-Fatihah kat dia.. :) 


Ok, ni soalan-soalan yang Yanti bagi kat Mira. Tak nak jawab boleh tak?? heeeee :)

1KALAU KORANG BOLEH KEMBALI KE MASE LEPAS UNTUK BETULKAN KESILAPAN. MASE BILEKAH YANG KORANG NAK PERGI. KENAPA?

 Kalau la boleh kan, Mira nak jadi baby balik sebab nanti Mira boleh betulkan semua kesilapan yang Mira dah lakukan sepanjang hayat Mira ni. Mira taknak buat orang kecewa dengan Mira dan Mira nak jadi anak yang baik. Da 19 tahun hidup ni mesti banyak dosa yang  Mira da buat kan? So, bila da jadi baby balik, taknak la buat dosa-dosa tu lagi.. Lepas tu Mira nak kenal dengan si dia je. Spend time dengan dia dan buat dia lebih gembira. Mesti seronok kan kalau dapat kembali ke masa lepas.. 


2. TEMPAT KAT MALAYSIA YANG KORANG XKAN PERGI. KENAPA?

Kat mana ye? Rasanya takde kot.. Malaysia kan NEGARAKU hehe :)


3. KALAU TERDAMPAR KAT PULAU YANG TERPENCIL.SIAPAKAH 3 ORANG YANG NAK DIBAWA?

haha soalan bel260 la.. First sekali Mira nak bawa MY MOM la.. Ibu kan ratu hatiku.. Nanti kat sana ibu boleh masakkan makanan untuk Mira and tak la takut sangat kan sebab ada ibu. Second, Mira nak bawa KEKASIH HATI SAYA (Ahmad Zakwan). Eh, boleh tak nak bawa dia?? Suka hati la nak bawa siapa pown.. Mira nak bawa dia sebab nanti dia boleh temankan Mira dekat sana and dia boleh kenal2 dengan ibu.. hehe 
Last sekali Mira nak bawa DORAEMON dia kan banyak alat. Boleh la dia tolong untuk escape dari pulau tu..


4. KALAU SAYA ADALAH BENDA, SAYA ADALAH____________________________. KENAPA?

Kalau Mira adalah benda? Eeee taknak la jadi benda.. hehe :) Tapi kalau kan, Mira adalah lilin. Walaupun lilin kuat boleh tahan dengan kepanasan api tu dan boleh menerangkan tempat yang gelap tapi lama-lama lilin tu akan cair dan tempat tu akan gelap balik. Macam tu la Mira. Walau kuat macam mana pun Mira, Mira akan lemah juga sebab bukan semua perkara Mira boleh jadi kuat dan hebat! 

5. SAYA NAK BUNUH______________________.KERANA ____________________

Mira nak bunuh semua nyamuk-nyamuk yang ada sebab nyamuk suka gigit2 dan meninggalkan bekas. Oh,I DON'T LIKE!

6. MANUSIA TERPENTING DALAM HIDUP KORANG.KENAPA?

Mestilah IBU saya.. Dari kecil hingga besar ibu yang menjaga Mira. Sentiasa ada saat Mira suka dan duka. Masak makanan kesukaan Mira , mendidik Mira dan sanggup berkorban demi anak-anak. OH IBU, I LOVE YOU!!  (result tak tunjuk ibu lagi ni.. maaf.. )

7. ASET YANG KORANG RASAKAN PALING PENTING PADE TUBUH KORANG. KENAPA?

AKAL! sebab akal yang membezakan antara manusia dan binatang. so, gunakan la akal sebaiknya..


8. CIRI- CIRI MAK MERTUA IDAMAN?

*Sporting, 
*Baik,
*Caring
* Tak mengongkong
(Mira da ada mak mertua da.. haha perasan!)

9. ARTIS PEREMPUAN YANG NAK DIJADIKAN MEMBER KAMCING. KENAPA?

Lisa Surihani dan Dato Siti Nurhaliza sebab mereka cantik.. Nanti Dato Siti boleh nyanyikan untuk Mira tiap-tiap malam. (suka sangat kalau ada orang nyanyikan lagu khas untuk Mira.. sweet..)

10. GELARAN ZAMAN SEKOLAH.

sekolah rendah ~> ziqa
sekolah menengah ~> mira

11. DAH BERAPE LAME KENAL NUR AZNAYANTI.??=)

Nur Aznayanti?? Siapa tu?? Tak kenal la.. haha! Maaf yan... Mira kenal budak ni sejak form 4 until now.. Ha.. Kira la sendiri berapa tahun.. hihi.. 


Mira taq kat 7 orang je ye.. maaf...
anis
fiqa

Kepada yang di tag, jawab la soalan-soalan ni ye.. :)

  1. 5 benda yang wajib korang bawak kalau hangout
  2. Korang sayang kawan-kawan tak? Kenapa?
  3. Describe sikit about kawan baik korang. Siapa nama dia?
  4. Kenangan terindah yang korang pernah lalui
  5. kalau korang cuma ada duit seringgit, apa yang korang akan buat dengan duit tu?
  6. binatang yang korang suka?
  7. kalau di beri peluang, korang nak pergi mana? kenapa? (dalam dunia ni je)
  8. korang paling suka zaman kanak2 or sekarang? kenapa?
  9. hadiah paling korang suka?
  10. Korang rasa Mira macam mana? (jujur)
  11. agak2 apa nasihat korang untuk mira?

Ok, SELESAI SUDAH.. time to sleep . Nak mimpi si dia.. Selamat Malam semua!!

2 comments:

  1. ok done!!!
    jeeha da jawab...:)

    http://nurulnajihaharusli.blogspot.com/2011/11/saya-di-tag-oleh-cik-mira.html

    ReplyDelete
  2. da jawab ! :D

    http://puterikucing.blogspot.com/2011/11/yeah-tag-lagi.html

    ReplyDelete