Monday, 25 March 2013

Success For Me


SUCCESS FOR ME
KEJAYAAN UNTUK DAKU

Let others lead small lives, no not me
Biarlah orang lain hidup cukup makan, tapi bukan aku

Let others argue over small matters, no not me
Biarlah orang lain bergaduhan perkara remeh temeh, tapi bukan aku

Let others cry over small hurts, no not me
Biarlah orang lain menangis susah sikit-sikit, tapi bukan aku

Let others leave their future in other people's hands, no not me
Biarlah orang lain menyerahkan nasib mereka bulat-bulat di tangan
orang lain, tapi bukan aku

For I know
Kerana aku tahu

That I was born a perfect 10
Bahawa aku dilahirkan genap 10 per 10

That I was born to succeed
Bahawa aku dilahirkan untuk berjaya

That success is my birthright
Bahawa kejayaan itu hak kelahiran ku

That if it is to be, it is up to me
Bahawa untuk sesuatu berlaku itu, terpulang pada aku

Now I demand my birthright
Kini aku tuntut hak kelahiran ku

I will do my best, Allah will do the rest
Aku buat sedaya upaya, insyaAllah aku dapat segala-gala

Professor Dato’ Dr Sheikh Omar Abdul Rahman
UPM, 1994


Assalamualaikum.. dekat atas ni sebenarnya sajak dari Professor Dato' Dr Sheikh Omar Abdul Rahman. Mira dengar sajak ni masa prof bagi talk dalam satu program kelab math , dari talk tu banyak juga la input-input yang Mira dapat even pergi dah terlambat sebabnya before tu ada kelas.
So, selamat membaca dan beramal.








(Muka budak excited nak masuk u!!)




(dengan ini, saya Nur Amira Haziqah sah menjadi pelajar
 Sarjana Muda Sains(kepujian) UiTM Shah Alam part 3 2012/2013)


Ya Allah, kau permudahkanlah segala urusanku, permudahkan aku untuk menuntut ilmuMu



(al-fatihah sayang arwah Ahmad Zakwan bin Patah Raji)
-doakan kejayaan saya kat sini-

2 comments:

  1. Dapatkan pelbagai produk kesihatan dan kecantikkan di kedai online kami....Pelbagai promosi menarik terhad selagi stok masih ada!!!!nak cantik,nak slim,nak comel macam kak ton?klik sazni shop https://www.facebook.com/saznishop

    ReplyDelete