Thursday, 17 November 2011

MAKAN-MAKAN

Assalamualaikum..

Tajuk entry macam menarik je kan. Makan-makan?? Makan tu apa? Mira kuat makan ke? Mira suka makan apa? Mira nak cerita pasal makanan apa ni? fuuuhhh banyak betul soalan. Macam mana nak jawab ni?  (=_=)
Eh, comelnya muka awak semua. Menunggu dengan penuh sabar. :)

Sebenarnya Mira tengah tension ni. Tension dengan makhluk tuhan yang paling seksi tu. Eh tak.. dia tak seksi pown. Dia baik baik je. Sopan, lemah lembut, ayu, cun melecun la! Dia memang superb! Tapi tak faham la dengan orang superb ni. Tak puas hati dengan Mira ke? Hello amoy (bukan nama sebenar), kalau tak puas hati bagitau jela kat Mira. Perlu ke nak hide hide kan wall awak tu? (maaf saya tak stalker fb awak pown, cuma tadi saya tergerak hati nak jengah profil awak) . Mira fikir dia hide untuk semua orang lepas tu entah kenapa tangan ni gatal sangat pergi buka fb si kekasih hati and buka profile si amoy.. Kami berdua "friends" dengan si amoy tu. Fullamaaakk!! Ekau tak hide pulak. Kenapa?? Ekau marah dekat Mira apa Mira hide kan profile kekasih hati Mira tu? Suka hati Mira la nak buat apa pown dengan fb dia. Dia tak marah pown ok! Dulu kami memang berkongsi fb. Ekau nak sibuk kenapa? Ekau ada hati dekat kekasih hati Mira ke ha?? Hello amoy, hati dia untuk Mira je ok! Cinta dia sampai mati untuk Mira. Ekau tau kan? Da tu tak payah la nak heboh heboh dulu ekau rapat dengan dia la, balik tempat belajar sama-sama la, cerita masalah dengan dia.. Eh, WHATEVER la! Tolong la amoy, meluat Mira dengar. Paling kelakar, masa kekasih hati Mira baru pergi, si amoy ni yang terover ! Antara ayat ayat over dia "nak rest jap" "mencuba untuk tabahkan hati" "penat dah menangis" "sedih tak boleh belajar" macam-macam lagi la! Eh, dia tu pakwe ekau ke pakwe Mira?? Kenapa ekau yang over ni? Dia yang 24hours dengan Mira. Dia yang banyak habiskan masa dengan Mira. Tolong la faham! Ekau tak perlu nak over sangat ok! Da tu sibuk mengadu dekat makwe orang lain. Tapi cerita pasal pakwe Mira. "akak rapat dengan abg wan bla bla bla bla bla" . Ekau ingat dia suka ekau cerita dekat dia? Ekau tak tau ke dia tengah bersedih macam Mira? Dia mengalami benda yang sama macam Mira. Ekau buat dia tambah migrain tau tak layan ekau amoy yang superb! Kenapa ekau tak cerita dekat Mira sendiri je? Eh, TAK FAHAM LA MIRA DENGAN AMOY NI!! Ekau takut? Ekau cuak?? Orang buat salah memang macam tu.. :)

Malas la nak fikir pasal orang ni lagi. Buat Mira bertambah stress je la! baru semalam air mata Mira berkurangan tapi di sebabkan si amoy yg superb ni, Mira menangis lagi. Ekau memang tak boleh nampak orang gembira sikit kan?? Ekau memang hebat la buat Mira menangis lagi! Ni ke namanya kawan?? Kawan makan kawan namanya ni. Kalau Mira terRemove cik amoy maaf la ye.. Bukan dekat account Mira je tapi account kekasih hati Mira sekali. Kami sehati sejiwa so, dua dua account mesti bersih dari nama cik amoy. Jangan risau, kekasih hati Mira sentiasa sokong apa yang Mira buat. Mira kenal dia lebih dalam lagi dari cik amoy kenal dia!

Wahai readers semua, please take note dekat sini. MIRA TAK SUKA BENCI ORANG TAPI SEKALI MIRA DA BENCI, MIRA AKAN BENCI SELAMANYA. ok bye..

Syunk.. Kte perlukan syunk.. Syunk.. macam mana kte nak teruskan hidup ni tanpa syunk? Kehidupan dulu dan sekarang sangat berbeza yunk. Macam-macam cara kte da buat untuk kembalikan senyuman ni tapi semua gagal! Dulu, senyuman menguasai diri berbanding dengan air mata tapi kini Air mata lebih menguasai diri daripada senyuman .

Ni la antara cara yang Mira buat untuk kembalikan senyuman ini. Habiskan masa bersama keluarga. Kami tak keluar bersiar-siar , kami habiskan masa di rumah sahaja. Ibu da pesan jangan tunjuk gambar ni dekat my sis. Taknak buat dia rasa teringin. (maaf kakakku.. harap harap kakakku tak baca blog ni huhu aaamiiinn...)
Jom kawan-kawan, jemput makan.. :)


Kami bakar-bakar je makanan ni.
Semua ni untuk empat orang makan.
(ibu, ayah, mira dan adik muk)

 Sotong di cucuk cucuk.




 Udang pown di cucuk.




 bayangkan ni si amoy
alangkah seronoknya dapat cucuk si amoy
macam ni.. (^_^)



ikan 4 ekor sahaja.(seekor da kena bakar)
cukup la sorang seekor (terlebih cukup)




 ada ayam percik sekali



 Ni hasilnyaa.. :)




Ni my mum.. eh, seksi pulak.
ibu, nanti mesti rindu nak makan masakan ibu lagi.. :(




Ok, tu sahaja. Tak sia-sia kosongkan tong perut ni sejak cuti sem start. Da nak naik sem baru la penuhkan tong ni. (",)






(Al-Fatihah buat arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
yunk tak marahkan kte remove kawan yunk tu. Dia sgt annoying! 

No comments:

Post a Comment